Stoiximan Super League

Αφήνει το 4-4-2!

Στο σημερινό φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κέρκυρα ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε να έχει άλλη μια επιλογή και να δοκίμαζε τους παίκτες του σε διάταξη 4-4-2. Το επέλεξε και για την χθεσινή προπόνηση, χωρίς όμως να μείνει καθόλου ικανοποιημένος με αποτέλεσμα να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του ότι προς ώρας το αφήνει... «Ανάσα» από Νοτιά!

Η περίοδος της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων προσφέρονται στους προπονητές για δοκιμές παικτών αλλά και συστημάτων. Έτσι και στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ δοκίμασε στη χθεσινή προπόνηση σχήμα για το σημερινό παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Παρέταξε τους παίκτες του σε διάταξη 4-4-2 με ρόμβο αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος. Επέλεξε τον Γεωργέα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Καράμπελα στο αριστερό και τους Δέλλα, Μανωλά στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή τώρα… τοποθέτησε τον Χοσέ Κάρλος αριστερά, τον Μάκο, τον Γκέντσογλου και τον Λεονάρντο δεξιά. Στην επίθεση τους Μπέλεκ και Λυμπερόπουλο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκε λίγα βήματα πιο πίσω. Στη συνέχεια δοκίμασε σε διάταξη σε ευθεία.

Αποτέλεσμα; Δεν έδειξε καθόλου ικανοποιημένος από τον τρόπο που δούλεψε η επιλογή αυτή με αποτέλεσμα να μεταφέρει στους παίκτες πως δεν σκοπεύει να δοκιμάσει και πάλι το 4-4-2 στο άμεσο χρονικό διάστημα. Ο Ισπανός ενημέρωσε τους παίκτες ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να μάθουν πως λειτουργεί σωστά και ειδικά με τον τρόπο που θέλει αυτός.

Στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με την Κέρκυρα (20.00), έτσι θα δοκιμάσει και πάλι ένα σχήμα 4-2-3-1, αν και θα ήθελε να έχει άλλη μια επιλογή.

Στην αποστολή του αγώνα αυτού συμπεριλήφθηκε και ο Γκούντγιονσεν ο οποίος έλαβε μέρος μόνο στην απογευματινή προπόνηση.

«Ανάσα» από Νοτιά!
Σε επικοινωνία με το Νίκο Νοτιά κατέφερε να έρθει επιτέλους η ΑΕΚ, μέσω του αντιπροέδρου της Χάρη Κοσμάτου.

Ο μεγαλομέτοχος εντοπίστηκε τελικά από την διοίκηση και -έστω και καθυστερημένα- υποσχέθηκε να παρέχει οικονομική βοήθεια στην «Ένωση».

Πιθανότατα όχι ανάλογη του ποσοστού του, σίγουρα πολύτιμη όμως, σε μια περίοδο που η ΠΑΕ αναζητεί απεγνωσμένα έσοδα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Και πώς να μην είναι έτσι από τη στιγμή που στην «τρύπα» του 1,5 εκ ευρώ που έχει… ξεμείνει από την περασμένη σεζόν, προστέθηκε και το ουρανοκατέβατο χαράτσι της Εφορίας που προέκυψε (700.000 ευρώ) ξαφνικά την Τρίτη.

Μέσα σ' όλα αυτά, λοιπόν, ο Νοτιάς (που δεν είχε συνεισφέρει στο ποσοστό του κατά την αδειοδότηση της ομάδας και… αναζητείτο αγωνιωδώς για αυτό το λόγο από την ΠΑΕ) ήρθε τελικά σε επικοινωνία το βράδυ της Τρίτης με τον Χάρη Κοσμάτο και του είπε ότι θα βοηθήσει.

Λεπτομέρειες αυτής της βοήθειας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο στην ΠΑΕ θεωρείται σίγουρο ότι θα περιμένουν… πάνω από το φαξ για το έμβασμα από τη Νέα Υόρκη. Όσο και αν το ποσό, λοιπόν, που θα αναγράφεται σε αυτό δεν θα λύσει τα προβλήματα της ΑΕΚ, ελπίζεται ότι θα αποτελέσει τουλάχιστον μια αρχή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x