Επικαιρότητα

Ήξεις αφίξεις του Παπασπύρου για τη λευκή απεργία

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Οι αντιδράσεις και η «πόρτα» των εφοριακών στη μη είσπραξη τελών, που είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ως απάντηση στις περικοπές μισθών και στο νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, έκαναν τον κ. Παπασπύρο να αναθεωρήσει τις απόψεις του.

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Οι αντιδράσεις και η «πόρτα» των εφοριακών στη μη είσπραξη τελών, που είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ως απάντηση στις περικοπές μισθών και στο νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, έκαναν τον κ. Παπασπύρο να αναθεωρήσει τις απόψεις του με δηλώσεις του στο «Βήμα 99,5»:

«Ουδέποτε μίλησα για λευκή απεργία. Ποτέ, ούτε σε δήλωση δικιά μου, ούτε σε απόφαση της ΑΔΕΔΥ υπάρχει ο όρος «λευκή απεργία». Τη θεωρούμε εκφυλιστική μορφή, τη μορφή της λευκής απεργίας για ένα τέτοιο ζήτημα. Εμείς μιλήσαμε για συλλογικές, οργανωμένες και στοχευμένες (απεργίες)», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «η «λευκή απεργία» είναι « κινητοποίηση χαβαλές» και έκανε λόγο για παρερμηνείες από πολιτικούς, οι οποίες εντάσσονται σε σκοπιμότητες».

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, περί λευκής απεργίας στο δημόσιο ένα 24ωρο νωρίτερα, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο να χαρακτηρίζει απαράδεκτη κίνηση τη μη είσπραξη φόρων σε μία εποχή που όλοι οφείλουν να συστρατευθούν στην προσπάθεια σωτηρίας τη χώρας.

Δυναμική απάντηση έδωσαν οι εφοριακοί στις τοποθετήσεις του κ. Παπασπύρου.
Ο πρόεδρος των εφοριακών, Γιάννης Γρίβας μιλώντας το πρωί στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» εξέφρασε την αντίθεσή του σε τέτοιες αντιλήψεις και στην άποψη που είχε εκφράσει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι άλλο θέμα είναι να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες τις εισοδηματικές απώλειες που έχουν υποστεί και ανέρχονται στο 30% και άλλο να τηρήσουν μια τέτοια στάση, ενώ δήλωσε ότι ουδέποτε τον ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ για τα… περί λευκής απεργίας.


Πηγή: www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x