Πόλο

Ασημάκη: «Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Εμφανώς συγκινημένη και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η παίκτρια της Εθνικής ομάδας έθεσε ως επόμενο στόχο την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Εμφανώς συγκινημένη και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η παίκτρια της Εθνικής ομάδας έθεσε ως επόμενο στόχο την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Αναλυτικά όσα είπε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Τα πρώτα λόγια:
« Ευχαριστούμε για τα συγχαρητήρια. Τι να πω; Είμαστε πολύ χαρούμενες και ευτυχισμένες».

Για το τι σκέφτηκε πριν τον αγώνα: «Το μοναδικό πράγμα που σκεφτόμουν είναι ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο, ωστόσο θα έχουμε την ευκαιρία να ανέβουμε στο υψηλότερο σκαλί και να ακούσουμε τον Εθνικό Ύμνο μετά την λήξη του αγώνα. Είναι κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ».

Για τον αν περιμένανε αυτή τη διάκριση: «Από την αρχή της χρονιάς δεν περίμενα ότι θα καταφέρναμε να ανέβουμε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δουλέψαμε σκληρά και καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, χωρίς να απογοητευόμαστε. Τελικά βήμα-βήμα τα καταφέραμε».

Για την πολύ καλή της απόδοση: « Σίγουρα είναι διαφορετικό το να αγωνίζεσαι με την Εθνική ομάδα από ότι με τον σύλλογο σου. Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά πήγα πολύ καλά στο τουρνουά. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η ομαδική απόδοση και όχι η ατομική».

Για το ποια ομάδα δεν θέλανε στο τελικό: «Δεν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και παρά το γεγονός ότι την αντιμετωπίσαμε στους ομίλους, στον τελικό θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Προτιμούσαμε την Κίνα, παρόλο που ξέραμε ότι το κολυμβητήριο θα είναι γεμάτο. Αυτό θα μας βοηθούσε να παίξουμε πιο ψυχωμένα».

Για το επίπεδο δυσκολίας: « Υπάρχει ένας πυρήνας 5-6 ομάδων που είμαστε σχεδόν ίσες και έχουμε μεταξύ μας μικρές διαφορές. Αυτή θα είναι και η δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε στο προλυμπιακό τουρνουά. Θα είναι μία τελείως διαφορετική διοργάνωση, με πολλές δυσκολίες για εμάς. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δουλέψουμε σκληρά».

Για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να το συνειδητοποιήσουν: «Πραγματικά δεν ξέρω. Το έλεγα από μέσα μου και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μέρα με τη μέρα θα γίνει πιο εύκολο. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε στην επόμενη διοργάνωση και να σε αντιμετωπίζουν ως παγκόσμια πρωταθλήτρια».

Για την «αίσθηση» της απονομής: «Ήμασταν πολλοί συγκινημένες. Το να ακούς τον Εθνικό Ύμνο είναι κάτι που σου προκαλεί χαρά και υπερηφάνεια. Είναι πραγματικά απίστευτο.

Για τον επόμενο στόχο: «Πρώτος στόχος είναι ανεπιφύλακτα να προκριθούμε στου Ολυμπιακούς Α΄γωνες του Λονδίνου. Θα είναι δύσκολο αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να διακριθούμε στο προλυμπιακό τουρνουά. Το παγκόσμιο σίγουρα έχει πιο δύσκολο επίπεδο από το προλυμπιακό τουρνουά, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλουμε να διακριθούμε και εκεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x