Κώστας Νικολακόπουλος

Τι dvd έβλεπε σε όλη την πτήση!

• Έχει γίνει ήδη κατανοητό στο Ρέντη ότι ο Βαλβέρδε έχει το άγχος του για το φιλικό με την Γαλατασαράϊ στις 17 του μήνα. Θέλει δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό αρκετά δυνατό και χωρίς τις αδυναμίες, και ειδικά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, που έχει εμφανίσει, δυστυχώς, σε όλα μέχρι στιγμής τα παιχνίδια του.

• Έχει γίνει ήδη κατανοητό στο Ρέντη ότι ο Βαλβέρδε έχει το άγχος του για το φιλικό με την Γαλατασαράϊ στις 17 του μήνα. Θέλει δέκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό αρκετά δυνατό και χωρίς τις αδυναμίες, και ειδικά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, που έχει εμφανίσει, δυστυχώς, σε όλα μέχρι στιγμής τα παιχνίδια του.

• Ο Ερνέστο έχει προβληματιστεί τόσο για τις ευκαιρίες που χάνει η ομάδα, όσο και για (κυρίως αυτά) τα αμυντικά κενά της και την κατακόρυφη πτώση της στα β΄ ημίχρονα. Το πιο χαρακτηριστικό; Κατά την επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία, ξέρετε τι έκανε στο μεγαλύτερο διάστημα της πτήσης; Είχε ζητήσει το dvd του αγώνα με τη Χέρενβεν, το 4-5, και το έβλεπε και το ξαναέβλεπε! Και όλο και το γυρνούσε πίσω για να τσεκάρει κάποιες φάσεις και κάποιους παίκτες. Είχε δε ένα μπλοκάκι κι όλο σημείωνε.

• Τέλος πάντων, εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγραφε ο Ισπανός, αλλά μου έχει κάνει μία εντύπωση τα προβλήματα που δείχνουν σχεδόν όλοι οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στο ένας μ΄ ένα. Και δεν μένω στα παιχνίδια της Ολλανδίας απλά. Με την Μπρόμιτς τόσο ο Μέλμπεργκ, όσο κι ο Τοροσίδης κι ο Αβραάμ έφαγαν «άσχημες» ντρίμπλες από Άγγλους κυνηγούς.

• Βέβαια, οι ντρίμπλες είναι μέσα στο πρόγραμμα, ειδικά όταν παίζεις με ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμη και μικρομεσαίες, όπως αυτές με τις οποίες έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι τα πουλήματα της μπάλας. Είχα γράψει στην στήλη ότι το φάουλ-γκολ της Μπρόμιτς προήλθε από πούλημα του Ιμπαγάσα. Αμ και το δεύτερο γκολ των Άγγλων πως νομίζετε πως μπήκε; Από πούλημα της μπάλας από τον έτερο κεντρικό χαφ, τον Μοντέστο. Έδωσε λάθος πάσα, έβγαλε μία κακή μπαλιά ένας χαφ της Μπρόμιτς, αλλά ο Αβραάμ έδιωξε άσχημα με το κεφάλι, την πήρε ο Τόμας, πέρασε τον Σουηδό και το κάρφωσε.

• Κι αυτά ακριβώς τα φιλικά πρέπει να δίνουν τα μαθήματα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Να καταλάβουν ότι ναι μεν στα περισσότερα-όχι όλα-ματς του ελληνικού πρωταθλήματος αυτά τα λάθη-πουλήματα (κι ο Τοροσίδης κι ο Χολέμπας είχαν τέτοια) δεν τα πληρώνουν, παρά ελάχιστες φορές. Αλλά στην Ευρώπη, που το επίπεδο είναι διαφορετικό και ακόμη και η Χέρενβεν και η Μπρόμιτς έχουν παίκτες που κάνουν τη διαφορά, θα σου στοιχίσουν. Παρεμπιπτόντως, η Μπρόμιτς έπαιζε χωρίς τους δύο καλύτερος παίκτες της, τον σέντερ φορ Οντεμβίγκι και τον κεντρικό μέσο Μολούμπου…

• Και δεν ξέρω αν οφείλονταν στο ότι αυτός ήταν πιο φρέσκος και οι αντίπαλοί του είχαν κουραστεί, αλλά όταν μπήκε ο Μαρκάνο αλλαγή, έκανε αρκετά καλή δουλειά σε αυτό το φιλικό. Κάτι κουνήθηκαν και οι άλλες αλλαγές, ο Γκρίμπιτς κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση κι έκανε μία καλή μπούκα κι ο Φετφατζίδης με τον Τοροσίδη έκαναν κάποιες προσπάθειες, αλλά κανονικά πρέπει να περιμένουμε πιο δυνατά πράγματα από παίκτες που μπαίνουν και παίζουν μισή ώρα-δεν είναι λίγο.

• Μία άλλη εντύπωση μου έκανε ότι δεν πέρασαν καλές σέντρες οι ακραίοι μπακ Μανιάτης, Χολέμπας. Αλλά κι ο Τοροσίδης μισή καλή σέντρα έβγαλε. Και τον βλέπω χωρίς πολλές δυνάμεις. Σα να λαχανιάζει εύκολα. Μαθαίνω ότι ο ίδιος λέει πως έχει κουραστεί από την προετοιμασία. Σίγουρα δε, κουράζεται αρκετά εύκολα κι ο Μιραλάς, που το καλοκαίρι λόγω και του γάμου του δεν πρέπει να πρόσεξε και πολύ απ΄ ότι καταλαβαίνω…

• Κατά τα άλλα, ήδη έχω γράψει ότι οι απαιτήσεις του Γκαργκάνο είναι 1,1 εκ. Ευρώ ετησίως. Για να δούμε…Ο δε παίκτης που θέλει ψυχίατρο, δεν είναι ο Άγγλος Τζο Μπάρτον, αλλά άλλος. Και μιλάμε για…κανονικό παλαβό.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x