Stoiximan

Όταν ο Κριστιάνο μάγεψε τον Σερ Άλεξ

Το νέο επεισόδιο του El Sobrero Stories με τους Γιάννη Τσαούση και Κώστα Βαϊμάκη.

Τον Αύγουστο του 2003, στα εγκαίνια του Ζοσέ Αλβαλάδε, ο Κριστιάνο «υποχρέωσε» τον Φέργκιουσον να τον φέρει στο Μάντσεστερ ένα χρόνο νωρίτερα απ' όσο υπολόγιζε. Κι όλα αυτά χάρη στην ανεξάντλητη αμπαλοσύνη του Τζον Ο' Σέι, που έχασε τ' αυγά και τα πασχάλια.

Η αποστρατεία του, απέχει το πολύ μερικές σεζόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών, λίγο πριν χαράξει το 2024 αναγνωρίζεται ως ένας κολοσσός. Από ανθρώπους που είναι κοντά στο ποδόσφαιρο ή και όχι.

Πόσο μπροστά όμως έπρεπε να βλέπει κανείς πριν από μια εικοσαετία; Τι τον διαφοροποιούσε από το μέσο ταλέντο της εποχής του και πόση δικαίωση μπορεί να ένιωθε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που τον πίστεψε;

Ένα φιλικό ανάμεσα στη Σπόρτινγκ του Φερνάντο Σάντος και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2003 έμελλε να προσδιορίσει εν πολλοίς, μεγάλο μέρος των επικείμενων γεγονότων στο οικοσύστημα του Βασιλιά των Σπορ.

Ο Ρονάλντο, 18 ετών τότε, κάνει γιο-γιο τον επιφορτισμένο με το μαρκάρισμά του Τζον Ο’Σέι κι εκεί αρχίζει να γράφεται η ιστορία αλλιώς. Ο Σερ Άλεξ αποφασίζει να τον βάλει στο αεροπλάνο για τη Βόρεια Αγγλία άμεσα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Πόσοι θυμούνται πως ο Ρονάλντο μπορεί και θεωρούνταν υποδεέστερος του Ρικάρντο Κουαρέσμα που μόλις είχε πουληθεί από τη Σπόρτινγκ στη Μπαρτσελόνα; Πόσοι γνωρίζουν ότι ο σημερινός Μήδας του παιχνιδιού πήγαινε σε τοπικό φαστφουντάδικο για να μαζέψει ότι περίσσευε, μεγαλωμένος μέσα σε εμφανή φτώχεια;

Όλα αυτά, με επίκεντρο εκείνο το αλησμόνητο φιλικό, τα θυμούνται για χάρη του CR7 ο Κώστας Βαϊμάκης και ο Γιάννης Τσαούσης στο νέο επεισόδιο El Sombrero podcast στο κανάλι της Stoiximan στο Spotify!

Ακούστε το νέο επεισόδιο του El Sobrero Stories:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x