NBA

Η συγκίνηση του Ρόντμαν

Έχει χαρακτηριστεί από ιδιόρρυθμος έως... τρελός. Και όχι άδικα. Ο Ντένις Ρόντμαν, ωστόσο, αποκάλυψε μία άλλη πλευρά του, αυτή του ανθρώπου. Κατά την τελετή εισαγωγής του στο Hall of Fame δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, αλλά δεν δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική του δημοσίως.

Έχει χαρακτηριστεί από ιδιόρρυθμος έως... τρελός. Και όχι άδικα. Ο Ντένις Ρόντμαν, ωστόσο, αποκάλυψε μία άλλη πλευρά του, αυτή του ανθρώπου. Κατά την τελετή εισαγωγής του στο Hall of Fame δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, αλλά δεν δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική του δημοσίως.

«Δεν έπαιξα μπάσκετ για τα λεφτά ή για τη δόξα», δήλωσε ο Ρόντμαν, τον οποίο προλόγισε ο άλλοτε προπονητής του, Φιλ Τζάκσον. Εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας ένα σακάκι με τα ονόματα των Πίστονς και των Μπουλς και χρειάστηκε αρκετά δευτερόλεπτα για να μαζέψει τα δάκρυά του και να μιλήσει στο κοινό. Ευχαρίστησε τον κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν (!) και τη λίγκα που τον... ανέχτηκαν. «Θα μπορούσα να ήμουν νεκρός, να ήμουν έμπορος ναρκωτικών, να ήμουν άστεγος. Και υπήρξα άστεγος. Κατάφερα να ξεφύγω από όλα αυτά, αλλά χρειάστηκε πολλή δουλειά και αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες στη διαδρομή. Ο πατέρας μου με εγκατέλειψε μικρός και στη συνέχεια ήθελε να εκμεταλλευτεί τη φήμη μου για να βγάλει χρήματα. Όμως τέσσερις άνθρωποι στάθηκαν σαν πατρικές φιγούρες δίπλα μου: ο Φιλ Τζάκσον, ο Τζέρι Μπας, ο Τσακ Ντέιλι και ο Τζέιμς Ριτς».

Απευθυνόμενος στη σύζυγό του, είπε βουρκωμένος: «Την ευχαριστώ γιατί ανέχτηκε πολλά από μένα. Δεν ήμουν σπουδαίος σύζυγος ή πατέρας. Εκείνη όμως άντεξε για έντεκα χρόνια δίπλα μου και μεγάλωσε τρία όμορφα παιδιά. Ήταν μητέρα και πατέρας για αυτά. Εκτιμώ όσα έκανε. Για ένα πράγμα μετανιώνω μόνο. Θα ήθελα να ήμουν καλύτερος πατέρας».

Δεν ξέχασε και τη μητέρα μου. «Έκανε τρεις δουλειές για να με μεγαλώσει. Με αυτά που έκανα στα 18-19, μου είπε να φύγω από το σπίτι. Για αρκετό καιρό τη μισούσα. Δεν ήμουν καλός γιος και το ξέρουμε. Ελπίζω να γίνω ένα καλό άτομο», τόνισε.

Ο Ρόντμαν δεν ξέχασε τους συμπαίκτες του. «Ευχαριστώ τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν (ο οποίος ήταν στο κοινό). Ίσως αδικώ τον Τζόε Ντούμαρς και τον Αϊζέια Τόμας. Πάντως ίσως πρόκειται για τα δύο καλύτερα δίδυμα παικτών όλων των εποχών»,.

Ο Άρβιντας Σαμπόνις που ήταν επίσης μεταξύ των τιμωμένων προσώπων παρουσιάστηκε από τον Μπιλ Ουόλτον που τον χαρακτήρισε «έναν Λάρι Μπερντ με ύψος 2,20μ.». Ο Λιθουανός γίγαντας είπε με τη σειρά του: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα και τη χώρα μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους γονείς μου, τους φίλους, τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Είμαι ευγνώμων στους Μπλέιζερς και τους γιατρούς της ομάδας, γιατί με πίστεψαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στο ΝΒΑ παρά τους τραυματισμούς μου».

Στην τάξη του 2011 βρίσκονται επίσης ο προπονητής Τεξ Γουίντερ, εμπνευστής της τριγωνικής επίθεσης, ο δις χρυσός ολυμπιονίκης Κρις Μάλιν, η Τερέζα Έντουαρντς που κατέκτησε τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η προπονήτρια του πανεπιστημίου του Στάνφορντ Τάρα Φαν Ντερβέερ, ο προπονητής του πανεπιστημίου της Φιλαδέλφεια Χερμπ Μαγκί, ο οκτάκις πρωταθλητής με τους Σέλτικς Τομ Σάντερς, ο παλαίμαχος σέντερ Άρτις Γκίλμορ και ο Ρις ‘Γκους’ Τέιτουμ των Χάρλεμ Γκλόουμπτροτερς που έφυγε από τη ζωή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x