Stoiximan Super League

«Μπαλαδόρος»

Τα αγωνιστικά στοιχεία που διακρίνουν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες ή απλά Ζεκά, σχολίαζαν οι παίκτες των «πράσινων». «Είναι μπαλαδόρος και πολύ ευέλικτος» τόνιζαν στην Παιανία για τον Πορτογάλο μέσο. Σήμερα κρίνεται η συμμετοχή του Πετρόπουλου, με τον Τοτσέ να προορίζεται για βασικός στον αγώνα με την Οντένσε την Τρίτη, αν δεν τα καταφέρει ο Έλληνας στράικερ.

Τα αγωνιστικά στοιχεία που διακρίνουν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες ή απλά Ζεκά, σχολίαζαν οι παίκτες των «πράσινων». «Είναι μπαλαδόρος και πολύ ευέλικτος» τόνιζαν στην Παιανία για τον Πορτογάλο μέσο.

Θετικά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής που άφησε ο Ζεκά στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο 23χρονος χαφ, παρά το γεγονός ότι είναι δεξιοπόδαρος, χρησιμοποιήθηκε από τον Φερέιρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης και εκτός από τις αμυντικές βοήθειες που προσέφερε, συνέκλινε συνεχώς προς την περιοχή, βοηθώντας την επιθετική ανάπτυξη. «Είναι μπαλαδόρος και ευέλικτος. Τον βοηθάει πολύ η σωματοδομή του, αφού είναι πολύ αδύνατος» ήταν τα λόγια που ακούστηκαν στην Παιανία. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» πιστεύει πολύ στην επιλογή του για τον Ζεκά, τονίζοντας: «Θα βοηθήσει πολύ. Εκτός από ταλέντο, βγάζει στο γήπεδο και κίνητρο. Έχει φιλοδοξίες κι αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα».

Μπαίνει Πετρόπουλος, εναλλακτική ο Τοτσέ

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων αναμένεται να μπει στη σημερινή προπόνηση ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος προορίζεται για βασικός στην ρεβάνς της Τρίτης κόντρα στην Οντένσε, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Έλληνας επιθετικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, αν και δεν είναι 100% έτοιμος ακόμα.

Αν πάντως δεν καταφέρει να φτάσει σε επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο ή συνεχίσει να έχει ενοχλήσεις, τότε τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει, όπως όλα δείχνουν ο Τοτσέ. Ο Ισπανός επιθετικός ανταποκρίνεται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στην τακτική του Φερέιρα, ωστόσο, δεν είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ακόμα, όμως, κι έτσι θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει κόντρα στους Δανούς, με τον Κλέιτον να αποτελεί την εναλλακτική λύση σε περίπτωση που κουραστεί ή δεν μπορεί να ξεκινήσει το ματς.

Το παλεύει για Κάστρο

Το «ναι» της Πόρτο περιμένουν στον Παναθηναϊκό για να προχωρήσουν στην απόκτηση του Αντρέ Κάστρο. Ο Πορτογάλος μέσος δεν υπολογίζεται από τους «δράκους» και στην Αθήνα περιμένουν να μείνει ελεύθερος για να αποκτηθεί ή έστω να τους παραχωρηθεί δανεικός. Ωστόσο, στο κόλπο της απόκτησης του 23χρονου μέσου παραμένει δυνατά η Σπόρτινγκ Χιχόν, στην οποία αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός.

Σημαντικό ρόλο στο θέμα του Κάστρο παίζουν οι Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Στο «τριφύλλι» περιμένουν να πουληθεί ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών, ώστε να κινηθούν για τον χαφ της Πόρτο, όμως το ενδιαφέρον για τον Γάλλο αμυντικό έχει ατονίσει, κυρίως λόγω του πολύ υψηλού κασέ του, ενώ για τον Μοζαμβικανό μέσο έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πωλείται με λιγότερα από 800.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον Νταμιέν Πλεσί, πολύ δύσκολα θα μείνει στη Λέστερ, αφού δεν φαίνεται να πείθει τον Σβεν Γκόραν Έρικσον για την απόκτησή του, ενώ ο Χρήστος Μελίσσης, ο οποίος γυμνάζεται μόνος του σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας, δεν έχει βρει ομάδα. Ο Έλληνας αμυντικός θα ζητήσει από τον Φερέιρα να προπονείται στην Παιανία, κάτι στο οποίο δύσκολα θα συναινέσει ο Πορτογάλος τεχνικός.

*Ένας Αργεντινός μεσοεπιθετικός ονόματι Σαντιάγκο, από τις ακαδημίες τις Ρίβερ Πλέιτ, δοκιμάζεται στην Κοζάνη με τους Νέους του Παναθηναϊκού και έχει αφήσει μέχρι στιγμής καλές εντυπώσεις.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x