Europa League

ΑΕΚ-Ντιναμό Τιφλίδας 1-0 (Τελικό)

Με τον Χοσέ Κάρλος να λυτρώνει τους φίλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε της Ντιναμό Τιφλίδας με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Το sport-fm.gr βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και σας μεταφέρει live την εξέλιξη της αναμέτρησης.

ΚΜε τον Χοσέ Κάρλος να λυτρώνει τους φίλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε της Ντιναμό Τιφλίδας με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Το sport-fm.gr βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο και σας μεταφέρει live την εξέλιξη της αναμέτρησης.



94' Λήξη της αναμέτρησης

93' Γκολ που ακυρώσε ο διαιτητής για την ΑΕΚ. Ο Κάρλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάλα έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του αφού είδε οφ σάιντ τον Ισπανό αμυντικό. Οριακή φάση.

88' Κίτρινη κάρτα στον Κάρλος αφού πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, βγάζοντας την φανέλα του.

87' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Γεωργέας κάνει ωραία ενέργεια και αποφεύγει τον αντίπαλο του, κάνει την σέντρα εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται ο Χοσέ Κάρλος, ο οποίος με κεφαλιά νικά τον Λόρια και κάνει το 1-0.

85' Εκτέλεση φάουλ από τον Χοσέ Κάρλος, ο Μανωλάς πηδά ψηλότερα αλλά η κεφαλία του καταλήγει στα χέρια του Λόρια.

83' Αλλαγή για την Ντιναμό. Ο Πιρτσκχάβα περνά στην θέση του Κοσκάντζε.

81' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λαγός περνά στην θέση του Γκούντγιονσεν.

78' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, η σημαντικότερη φάση της στο δεύτερο μέρος. Ο Μπέλεκ βγαίνει τετ α τετ, πλασάρει αλλά ο Τομασβίλι επεμβαίνει και διώχνει σε κόρνερ.

71' Και η γκρίνια (ελαφριάς μορφής, προς το παρόν) έκανε την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό Στάδιο…

70' Όλο το πέταλο στο ΟΑΚΑ φωνάζει «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια»…

67' Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά για πολύ σκληρό μαρκάρισμα. Τυχερός ο μικρός (και η ΑΕΚ), ο Ουαλός διαιτητής θα μπορούσε και να τον «κοκκινίσει»…

65' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα.

64' Κίτρινη κάρτα στον Τσίσκο.

62' Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ! Ωραία ενέργεια του Κάρλος, που θα κάνει το σουτ, λίγο μέσα από την περιοχή της Ντιναμό, η μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια!

60' Πρώτη αλλαγή για την Ντιναμό, στη θέση του Κακελισβίλι περνάει ο Κότο.

57' «Ζυγισμένο» σουτ του Μάκου, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ντιναμό και δεξιά, η μπάλα περνάει πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών της Ντιναμό.

56' Συρτό, καλό σουτ του Γκούντγιονσεν, μετά από προσπάθεια του Λεονάρντο, η μπάλα στην αγκαλιά του Λόρια.

55' Αλλαγή για την ΑΕΚ, στη θέση του Λυμπερόπουλου περνάει ο Λεονάρντο.

51' Σέντρα του Κάρλος από δεξιά, κεφαλιά του Μπέλεκ, ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Ντιναμό.

50' Στο ίδιο, αργό τέμπο το ματς, στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου.

46' Κίτρινη κάρτα στον Μάκο για σκληρό μαρκάρισμα.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

- Τι κρατάμε από το πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο; Την εξαιρετική -μέχρι στιγμής- εμφάνιση του Μπέλεκ… Αφενός, ο επιθετικός από το Καμερούν είναι ο πρωταγωνιστής των δύο ευκαιριών της Ένωσης, αφετέρου… είναι παντού! Ακόμα και στην άμυνα τον είδαμε να γυρνάει και να βοηθάει!

45'+3' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

35' Βαθιά μπαλιά του Κάλα, ο Μπέλεκ κατεβάζει ωραία την μπάλα, κάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντιναμό αποκρούει.

- Το -γεμάτο άγχος- βλέμμα της Γωγώς Μαστροκώστα, που είδαμε στο μόνιτορ, τα λέει όλα για τον τραυματισμό του συζύγου της, Τραϊανού Δέλλα… Μόλις μάθουμε περισσότερα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θα σας ενημερώσουμε.

33' Ίδια και απαράλλαχτη η εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ έχει την υπεροχή, αλλά δεν βγάζει ευκαιρίες. Από την άλλη, η Ντιαναμό αμύνεται σωστά και προσπαθεί να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις.

31' Στη θέση του Δέλλα, λοιπόν, περνάει ο Κάλα.

- Ζητάει αλλαγή ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης…

30' Πρόβλημα για την ΑΕΚ. Τράβηγμα φαίνεται πως έχει ο Δέλλας!

17' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Συρτή σέντρα του Γκούντγιονσεν από αριστερά, ο Μπέλεκ θα πεταχτεί και με προβολή θα στείλει την μπάλα μόλις άουτ!

12' Ωραίο παιχνίδι μέχρι στιγμής και με τις δύο ομάδες να δείχνουν… ορεξάτες, αλλά ευκαιρία, ακόμα, να μην έχουν δημιουργήσει.

7' Κίτρινη κάρτα στον Γιάγκουε.

5' Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο πεντάλεπτο. Η ΑΕΚ προσπαθεί να επιβάλλει την κυριαρχία της.

4' Ωραία κάθετη του Κάρλος στον Μπέλεκ, πρόλαβε ο γκολκίπερ της Ντιναμό και μάζεψε την μπάλα.

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι! Η ΑΕΚ στη σέντρα.

21:43 - Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο! Αποθέωση για την ΑΕΚ από τους 10-12 χιλιάδες -τελικά- οπαδούς της!

- Κόσμος και κοσμάκης στα επίσημα… Οι Αντώνης Ρίκκα και Ανέστης Αργυρίου, ο Τάκης Κανελλόπουλος και ο Γκίκας Γκούμας.

21:31 - Έχοντας ολοκληρώσει την προθέρμανσή τους, οι δύο ομάδες αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

- Βάσει της ενδεκάδας που παρατάσσει ο Μανόλο Χιμένεθ, ο Κωνσταντόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, η άμυνα θα έχει την παλιά σύνθεση, με Γεωργέα, Μανωλά, Δέλλα και Καράμπελα, στα χαφ θα είναι οι Μάκος και Καφές, αριστερά ο Γκούντγιονσεν, δεξιά ο Κάρλος (και όχι ο Λεονάρντο) και μένει να δούμε αν ο Λυμπερόπουλος ή ο Μπέλεκ θα είναι στην κορυφή.

21:23 - Σιγά σιγά μπαίνει κόσμος στο γήπεδο. Για να δούμε πόσοι θα είναι, τελικά, οι οπαδοί της ΑΕΚ…

21:18 - 6-7 χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στο ΟΑΚΑ.

21:06 - Για προθέρμανση βγαίνει και η ΑΕΚ, που γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο…

21:02 - Μόλις βγήκαν για ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές της Ντιναμό. Χλιαρές αποδοκιμασίες από τους λίγους οπαδούς της ΑΕΚ που βρίσκονται στο ΟΑΚΑ.

21:00 - Καλησπέρα σας από το ΟΑΚΑ.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας (31' Κάλα), Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Γκούντγιονσεν (81' Λαγός), Λυμπερόπουλος (55' Λεονάρντο), Μπέλεκ

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νικόλτσης, Κλωναρίδης, Γκέντζογλου

Ντιναμό Τιφλίδας (Άλεξ Γκαρσία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάντζε (83' Πιρτσκχάβα), Κακελισβίλι (60' Κότο), Μικέλ Αλβάρο, Οντικάντζε, Γιάγκουε, Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο, Κβεκβεσκίρι.

Στον πάγκο: Ναντιράτζε, Χόμολα, Τετκουρμανίτζε, Μπερέα, Λεκβατάτζε

Διαιτητής: Έβανς (Ουαλία)
Βοηθοί: Κινγκ, Ντάισον (Ουαλία)
4ος: Γουίντμπι (Ουαλία)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ



- Τα χρήματα που θα εισπράξει η ΑΕΚ, αν προκριθεί, θα διατεθούν για να καλυφθούν οφειλές προς παίκτες, προπονητή, αλλά και την ΕΠΟ! Ίσως, δε και για άλλη μία (τουλάχιστον) μεταγραφή… Για τον τελευταίο σκοπό, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και τα έσοδα του αποψινού αγώνα!

- Υπό το βάρος αυτό, η ΑΕΚ θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με στόχο ένα σκορ πρόκρισης και ει δυνατόν, το μηδέν στα μετόπισθεν, προκειμένου να απλοποιηθεί η αποστολή της στη μακρινή Τιφλίδα, σε μία εβδομάδα. Ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του χθες, αλλά είχε δείξει τις προθέσεις του τις προηγούμενες ημέρες.

- Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι στο τέρμα, η άμυνα θα έχει την παλιά σύνθεση, με Γεωργέα, Μανωλά, Δέλλα και Καράμπελα, Μάκος και Καφές θα είναι το δίδυμο των κεντρικών χαφ, με τον Γκούντγιονσεν αριστερά, πιθανότατα τον Λεονάρντο δεξιά και τον Χοσέ Κάρλος πίσω από τον Λυμπερόπουλο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Κλωναρίδης, Γκέντσογλου, Μπέλεκ, Τσουκαλάς, Σιαλμάς και Νικόλτσης. Εκτός έμειναν οι Γκερέιρο, Κοντοές, Μπερνς και Χέλγκασον.

- Η διοίκηση της ΑΕΚ ευελπιστεί πως ο κόσμος θα βρεθεί κοντά στην ομάδα. Τα περίπου 8.000 διαρκείας σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρυθμούς προπώλησης και το… ακατάλληλο της εποχής, όμως, δεν αναμένεται να φέρουν περισσότερους από 20-25 χιλιάδες φιλάθλους στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x