Stoiximan Super League

Τα πάντα όλα για τον Άρη

Το www.sport-fm.gr κάνει τον απολογισμό των έως τώρα κινήσεων του Άρη. Ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν, ποιοι προωθήθηκαν από την δεύτερη ομάδα, ποιοι έχουν ακουστεί για την θέση του σέντερ φορ, ποιοι ενδιέφεραν αλλά χάθηκαν και ποιοι «παίζουν».

Το www.sport-fm.gr κάνει τον απολογισμό των έως τώρα κινήσεων του Άρη. Ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν, ποιοι προωθήθηκαν από την δεύτερη ομάδα, ποιοι έχουν ακουστεί για την θέση του σέντερ φορ, ποιοι ενδιέφεραν αλλά χάθηκαν και ποιοι «παίζουν» ακόμη.

Αναλυτικά:

-Μολονότι ο Καστίγιο είχε ένα εξάμηνο πίσω του με την κίτρινη φανέλα, πρόκειται για μεταγραφή και μάλιστα τοπ επιπέδου. Μόνο εύκολο δεν ήταν να εξασφαλιστούν τα δικαιώματά του από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (η οποία μερικά χρόνια πριν είχε ξοδέψει είκοσι εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από τον Ολυμπιακό) και η συμφωνία για διετές συμβόλαιο. Η διοίκηση έκανε την υπέρβαση στο οικονομικό, κράτησε τον Μεξικανό επιθετικό και τον έχρισε ηγέτη.

Ο Καρίμ Σολτάνι, από τους λίγους διασωθέντες στο περσινό «ναυάγιο» του Ηρακλή, έμεινε ελεύθερος και ο Άρης δεν έχασε την ευκαιρία προσθέτοντας στο ρόστερ του έναν ιδιαίτερα προικισμένο ποδοσφαιριστή. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος μετά από σεζόν με απίστευτες δυσκολίες στον «Γηραιό», διεκδίκησε και κέρδισε την ελευθερία του. Όπως δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σάκη Τσιώλη στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Κώστας Καπετάνος. Σ’ όσους προαναφέρθηκαν προσθέστε κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις με προοπτική (βλ. Τριανταφυλλάκος, Κανούλας, Κοτσώνης) που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν σε μικρότερες κατηγορίες.

-Στο πλαίσιο της εκκαθάρισης του ρόστερ, ώστε να πέσει το μπάτζετ και γενικά να αποδεσμευθούν όσοι προσέφεραν λιγότερο από όσο αναμενόταν με βάση τα μηδενικά που υπήρχαν στο συμβόλαιό τους λύθηκαν εκείνα των Κάλβο, Οριόλ, Τσεσνάουσκις. Ο δανεισμός των Μπομπαντίγια και Περέιρα έληξε χωρίς να υπάρχει τρόπος παραμονής τους, ο Κόκε εδώ και καιρό αποχώρησε για τους Χιούστον Ντάιναμο (χωρίς πάντως να στεριώσει εκεί), ο Ρονάλντο Γκιάρο επέστρεψε στην Βραζιλία, ο Μενδρινός και για αγωνιστικούς λόγους και λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στο σκάνδαλο «Koriopolis» είδε την πόρτα της εξόδου, ενώ οι Χουάνμα και Γραικός ήταν εκτός πλάνων. Σε αναζήτηση ομάδας βρίσκονται οι Κουλουχέρης και Αραβίδης, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον Νάτσο Γκαρσία έχει μεγάλο συμβόλαιο και μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ομάδα να το καλύπτει.

-Στον Άρη σκοπεύουν να στηριχτούν σε νέα παιδιά και η δεύτερη ομάδα (πρωταθλήτρια στην κατηγορία Κ-20) προσφέρει πολλές επιλογές. Ήδη προωθήθηκαν οι Διούδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτης και Τοπούζης και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά.

-Η μεταγραφή ενδεκαδάτου σέντερ φορ και στόπερ ήταν από την αρχή στην ατζέντα διοίκησης και Τσιώλη. Όσο βέβαια περνούσε ο καιρός και συναντούσαν συνεχώς εμπόδια, άρχισαν να γίνονται διάφορες σκέψεις. Όπως να μείνει ο Άρης ως έχει, μια και δεν είναι αυτοσκοπός να έρθει απλά ένας οποιοσδήποτε παίκτης, αλλά ένας που θα κάνει τη διαφορά.

Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην εξεύρεση επιθετικού. Από την αρχή του καλοκαιριού πολλά ονόματα πέρασαν από το μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη, χωρίς καμία περίπτωση τελικά να προχωρήσει. Από τον Μήτρογλου που κατέληξε στον Ατρόμητο, τον Ρόλαντ Λιντς που ζήταγε πολλά λεφτά, τον Ντάντε Λόπεζ που έκανε τον δύσκολο μέχρι τον Λουτσιάνο Φιγκερόα που άρεσε αλλά δεν βρέθηκε σημείο επαφής. Eνώ πολύ καιρό «παίζει» το όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου (δεν προκρίθηκε η περίπτωσή του). Οι εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων και η πιθανότητα να μείνουν ελεύθεροι κάποιοι παίκτες από Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να ενεργοποιήσει τους ιθύνοντες του Άρη...

ΗΡΘΑΝ: Μανώλης Παπαστεριανός (Ηρακλής), Κώστας Καπετάνος (Ολυμπιακός Βόλου), Καρίμ Σολτάνι (Ηρακλής), Νέρι Καστίγιο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Σάκης Κανούλας (Αναγέννηση Επανομής), Δημήτρης Κοτσώνης (Πανηλειακός), Βασίλης Τριανταφυλλάκος (Οδυσσέας Αναγέννησης).

ΕΦΥΓΑΝ: Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις (ελεύθερος), Οριόλ Λοθάνο (ελεύθερος), Κώστας Μενδρινός (ελεύθερος), Τόνι Κάλβο (ελεύθερος), Κριστιάν Ραούλ Μπομπαντίγια (έληξε ο δανεισμός του), Θωμάς Γραικός (ελεύθερος), Σέρχιο Κόκε (Χιούστον Ντάιναμο), Χουάνμα (ελεύθερος), Ντανίλο Περέιρα (έληξε ο δανεισμός του), Ρονάλντο Γκιάρο (ελεύθερος).

ΝΕΟΙ: Θανάσης Τοπούζης (επιθετικός), Σωκράτης Διούδης (τερματοφύλακας), Γιάννης Γιαννιώτας (μεσοεπιθετικός), Μιχάλης Γιαννίτσης (κεντρικός αμυντικός).

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ: Νάτσο Γκαρσία, Κουλουχέρης, Αραβίδης.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ: Κώστας Μήτρογλου, Ρόλαντ Λιντς, Βαγγέλης Μάντζιος, Λουτσιάνο Φιγκερόα, Ντάντε Λόπες, Ιβάν Μπολάδο, Μπένχα, Κέπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x