Stoiximan Super League

Μανόλο… η ζέστη έφταιξε;

Οι αναμετρήσεις με την Ντιναμό Τιφλίδας για τα πλέι οφ του Europa League πλησιάζουν επικίνδυνα και η ΑΕΚ δεν δείχνει το παραμικρό σημάδι βελτίωσης. Άχαρη, «σκασμένη» και χωρίς την παραμικρή δημιουργική διάθεση η «Ένωση» ηττήθηκε 3-0 από την Ανόρθωση στην Κύπρο, στο τουρνουά που διεξάγεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της "Κυρίας". Η αφόρητη ζέστη της Μεγαλονήσου δεν επηρέασε καθόλου τους Αγκέλοφ (7’, 20’) και Μιχαήλ (79’) που προκάλεσαν «πονοκέφαλο» στους Ενωσίτες.

Οι αναμετρήσεις με την Ντιναμό Τιφλίδας για τα πλέι οφ του Europa League πλησιάζουν επικίνδυνα και η ΑΕΚ δεν δείχνει το παραμικρό σημάδι βελτίωσης.

Άχαρη, «σκασμένη» και χωρίς την παραμικρή δημιουργική διάθεση η «Ένωση» ηττήθηκε 3-0 από την Ανόρθωση στην Κύπρο, στο τουρνουά που διεξάγεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της "Κυρίας".

Η αφόρητη ζέστη της Μεγαλονήσου δεν επηρέασε καθόλου τους Αγκέλοφ (7’, 20’) και Μιχαήλ (79’) που προκάλεσαν «πονοκέφαλο» στους Ενωσίτες.



Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μανόλο Χιμένεθ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο αποδείχθηκε «καταστροφικό» σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα της ΑΕΚ. Οι απουσίες των διεθνών Μάκου, Καφέ, Λυμπερόπουλου, Μανωλά, Γκούντγιονσεν και Χέλγκασον αλλά και του τραυματία Σάββα Γκέντζογλου ήταν αδύνατο να καλυφθούν από αυτούς που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν.

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωχελική, χωρίς διάθεση και κουρασμένη και από νωρίς- νωρίς, μόλις στο 7’, ο Αγκέλοφ της έκανε τη ζημιά.

Ο επιθετικός της "Κυρίας" βγήκε στην πλάτη του Κοντοέ και «κρέμασε» τον Κωνσταντόπουλο ανοίγοντας το σκορ. Ο ίδιος παίκτης, λίγα λεπτά αργότερα, στο 20’, κι ενώ η ΑΕΚ δεν πατούσε ακόμα στο γήπεδο, πήρε την κάθετη μπαλιά από τον Λαμπόρδε και διπλασίασε τα τέρματά του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: Κρεμώντας» με χαρακτηριστική ψυχραιμία τον Κωνσταντόπουλο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να απογοητεύει με την εικόνα της καθώς έδειχνε αδύναμη να απαντήσει στα γκολ της Ανόρθωσης. Και δεν ήταν μόνο αυτό…

Η μπάλα έφτανε στην περιοχή της Ανόρθωσης μόνο έπειτα από προσωπικές ενέργειες των Λεονάρντο και Σιαλμά, πράγμα που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι λείπει ο συνδετικός κρίκος, ο παίκτης δηλαδή που θα μπορέσει να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Στο δεύτερο μέρος το μόνο που άλλαξε ήταν η κατοχή της μπάλας. Η Ένωση την πήρε με το μέρος της, όμως στην ουσία δεν κατάφερε να κάνει τίποτα.

Απέναντι σε μία Ανόρθωση που είχε όρεξη αλλά και αγωνιστικό πλάνο, οι παίκτες του Χιμένεθ αδυνατούσαν να κινηθούν χωρίς την μπάλα στα πόδια τους, ήταν στατικοί και δεν μπορούσαν να βρουν ρήγματα στην άμυνα των Κύπριων.

Τελικώς, ήρθε στο 79’ ο Μιχαήλ, έπειτα από ασυνεννοησία των Κωνσταντόπουλου και Κοντοέ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα…



Aνόρθωση: Κόζατσικ (Κωνσταντίνου 71'), Άντιτς (Ανγκέλοφ 73'), Τόμασιτς, Βουτσίτσεβιτς (Χατζηγεωργίου 80'), Ρονγάτο (Μιχαήλ 54'), Λεϊβακαμπέσι, Λαμπάν, Λαμπόρδε, Κόλιν, Αγκέλοφ, Σπρόνγκερ (Ευθυμίου 86').

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Δέλλας (Κατσέτης 79'), Κάλα, Καράμπελας (Εγγλέζου 46') (Γεωργέας 77'), Αγκιρίμπα (Γκουλόν 46'), Κλωναρίδης (Γκερέιρο 40'), Κάρλος (Φέτσης 70'), Σιαλμάς (Μπέλεκ 46'), Λεονάρντο (Λαγός 70'), Τσίτας (Μπερνς 46').

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x