Πόλο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι «χρυσές» πολίστριες

Την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης υποδέχθηκε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη έναν-έναν τους αθλητές και τους προπονητές, τους απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους υποσχέθηκε ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης υποδέχθηκε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη έναν-έναν τους αθλητές και τους προπονητές, τους απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους υποσχέθηκε ότι θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σε δύσκολες μέρες μάς δώσατε μεγάλη χαρά και μεγάλη ελπίδα», δήλωσε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον παγκόσμιο πρωταθλητή στην ανοικτή κολύμβηση Σπύρο Γιαννιώτη και τη Μαριάννα Λυμπερτά (χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοικτής κολύμβησης), αλλά και τους προπονητές Μορφέση, Κεχαγιά, Γέμελο και Κανελλόπουλο, για να συμπληρώσει:
«Με σκληρή δουλειά, επιμονή, με εμμονή στο στόχο όσο μεγάλος και υψηλός κι αν είναι, ο Έλληνας θα πετυχαίνει. Και εσείς το πετύχατε. Και πού; Μέσα στην καρδιά της Κίνας. Μακάρι να πετυχαίνουμε πάντοτε τέτοιες νίκες. Και θα τις πετύχουμε».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα, πρόσθεσε: «Εσείς το πιστέψατε και εμείς θα το πιστέψουμε, ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα το πιστέψει ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, να πετύχουμε και εμείς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος σημείωσε: «Η επιτυχία των κοριτσιών του πόλο είναι η μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών σε ομαδικό άθλημα. Είναι η μόνη ομάδα που έχει πάρει το μοναδικό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αυτή η νίκη δεν πρέπει να μείνει απλώς σαν μια αθλητική επιτυχία, αλλά να γίνει το στοίχημα για μια πορεία εθνική, πολιτική, κοινωνική, για να δείξουμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις, μπορεί να πρωταγωνιστεί, δεν είναι η χώρα της λοιδορίας, της υποβάθμισης και της υποτίμησης, αλλά έχει πολύ δυναμική και μπορεί να είναι πρώτη
».

Απευθυνόμενος στον πρώτο πολίτη της χώρας, υπογράμμισε: «Να τους ακούσετε, γιατί υπάρχουν και μερικά παράπονα. Υπάρχουν πράγματι, αλλά θα τα λύσουμε. Με τις δικές σας δυνάμεις θα μας βοηθήσετε να βρούμε τις λύσεις. Γιατί πρέπει να πάμε πανέτοιμοι στην Ολυμπιάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x