Γενικά

«Μίλησαν» οι άσπρες βούλες

Την πρόκριση στη φάση των «8» του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κ-20, πήραν Κολομβία, Αργεντινή, Πορτογαλία και Μεξικό, στις αναμετρήσεις με Κόστα Ρίκα, Αίγυπτο, Γουατεμάλα και Καμερούν αντίστοιχα, με τα πέναλτι να έχουν την τιμητική τους. Μία εύστοχη εκτέλεση στις καθυστερήσεις έδωσε το εισιτήριο στην Κολομβία, τη στιγμή που στο ματς της Αργεντινής μπήκαν τρία γκολ όλα από την άσπρη βούλα. Ένα πέναλτι ήταν αρκετό για την Πορτογαλία, ενώ Μεξικό και Καμερούν έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρωσική ρουλέτα».

Την πρόκριση στη φάση των «8» του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κ-20, το οποίο διεξάγεται στα γήπεδα της Κολομβίας, πήραν η διοργανώτρια χώρα μαζί με τις Αργεντινή, Πορτογαλία και Μεξικό, στις αναμετρήσεις με Κόστα Ρίκα, Αίγυπτο, Γουατεμάλα και Καμερούν αντίστοιχα, με τα πέναλτι να έχουν την τιμητική τους.

Μία εύστοχη εκτέλεση στις καθυστερήσεις έδωσε το εισιτήριο στην Κολομβία, τη στιγμή που στο ματς της Αργεντινής μπήκαν τρία τέρματα όλα από την άσπρη βούλα.

Ένα πέναλτι ήταν αρκετό για την Πορτογαλία, ενώ Μεξικό και Καμερούν έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρωσική ρουλέτα».

Η διοργανώτρια χώρα στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα έφτασε στο 3-2 χάρη σε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζέιμς Ροντρίγκες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Εντουάρντο Λάρα Λοσάνο παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Μουριέλ στο 56’, βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα σε δύο λεπτά (63’ Ρουις, 65’ Εσκόε), όμως ισοφάρισε με τον Φράνκο στο 79’ πριν φτάσει στην ολική ανατροπή.

Η Αργεντινή, από την πλευρά της, απέκλεισε την Αίγυπτο σε ένα παιχνίδι που όλα τα τέρματα επιτεύχθηκαν από το σημείο του πέναλτι. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης της Ρόμα, Έρικ Λαμέλα, ευστόχησε στο 42’ και το 64’ από την άσπρη βούλα, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να μειώνει στο τελικό 2-1 στο 70’.

Με το «φτωχό» 1-0 προκρίθηκε και η Πορτογαλία επί της Γουατεμάλας, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να είναι ο μοναδικός σκόρερ του παιχνιδιού, ευστοχώντας σε πέναλτι στο 7’.

Στο μοναδικό ματς που έφτασε στη διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας», οι Μεξικανοί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι κόντρα στους Καμερουνέζουν, οι οποίοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα ούτε μία φορά από τα 11 βήματα. Φρανκ Οχάντζα (79’) και Κάρλος Οράντια (81’) είχαν διαμορφώσει το 1-1 με το οποίο τελείωσε η κανονική διάρκεια του ματς.

Στα προημιτελικά, τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι Μεξικό-Κολομβία και Αργεντινή-Πορτογαλία, ενώ απομένουν και τα αποψινά παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το παζλ της φάσης των «8».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πορτογαλία-Γουατεμάλα 1-0
(7’ πεν. Ολιβέιρα)

Αργεντινή-Αίγυπτος 2-1
(42’ πεν., 64’ πεν. Λαμέλα-70’ πεν. Σαλάχ)

Καμερούν-Μεξικό 1-1 (0-3 στα πέναλτι)
(79’ Οχάντζα-81’ Οράντια)
Διαδικασία των πέναλτι:
Οχάντζα 0-0
Τόρες 0-1
Ενγκουεσί 0-1
Ντάβιλα 0-2
Εμποντί 0-2
Πινιόν 0-3

Κολομβία-Κόστα Ρίκα 3-2
(56’ Μουριέλ, 79’ Φράνκο, 90+3’ πεν. Ροντρίγκες-63’ Ρουίς, 65’ Εσκόε)


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x