Χάντμπολ

Ώρα για μπιτς....

Στο τέλος της έφτασε και η φετινή πετυχημένη χρονιά του ελληνικού μπιτς χάντμπολ και οι άνθρωποι του αθλήματος θέλουν να δώσουν μία τελευταία μεγάλη... παράσταση, πριν ανανεώσουν το ραντεβού τους για το 2012. Οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες στους άνδρες (Παναιτωλικός. Σάμερ 04, Ηλιούπολη και Ημίθεος) και στις γυναίκες (Avant Garde, Preveza Beach 2011, Ηλιούπολη, SubMarine) θα δώσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο την μάχη του 12ου Πανελληνίου πρωταθλήματος στο «Final 4 Beach Handball Mojito Bay 2011».

Στο τέλος της έφτασε και η φετινή πετυχημένη χρονιά του ελληνικού μπιτς χάντμπολ και οι άνθρωποι του αθλήματος θέλουν να δώσουν μία τελευταία μεγάλη... παράσταση, πριν ανανεώσουν το ραντεβού τους για το 2012. Οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες στους άνδρες (Παναιτωλικός. Σάμερ 04, Ηλιούπολη και Ημίθεος) και στις γυναίκες (Avant Garde, Preveza Beach 2011, Ηλιούπολη, SubMarine) θα δώσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο την μάχη του 12ου Πανελληνίου πρωταθλήματος στο «Final 4 Beach Handball Mojito Bay 2011».

Οι αγώνες για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στο «Μοjito Bay» (παραλία Λομπάρδας-Αγία Μαρίνα) με χορηγούς επικοινωνίας τον «Nova Σπορ- FM 94,6 και τη «SportDay». Αξιοσημείωτο είναι πως η Αβαντ Γκαρντ στις γυναίκες στοχεύει στην κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, ενώ ο Παναιτωλικός θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Καράβι του Σχινιά.

*Ολοι οι αγώνες της Κυριακής θα μεταδοθούν απευθείας από το σπορτ+, όπως και οι δύο ημιτελικοί του Σαββάτου. Στη 13:00 είναι προγραμματισμένη η τεχνική σύσκεψη.



Αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

14:00 Preveza Beach 2011 – SubMarine 1ος ημιτελικός γυναικών

15:00 Avant Garde- Ηλιούπολη BHC (απευθείας από το σπορτ+) 2ος ημιτελικός γυναικών

16:00: Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ.- Ηλιούπολη BHC (απευθείας από το σπορτ+) 1ος ημιτελικός ανδρών

17:00 Summer 04- Ημίθεος 2ος ημιτελικός ανδρών

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

13:00 ΗΤΤΗΜΕΝΗ 1 – ΗΤΤΗΜΕΝΗ 4 (απευθείας από το σπορτ+) Μικρός τελικός γυναικών

14:00 ΗΤΤΗΜΕΝΗ 2 - ΗΤΤΗΜΕΝΗ 3 (απευθείας από το σπορτ+) Μικρός τελικός ανδρών

15:00 ΝΙΚΗΤΡΙΑ 1 - ΝΙΚΗΤΡΙΑ 4 (απευθείας από το σπορτ+) Τελικός γυναικών

16:00 ΝΙΚΗΤΡΙΑ 2 - ΝΙΚΗΤΡΙΑ 3 (απευθείας από το σπορτ+) Τελικός ανδρών

17:00 Απονομές επάθλων



Τι δήλωσαν οι υπεύθυνοι των ομάδων

Βασίλης Χαραλαμπάκης (προπονητής- τερματοφύλακας Παναιτωλικού): «Η σεζόν ήταν πετυχημένη για τον Παναιτωλικό, αφού ο στόχος του Μαστερς επετεύχθη και με το παραπάνω, παίρνοντας μέρος στον τελικό. Θέλουμε όμως να κλείσουμε την χρονιά υπερασπιζόμενοι τον τίτλο που κερδίσαμε πέρσι στο Καράβι του Σχινιά, ενώ θέλουμε να εξασφαλίσουμε και την παρουσία μας του χρόνου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων. Αν πάρουμε τον τίτλο θα είναι το 5ο συνεχόμενο για τους παίκτες που απαρτίζουν αυτή την ομάδα και 6ο συνολικά.

Φαβορί στους άνδρες είμαστε εμείς και οι Summer 04, ενώ στις γυναίκες η Avant Garde. Φέτος είχαμε μικρό πρόγραμμα έγιναν μόνο δυο επίσημα τουρνουά στην Περαία και στην Πρέβεζα λόγω των Special Olympics και του Παγκοσμίου των Νέων. Το Σαββατοκύριακο στην Αγία Μαρίνα είναι ευκαιρία οι αθλητές και οι αθλήτριες της σάλας να έρθουν να δουν την ομορφιά του μπιτς χάνμτπολ να διασκεδάσουν και να μας στηρίξουν .Την ομάδα μου θα ενισχύσει ο Γερμανός Μάρτιν Στάντλερ ο οποίος αγωνίζεται στη σάλα στη Φρέντεμπεργκ και μας βοηθάει στα διεθνή παιχνίδια. Φέτος έχουμε χάσει και τα δυο τουρνουά από τους Summer 04. Ειδικά στο πρώτο είχαμε μαζί μας και τον Στάντλερ και τον Βραζιλιάνο Γκιούλιβερ. Πιθανολογώ πως θα φτάσουμε αυτές οι δυο ομάδες στον τελικό και πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά».

Μαρία Καραντώνη (παίκτρια- προπονήτρια Αβαν Γκαρντ): «Φέτος δεν έγιναν πολλά τουρνουά. Ηταν μια φτωχή χρονιά από αυτής της άποψης. Είμαστε καιρό έξω από τους αγώνες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Είναι πολύ σημαντικό που για μια ακόμα σεζόν η τελική φάση είναι τηλεοπτική. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Ελπίζω να προσφέρουμε αρκετό θέαμα και να έρθει αρκετός κόσμος να μας δει. Του χρόνου θέλουμε και ελπίζω να πάρουμε το Μαστερς».

Κώστας Γουργούμης (αρχηγός και προπονητής Summer 04): «Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες από 25% στις 4 ομάδες. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι κερδίσαμε τον Παναιτωλικό δύο φορές φέτος. Πρόκειται για μία ξεχωριστή διοργάνωση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια λάθη και να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Καλώ όλο τον κόσμο του χάντμπολ να παρακολουθήσει την Τελική Φάση. Θεωρώ ότι του χρόνου θα πρέπει να γίνουν πολλοί περισσότεροι αγώνες γιατί φέτος πριν την τελική φάση έγιναν μόνο δύο. Αγαπάμε το Μπιτς Χάντμπολ και θέλουμε να προσφέρουμε και θέαμα και τις συγκινήσεις που δίνει αυτό το άθλημα».

Νίκος Γιαμούρης (υπεύθυνος Preveza Beach 2011): «Φιλοδοξούμε παρά τα προβλήματα και τις απουσίες να πλασαριστούμε στον τελικό. Η ομάδα απαρτίζετε από νεαρά κορίτσια και η εμπειρία ενός φάιναλ- φορ είναι για αυτούς πρωτόγνωρη. Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή τελική φάση, αντάξια των προηγουμένων, διότι ο χώρος είναι ακόμα πιο ελκυστικός. Πολλά μπράβο στην επιτροπή μπιτς χάντμπολ, διότι κατάφερε να κρατήσει την τηλεόραση στο άθλημα. Έστω και αν ήταν λίγα τα τουρνουά ήταν ποιοτικά και έδειξαν τον δρόμο για τα επόμενα. Ευχαριστούμε το Preveza Beach και το Kongo Palace για την βοήθεια που μας προσέφεραν. Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι σταθμός για το μπιτς χάντμπολ. Εμείς θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ναπολέων Κρεμόνας (υπεύθυνος Ηλιούπολης): «Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ. Πρώτος μας στόχος είναι να διασκεδάσουμε τα παιχνίδια και να δημιουργήσουμε μια ωραία ατμόσφαιρα για το άθλημα του μπιτς χάντμπολ».




Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

Χρονιά Τόπος Ανδρες Γυναίκες

1995-1996 Επανωμή Ολυμπιακός Κερατσινίου Δεν διεξήχθη

1999-2000 Ρίο Casino Porto Rio Νέα Ιωνία ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

2000-2001 Χανιά ΠΑΟΚ ΤΟΤΤΗΣ ILTEX

2001-2002 Μώλος Ολυμπιακός Κερατσινίου ΕΤΕΚΑ

2002-2003 Αγιόκαμπος Μεταλλοπλαστική Αγρινίου Βύρωνας

2003-2004 Δεν διεξήχθη λόγω Ολυμπιακών αγώνων

2004-2005 Κατερίνη Θρακομακεδόνες Summer Θρακομακεδόνες Lipton

2005-2006 Aσπροβάλτα Calderon Summer 04 Avant Garde

2006-2007 Αγιόκαμπος Μεταλλοπλαστική Avant Garde

2007-2008 Καράβι Σχινιά Μεταλλοπλαστική Avant Garde

2008-2009 Καράβι Σχινιά Acropoli BHC Avant Garde

2009-2010 Καράβι Σχινιά Παναιτωλικός ΓΦΣ Avant Garde

2010-2011 Mojito Bay


*Δωρεάν φωτογραφικό υλικό από όλα τα παιχνίδια και τις απονομές θα υπάρχει στο www.intime.gr



Κων/νος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x