Stoiximan Super League

Αξίζει να τη δεις!

Όχι επειδή παίζει (ή δείχνει ότι θα παίζει) μπαλάρα. Ούτε επειδή υπόσχεται τίτλους κι ευρωπαϊκές πορείες. Αλλά επειδή στις μόνες… προγραμματικές δηλώσεις της -για μια ομάδα που θα μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον κόσμο χωρίς να ντρέπεται για την προσπάθεια της- η ΑΕΚ δείχνει αποφασισμένη να μείνει συνεπής. Η εμφάνιση στην Κέρκυρα επιβεβαίωσε πως η «Ένωση» δουλεύει τις αδυναμίες της και… κάλεσε όποιον δεν το πιστεύει, να το διαπιστώσει στο πραγματικά δυνατό τεστ με τη Χετάφε!

Όχι επειδή παίζει (ή δείχνει ότι θα παίζει) μπαλάρα.

Ούτε επειδή υπόσχεται τίτλους κι ευρωπαϊκές πορείες.

Αλλά επειδή στις μόνες… προγραμματικές δηλώσεις της -για μια ομάδα που θα μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον κόσμο χωρίς να ντρέπεται για την προσπάθεια της- η ΑΕΚ δείχνει αποφασισμένη να μείνει συνεπής.

Η εμφάνιση στην Κέρκυρα επιβεβαίωσε πως η «Ένωση» δουλεύει τις αδυναμίες της και… κάλεσε όποιον δεν το πιστεύει, να το διαπιστώσει στο πραγματικά δυνατό τεστ με τη Χετάφε!

Τα συμπεράσματα απ’ την απόδοση της ΑΕΚ στα προηγούμενα φιλικά… έβγαζαν μάτι (τόσο τα θετικά, όσο και τ’ αρνητικά). Δεν χρειαζόταν πτυχίο ποδοσφαιρικού αναλυτή για να διαπιστώσει κανείς πως ο Μανόλο Χιμένεθ δουλεύει στις προπονήσεις, αλλά και ότι στοιχεία αυτής της δουλειάς περνούν ήδη στο DNΑ της ομάδας που δημιουργεί: Θωράκιση στα μετόπισθεν, καλή κυκλοφορία της μπάλας, (προσπάθεια έστω για) πίεση ψηλά.

Το ίδιο εμφανείς, δε, ήταν και οι τομείς που χρειάζεται δουλειά (ανάπτυξη παιχνιδιού, αυτοματισμοί, παραγωγή φάσεων). Δεδομένου, λοιπόν, ότι στο πρώτο τεστ επί ελληνικού εδάφους -και χωρίς να έχει έρθει ούτε το ένα απ' τα δύο χαφ που διαπιστωμένα χρειάζεται- η «Ένωση» διατήρησε απόλυτα τα θετικά και έδωσε δείγματα βελτίωσης στα αρνητικά (με απόλυτη κυριαρχία, δύο γκολ, αρκετές ευκαιρίες) παρείχε… ενδείξεις ότι μπορεί να γίνει η ομάδα «με το μαχαίρι στα δόντια» που υποσχέθηκαν άπαντες στη Σλοβενία.

Αν τις μετατρέψει το Σάββατο και σε (κάποιες πρώτες έστω) αποδείξεις, απέναντι σε αντίπαλο πολύ ισχυρότερο και πολύ πιο πρόσφορο για συμπεράσματα όπως η Χετάφε, η ΑΕΚ θα έχει κάνει το πρώτο δειλό βήμα στο μεγάλο στοίχημά της για φέτος: Να κερδίσει η ίδια τον κόσμο της και να του… δείξει σταδιακά το «φιλότιμο» που (αποδεδειγμένα) του αρκεί για να σταθεί μαζικά δίπλα της.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x