Στίβος

Με «οδηγούς» Σαβίνιε και Ρόμπλες

Η Γιαργκέλις Σαβίνιε και ο Ντάιρον Ρόμπλες είναι τα μεγάλα ονόματα της 31μελούς αποστολής στίβου της Κούβας, που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού τέλος του μήνα. Η δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 110 μέτρα με εμπόδια θεωρούνται εκ των μεγαλύτερων φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα αγωνίσματά τους.

Η Γιαργκέλις Σαβίνιε και ο Ντάιρον Ρόμπλες είναι τα μεγάλα ονόματα της 31μελούς αποστολής στίβου της Κούβας, που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού τέλος του μήνα. Η δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 110 μέτρα με εμπόδια θεωρούνται εκ των μεγαλύτερων φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα αγωνίσματά τους, με τη Σαβίνιε να κατέχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 14.99 και τον Ρόμπλες την τρίτη καλύτερη επίδοση με 13.04.

Μεγάλο όνομα είναι και η δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σφυροβολία, η Γίπσι Μορένο, που στα 31 της φαίνεται ακόμα ικανή να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στον τελικό του αγωνίσματος, έχοντας ρίξει φέτος 74.46. Ελπίδες υπάρχουν και από τη «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν το 2009 στο Βερολίνο, τη Μάμπελ Γκέι, που έχει πηδήξει φέτος 14.65.

Πολλές ελπίδες οι Κουβανοί μπορούν να έχουν και από τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη και «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή του δεκάθλου, τον Λεονέλ Σουάρεζ, που έχει φέτος την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 8.440 βαθμούς.

Σημαντική είναι και η συμμετοχή της «ασημένιας» Ολυμπιονίκου της δισκοβολίας, της Γιαρέλις Μπάριος, που έχει ρίξει φέτος 65.44. Μετάλλιο ίσως να μπορεί να προσφέρει και ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του τριπλούν, ο Αλέξις Κοπέλο, που έχει πηδήξει φέτος 17.68, ήτοι την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Σημαντική είναι η συμμέτοχη του «ασημένιου» παγκόσμιου πρωταθλητή του 2005 στο ύψος, του Βίκτορ Μόγια, αν και φέτος έχει μόλις 2.28.



Αναλυτικά, η αποστολή:


ΑΝΔΡΕΣ

Μάικλ Ερέρα 200 μέτρα
Ουίλιαμ Κολάτσο 400 μέτρα
Ντάιρον Ρόμπλες 110 μέτρα
Ομάρ Σισνέρος 400 μέτρα με εμπόδια
Βίκτορ Μόγια ύψος
Λάζαρο Μπόργκες επί κοντώ
Αλέξις Κοπέλο, Γιοάντρι Μπετανζός, Αρνι-Ντέιβιντ Ζιράτ τριπλούν
Κάρλος Βελίζ σφαιροβολία
Χόρχε Φερνάντες δισκοβολία
Γκιγιέρο Μαρτίνεθ ακοντισμός
Λεονέλ Σουάρεθ, Γιορντάνι Γκαρσία δέκαθλο

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Νέλκις Κασαμπόνα 100/200 μέτρα
Εϊμι Μαρτίνεθ 400 μέτρα
Γιαρισλέι Σίλβα, Ντέιλις Καμπαγέρο επί κοντώ
Γιαργκέλις Σαβίνιε, Μάμπελ Γκέι, Νταϊλένις Αλκάνταρα, Γιαριάννα Μαρτίνεθ τριπλούν
Μισλέιντις Γκονζάλεθ, Μαϊλίν Βάργκας σφαιροβολία
Γιαρέλις Μπάριος, Ντένια Καμπαγέρο δισκοβολία
Γίπσι Μορένο σφυροβολία
Γενέτ Κρουζ ακοντισμός
Νταουσουράνι Μπόνε, Σουζάνα Κλέμεντ, Ντιόσμελι Πένια, Εϊμι Μαρτίνεθ, Νέλκις Κασαμπόνα 4Χ400 μέτρα


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x