Europa League

ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 3-0 (Τελικό)

Να σφραγίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League θέλει ο ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας ακόμη μία νίκη κόντρα στη Βαλερένγκα, μετά το εκτός έδρας 2-0 στη Νορβηγία. 3-0 προηγείται ο "δικέφαλος" με γκολ των Βιεϊρίνια (44΄), Αθανασιάδη (49΄) και Φωτάκη (57΄). Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα. Στην Τούμπα βρίσκεται και ο Βασίλης Φλωρίδης!

Να σφραγίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League θέλει ο ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας ακόμη μία νίκη κόντρα στη Βαλερένγκα, μετά το εκτός έδρας 2-0 στη Νορβηγία. 3-0 προηγείται ο "δικέφαλος" με γκολ των Βιεϊρίνια (44΄), Αθανασιάδη (49΄) και Φωτάκη (57΄)

Στις 19:30 στην Τούμπα έγινε το πολυαναμενόμενο ραντεβού επενδυτών και εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Σαχπατζίδη να επιμένει ότι ο συνεργάτης του Βασίλης Φλωρίδης έχει τις προϋποθέσεις για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, δίνοντας ως αντάλλαγμα έξι εκατομμύρια ευρώ. Περισσότερα αναμένονται μετά τη λήξη του αγώνα.

Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.



90+3' Λήξη της αναμέτρησης

87' Ο Φελά έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κρέσιτς να διώχνει δύσκολα.

82' Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Κοντρέρας, ύστερα από κόρνερ του Φωτάκη, πήρε -ανενόχλητος- την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε εκατοστά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Βαλερένγκα.

79’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κόντρερας μέσα σε αποθέωση παίρνει τη θέση του Πάμπλο Γκαρσία.

73 Αλλαγή για την Βαλερένγκα. Εκτός αγώνα ο Ζάγιτς, μέσα ο Νίλσεν.

72΄ Καλή στιγμή για την Βαλερένγκα καθώς στο σουτ του Φελά η μπάλα άλλαξε πορεία και δυσκόλεψε τον Κρέσιτς που τελικά έδιωξε σε κόρνερ.

69΄ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Βγαίνει ο Βιεϊρίνια και μπαίνει ο Ρομπέρ.

67΄ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι για την Βαλερένγκα. Στον Φελά για μαρκάρισμα στον Γκαρσία.

66΄ Καλό σουτ του Γεωργιάδη με το δεξί από μακριά, ο Χίρσφελντ απομάκρυνε σε κόρνερ.

60΄Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Αποχωρεί ο Ίβιτς και μπαίνει ο Γεωργιάδης.

60΄ Αλλαγή για την Βαλερένγκα. Βγαίνει ο Ογκούντε και μπαίνει ο Χέσταντ.

57΄ Γκολ για τον ΠΑΟΚ που κάνει το 3-0. Ο Αθανασιάδης έφυγε στην αντεπίθεση, ο γκολκίπερ της Βαλερένγκα έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε την μπάλα αλλά ο Φωτάκης ερχόταν και με σουτ στην κίνηση σκόραρε.

49΄ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης έκανε την κάθετη στον Αθανασιάδη που έκοψε στην περιοχή και ο Έλληνας επιθετικός πλάσαρε άψογα για το 2-0.

46΄ Αλλαγή για την Βαλερένγκα. Αποχωρεί ο Νόρντβικ και μπαίνει ο Λέι.

46΄Έναρξη του δευτέρου μέρους.

45+3 Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

44΄ Γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια εκμεταλλεύεται την κακή αμυντική αντίδραση των Νορβηγών, σουτάρει με το αριστερό δυνατά μέσα στην περιοχή και η μπάλα αφού κοντράρει καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

39΄ Απειλεί η Βαλερένγκα που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βιεϊρίνια, πήρε όλες τις κόντρες αλλά το σουτ που έκανε μέσα στην περιοχή δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Κρέσιτς.

28΄ Κάνει αισθητή την παρουσία της η Βαλερένγκα με τον Φελά να σουτάρει διαγώνια και την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Κρέσιτς.

20΄ Μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια με το αριστερό πόδι, δεν δημιουργεί πρόβλημα στον Χίρσφελντ.

14' Διαμαρτύρονται στον ΠΑΟΚ για καθαρό φάουλ του Μούρι στον Αθανασιάδη που έφευγε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Βαλερένγκα, ο διαιτητής όμως δεν καταλόγισε παράβαση.

10΄ Ο Μπόλονι φωνάζει στους παίκτες του να "παγώσουν" τον ρυθμό και αυτό κάνουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε υποψία φάσης.

5΄Καθαρά αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης χωρίς να υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς.

1' Έναρξη της αναμέτρησης



ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια (69΄Ρομπέρ), Ίβιτς (60' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Έτο, Αρίας.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Σαβίνι.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46΄) Λέι , Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60΄Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (73 Νίλσεν΄), Σινγκ.

Στον πάγκο: Κόνγκσβαν, Στουρ, Ούσου, Χατζέρ.




Ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να διατηρήσει το μεγάλο προβάδισμα που έχει πάρει με το «διπλό» (2-0) στη Νορβηγία, το οποίο δίνει το δικαίωμα στον Λάζλο Μπόλονι να βγάλει λίγο μπροστά την ομάδα, έχοντας μάλιστα και βασικό τον Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αρκετά έμπειρος για να διαχειριστεί παρόμοιες καταστάσεις και το τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, λέγοντας ότι θα παίξει η ομάδα του όπως μπορεί (σ.σ. αμυντικά) και όχι όπως θέλει (σ.σ. επιθετικά). Ο Μπόλονι θέλει η ομάδα του να αποδίδει επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά πρωταρχικός στόχος, στο σημερινό τουλάχιστον παιχνίδι είναι η πρόκριση και όχι το θέαμα.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Όσλο σημαίνει ότι μόνο με αυτοκτονία θα αποκλειστούν οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν υπέρ του ακόμα και όλες τις ήττες με ένα γκολ διαφορά. Η απουσία του Λαζάρ… ωθεί τον Μπόλονι να ξεκινήσει τον Βλάνταν Ίβιτς σε ρόλο «δεκαριού», με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα επιθετικά στοιχεία που θέλει, παρά τους αμυντικούς προσανατολισμούς που θα έχει.

Στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει ο Ρουμάνος, ο Κρέσιτς θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του αμυντική τετράδα τους Ετό, Μαλεζά, Τσιρίλο και Λίνο. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Γκαρσία και Αρίας, ενώ η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδης θα αποτελείται από τους Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Φωτάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x