Ελλάδα

Μύλος με Μαυροκεφαλίδη

Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε χθες ότι ενημερώθηκε από τη FIBA πως η ποινή δίμηνου αποκλεισμού που επέβαλε η ΕΟΚ στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη δεν έχει ισχύ εκτός... ελληνικών συνόρων. Ωστόσο από την ομοσπονδία αναφέρουν πως η FIBA ζήτησε στην αποστολή του letter of clearance του παίκτη από την ΕΟΚ να αναγράφεται αυτή η τιμωρία.

Η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε χθες ότι ενημερώθηκε από τη FIBA πως η ποινή δίμηνου αποκλεισμού που επέβαλε η ΕΟΚ στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη δεν έχει ισχύ εκτός... ελληνικών συνόρων. Ωστόσο από την ομοσπονδία αναφέρουν πως η FIBA ζήτησε στην αποστολή του letter of clearance του παίκτη από την ΕΟΚ να αναγράφεται αυτή η τιμωρία. Παράλληλα η παγκόσμια ομοσπονδία, που δεν έχει στείλει κανένα σχετικό έγγραφο στην αντίστοιχη ελληνική, τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή της στην προσφυγή του παίκτη. Όλα αυτά κι ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρίσκεται ήδη στην Αγία Πετρούπολη για να αρχίσει τις επόμενες ημέρες προετοιμασία με τη νέα του ομάδα, που συμμετέχει στα προκριματικά του Eurocup.

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας της Σπαρτάκ Αγίας, Αλεξέι Καρβάνεν, με δηλώσεις του στο «Goal» τόνισε: «Ελαβα γράμμα από το Eligibility Department (σ.σ.: τμήμα διαθεσιμότητας) της FIBA το οποίο και μας γνωστοποιούσε ότι η ποινή των δύο μηνών αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική εκδήλωση που επέβαλε η ελληνική ομοσπονδία στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη δεν έχει ισχύ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προφανώς αυτή η ποινή αφορά τη συμμετοχή του Μαυροκεφαλίδη στο... ελληνικό πρωτάθλημα»!

Το στέλεχος της Σπαρτάκ εμφανίστηκε βέβαιο για τη δικαίωση της ομάδας του και του νεοαποκτηθέντος παίκτη. «Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε και περιμέναμε. Πάντως ήμασταν βέβαιοι. Αν δεν μας δικαίωνε το αποτέλεσμα, τότε θα κάναμε έφεση. Αν κι εκεί δεν βρίσκαμε άκρη, θα πηγαίναμε στη FIBA World. Πάντως δεν υπήρχε περίπτωση να μη δικαιωθούμε και ο παίκτης είναι πλέον ελεύθερος να αγωνιστεί στην Αγία Πετρούπολη», δήλωσε.

Τέλος, άφησε αιχμές για τη στάση της ΕΟΚ αναφέροντας: «Η προετοιμασία μας αρχίζει στις 15 Αυγούστου, όταν και θα πρέπει να πάμε στη Φινλανδία, αλλά δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται μαζί μας από την αρχή ο Λουκάς. Δεν είναι σημαντικό το να βρίσκεται μαζί μας από τόσο νωρίς, αντιθέτως είναι σημαντικό να βρίσκεται κοντά στη μητέρα του. Εμείς δεν πρόκειται να ' τον... καταδικάσουμε αν μας πει ότι θα πρέπει κάποιες μέρες να βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του. Αντιθέτως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x