Στίβος

Με στόχο αμέτρητα μετάλλια…

Η Μεγάλη Βρετανία έχει στόχο να επιστρέψει από το Νταεγού και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου με πολλά μετάλλια στις αποσκευές της. Αυτό δείχνει και η 67μελης αποστολή που ανακοίνωσε η ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού της χώρας για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 27 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Νότιας Κορέας.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει στόχο να επιστρέψει από το Νταεγού και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου με πολλά μετάλλια στις αποσκευές της. Αυτό δείχνει και η 67μελης αποστολή που ανακοίνωσε η ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού της χώρας για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 27 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Νότιας Κορέας. Εκεί φαίνεται πως τον πρώτο λόγο έχει η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο έπταθλο, η Τζέσικα Ενίς και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής σε ανοιχτό και κλειστό στο τριπλούν, ο Φίλιπς Ιντόγου.

Πολλές ελπίδες έχει και ο πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό σε 5.000 και 10.000 μέτρα, ο Μο Φάρα. Σημαντικό όνομα είναι κι η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 1.500, η Λίζα Ντόμπρισκι, όπως και η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 800 μέτρα, η Τζένι Μίντοους. Φαβορί στα 400 μέτρα θεωρείται και η παγκόσμια πρωταθλήτρια και "χρυσή" Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, η Κριστίν Οχορουόγκου.

Πολλές ελπίδες μπορούν να έχουν οι Βρετανοί και από τον πρωταθλητή Ευρώπης στα 110 μέτρα με εμπόδια, τον Αντι Τάρνερ. Σημαντική συμμετοχή είναι και αυτή του «ασημένιου» παγκόσμιου πρωταθλητή κλειστού στο μήκος το 2008, του Κρις Τόμλινσον.

Πάντα υπάρχουν απαιτήσεις από τον κάτοχο της καλύτερης επίδοσης στην Ευρώπη στα 100 μέτρα στον κλειστό και παγκόσμιο πρωταθλητή της Ντόχα, τον Ντουέιν Τσέιμπερς, έστω και αν επέστρεψε από τραυματισμό. Ελπίδες υπάρχουν και για την πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού στο Παρίσι στα 3.000 μέτρα, την Ελεν Κλιθέροου.

Κάτι καλό μπορεί να προσφέρει στη χώρα της και η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 400 μέτρα με εμπόδια, Πέρι-Σέικς Ντρέιτον, όπως και η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 100 μέτρα με εμπόδια και «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 60 μέτρα με εμπόδια, η Τίφανι Πόρτερ. Σημαντικό όνομα είναι και η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2008 στον κλειστό στα 60 μέτρα, η Τζανέτ Κουάκι.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x