Πόλο

«Το χρυσό στους Ολυμπιακούς»

Την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτή την φορά του «χρυσού», έθεσε ως στόχο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο πόλο, Εθνικής Ελλάδος η Αντιγόνη Ρουμπέση μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 λίγα λεπτά μετά την άφιξη της ομάδας στο «Ελ. Βενιζέλος». Εκεί, το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχθηκαν τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, εκπρόσωποι της Πολιτείας, αρκετοί συγγενείς και λίγοι φίλαθλοι. «Ήταν μια άκρως συγκινητική υποδοχή», σχολίασε στους «94,6» η διεθνής μας.

Έχοντας κρεμασμένα στο λαιμό τα χρυσά μετάλλια, οι παίκτριες της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο πόλο, Εθνικής Ελλάδος έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος. Μετά από πολύωρο ταξίδι, το μεσημέρι της Κυριακής, τις διεθνείς μας τις υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι της πολιτείας, αρκετοί συγγενείς και λιγοστοί φίλαθλοι που θέλησαν να τις συγχαρούν για την πολύ μεγάλη τους επιτυχία…

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μορφέσης ήταν ο πρώτος που έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου και στη συνέχεια οι παίκτριές του. Από πλευράς επισήμων το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.



Ρουμπέση: «Το χρυσό στους Ολυμπιακούς»
«Ήταν μια απόλυτα συγκινητική υποδοχή αυτή εδώ. Εύχομαι κάθε αθλητής να του δοθεί η ευκαιρία να ζήσει τέτοιες ή ανάλογες στιγμές», τόνισε η Αντιγόνη Ρουμπέση στο NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 λίγα λεπτά μετά από την άφιξη της αποστολής της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών.

Η διεθνής μας πολίστρια, αναφερόμενη στον επόμενο στόχο της ομάδας έθεσε τον πήχη αρκετά ψηλά… «Νέος μας στόχος είναι –αρχικά- η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και εκεί θέλουμε να κατακτήσουμε ένα ακόμη μετάλλιο. Μόνο που αυτή την φορά θέλουμε αυτό να έχει χρυσό χρώμα», ανέφερε η Αντιγόνη Ρουμπέση…

«Το πιο κρίσιμο παιχνίδι μας πιστεύω ότι ήταν αυτό με την Ολλανδία. Αυτό που μας έδωσε την θέση στην τετράδα. Μετά αγωνιστήκαμε με την Ιταλία αλλά πιστεύω πως το παιχνίδι με τις Ολλανδέζες ήταν το πιο κρίσιμο. Στον τελικό παίξαμε με την Κίνα, που είχε αθλήτριες που αγωνίζονται περίπου πέντε χρόνια. Κάποιες από εμάς παίζουμε ακόμη και 15 χρόνια πόλο. Αντικειμενικά αυτό ήταν σημαντικό. Πιστεύω το αξίζαμε το χρυσό. Πριν το παιχνίδι δεν ανησυχούσαμε», πρόσθεσε η Αντιγόνη Ρουμπέση για το παιχνίδι που έδωσε την ώθηση στην Εθνική ομάδα και συνέχισε αναφερόμενη στο «μυστικό» αυτής της ομάδας.

«Είμαστε σαν μια οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε γιατί έχουμε έναν πολύ δύσκολο χρόνο», κατέληξε.

Αναγνωρίσιμες και στην Κίνα
Ανάμεσα στα εκατομμύρια πολιτών που μένουν Σανγκάη και του μεγάλου αριθμού των αθλητών που βρέθηκαν στην πόλη για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση γίνονταν αντιληπτές, δεχόμενες –μάλιστα- πολλά χειροκροτήματα για την επιτυχία τους.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήταν σε ζωντανή μετάδοση απέναντι στην διοργανώτρια Κίνα. Το Σάββατο αρκετοί ήταν αυτοί που αναγνώρισαν τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και τις έδωσαν συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x