Γενικά

Bridgestone: Tο 71% των IX δεν είναι έτοιμα για… διακοπές

Αλήθεια; Πόσοι οδηγοί είναι έτοιμοι για τις διακοπές; Αναφέρομαι στην προετοιμασία του αυτοκινήτου για ένα ταξίδι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία.

Αλήθεια; Πόσοι οδηγοί είναι έτοιμοι για τις διακοπές; Αναφέρομαι στην προετοιμασία του αυτοκινήτου για ένα ταξίδι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία.

Πολλοί ακόμη και το πιο εύκολο και βασικό δεν κάνουν: να ελέγξουν την κατάσταση των ελαστικών ή έστω την πίεση του αέρα. Με βάση τα στοιχεία μετά από 38.000 ελέγχους ελαστικών, που διεξήχθησαν από την Bridgestone σε 9 ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια του 2010, το 71% των οδηγών διαθέτουν ελαστικά με χαμηλή πίεση.

Επίσης, περίπου το 12% των ελαστικών που κυκλοφορούν στο δρόμο είναι φθαρμένα κάτω από το νόμιμο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή βάθος πέλματος 1,6 χιλ. Και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό που ειδικά αυτή την εποχή, οι οικογένειες αναχωρούν για μακρινά ταξίδια με πολύ φορτωμένα αυτοκίνητα, να μην γίνονται προληπτικοί έλεγχοι.

Η Bridgestone επισημαίνει ότι η οδήγηση με ελαστικά με χαμηλή πίεση είναι μία κακή συνήθεια διότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια περιορίζοντας τον έλεγχο χειρισμού του οχήματος, μειώνει την ανθεκτικότητα του ελαστικού καθώς και τη διάρκεια ζωής, επιβαρύνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Bridgestone συμβουλεύει όλους τους οδηγούς, με πρακτικές οδηγίες:

* Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών πριν ξεκινήσετε για διακοπές– Οι προτεινόμενες πιέσεις βρίσκονται στο πορτάκι του ρεζερβουάρ, στην πόρτα του οδηγού ή στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του οχήματος. Ελέγξτε τα ελαστικά σας όταν είναι κρύα και να θυμάστε ότι η πίεση πρέπει να είναι υψηλότερη όταν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο με επιβάτες και αποσκευές.

* Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών επίσης μετά τις διακοπές– Η θερμότητα και οι μακρινές διαδρομές αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν την πίεση. Γενικά, η πίεση των ελαστικών και το βάθος πέλματος πρέπει να ελέγχονται μία φορά το μήνα.

* Μην παραφουσκώνετε τα ελαστικά σας– Η πίεση θα αυξηθεί κατά 0,3 bar όταν ζεσταθούν τα ελαστικά. Ένα ελαστικό με μεγαλύτερη από την κανονική πίεση έχει μειωμένη ικανότητα απορρόφησης των κραδασμών.

Η Bridgestone επεκτείνει την στήριξη του Ευρωπαϊκού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας

Εξάλλου, η Bridgestone Europe ανακοίνωσε, ότι έχει ήδη επεκτείνει για τρία έτη την συμφωνία στήριξης του Ευρωπαϊκού Χάρτη Οδικής Ασφάλειας– μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση συγκεκριμένων δράσεων για την οδική ασφάλεια και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bridgestone δεσμεύεται να συνεχίσει τις δραστηριότητες εκπαίδευσης των οδηγών για την οδική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 30.000 ελέγχων ελαστικών, ετησίως, καθώς και της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος ελέγχου ελαστικών.

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους των υπαλλήλων της Bridgestone Europe και της Δυτικής Περιφέρειας (Γαλλίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας), τον περασμένο μήνα, διεξήχθησαν περίπου 1.000 έλεγχοι ελαστικών στις Βρυξέλλες.
Οι υπόλοιπες εταιρίες της Bridgestone στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα προγραμματίζουν περισσότερους ελέγχους ελαστικών κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2011.

Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x