Europa League

Κάρλος, το τσακάλι!

Τι κι αν δεν άρεσε; Τι κι αν κάνει… μπαμ η αδυναμία της στο να δημιουργεί φάσεις και η απουσία ενός αμυντικού χαφ από την ενδεκάδα της; Η ΑΕΚ, με γκολ του Κάρλος στο 86', επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Τιφλίδας στο ΟΑΚΑ και πέτυχε… κατά το ήμισυ το ζητούμενο για την επιβίωσή της: έκανε -το πρώτο- βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League! Δεν μέτρησε γκολ του Κάλα στις καθυστερήσεις του αγώνα, καθώς ο αμυντικός της Ένωσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τι κι αν δεν άρεσε;

Τι κι αν κάνει… μπαμ η αδυναμία της στο να δημιουργεί φάσεις και η απουσία ενός αμυντικού χαφ από την ενδεκάδα της;

Η ΑΕΚ, με γκολ του Κάρλος στο 86', επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Τιφλίδας στο ΟΑΚΑ και πέτυχε… κατά το ήμισυ το ζητούμενο για την επιβίωσή της: έκανε -το πρώτο- βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League!

Δεν μέτρησε γκολ του Κάλα στις καθυστερήσεις του αγώνα, καθώς ο αμυντικός της Ένωσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς, στη Γεωργία.



Παρότι… ορεξάτες (η Ντιναμό, κυρίως μέχρι το 15'), οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσουν κινδύνους μπροστά από τις δύο εστίες.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του 45λέπτου, αλλά, με εξαίρεση την -μία και μοναδική μεγάλη, στο πρώτο ημίχρονο- ευκαιρία του πολύ δραστήριου Μπέλεκ στο 18' (είχε προβολή, μετά από σέντρα του Γκούντγιονσεν, μόλις άουτ) και το διαγώνιο σουτ του ίδιου παίκτη στο 35', τίποτα περισσότερο. Οι Γεωργιανοί, στον αντίποδα, αμύνονταν σωστά και προσπαθούσαν -χωρίς επιτυχία- να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Από ένα πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, κρατάμε την πολύ καλή εμφάνιση του Μπέλεκ, αλλά και το γεγονός ότι ο Μανόλο Χιμένεθ μας… μπέρδεψε για τα καλά! Χάσαμε το μέτρημα… για το πόσες φορές άλλαξε τον επιθετικό του, αφού από την «κορυφή» πέρασαν και ο Λυμπερόπουλος και ο Γκούντγιονσεν και ο Μπέλεκ… από πολλές φορές ο καθένας! Ρολόι… Στα αρνητικά (πολύ, λίγο, θα φανεί…) για την ΑΕΚ, ο τραυματισμός του Δέλλα, που -πιθανότατα- υπέστη τράβηγμα (στο 30') και παραχώρησε τη θέση του στον Κάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Τουλάχιστον… δραματικά. Ο Μπέλεκ… το βιολί του, είχε κεφαλιά στο 50', ψηλά, πάνω από το δοκάρι του γκολκίπερ της Ντιναμό και γενικά και στην επανάληψη, ήταν από τους διακριθέντες της ΑΕΚ. Τα σουτ των Γκούντγιονσεν (56') και Μάκου (57') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Λόρια, σε αντίθεση με αυτό του Κάρλος (62'), που λίγο έλειψε να νικήσει τον Λόρια και να ανοίξει το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους». Ουσιαστικά, το σουτ του Ισπανού ήταν η δεύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Η Ένωση συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως, όμως και αδυναμία στο να δημιουργήσει φάσεις, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να περάσουν 15 λεπτά για να… ξαναδεί ο Λόρια κίτρινες φανέλες μπροστά του και συγκεκριμένα, αυτή ενός… γνώριμού του, του Μπέλεκ, που στο 77', δευτερόλεπτα πριν πλασάρει και «γράψει» το 1-0, είδε… πόδι αμυντικού της Ντιναμό να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ωστόσο, η ΑΕΚ έπαιξε ψυχωμένα! Και δικαιώθηκε… Στο 86', μετά από εξαιρετική σέντρα του Γεωργέα, ο Κάρλος πετάχτηκε και με κεφαλιά χάρισε τη νίκη (1-0) στην ομάδα του, βάζοντάς την… κατά το ήμισυ στους ομίλους του Europa League.



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας (31' Κάλα), Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Γκούντγιονσεν (81' Λαγός), Λυμπερόπουλος (55' Λεονάρντο), Μπέλεκ

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νικόλτσης, Κλωναρίδης, Γκέντζογλου

Ντιναμό Τιφλίδας (Άλεξ Γκαρσία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάντζε (83' Πιρτσκχάβα), Κακελισβίλι (60' Κότο), Μικέλ Αλβάρο, Οντικάντζε, Γιάγκουε, Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο, Κβεκβεσκίρι.

Στον πάγκο: Ναντιράτζε, Χόμολα, Τετκουρμανίτζε, Μπερέα, Λεκβατάτζε

Διαιτητής: Έβανς (Ουαλία)
Βοηθοί: Κινγκ, Ντάισον (Ουαλία)
4ος: Γουίντμπι (Ουαλία)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ





Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x