Επικαιρότητα

Τέλος η ΕΤ1!

Λουκέτο στην ΕΤ1 και στη «Ραδιοτηλεόραση», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, αλλά και έμφαση στο Διαδίκτυο, η επόμενη μέρα για την ΕΡΤ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Λουκέτο στην ΕΤ1 και στη «Ραδιοτηλεόραση», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, αλλά και έμφαση στο Διαδίκτυο, η επόμενη μέρα για την ΕΡΤ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Όσον αφορά στην τηλεόραση, παραμένουν σε λειτουργία η ΝΕΤ (με βάρος στην ενημέρωση) και η ΕΤ3, η οποία αναβαθμίζεται σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό, όπως και η ΕRT World.

Εκτός από την ΕΤ1, τίτλοι τέλους πέφτουν επίσης στα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ+», ενώ αντίθετα αναβαθμίζεται το «Πρίσμα».

Εκπομπές των καναλιών που καταργούνται, ενσωματώνονται στα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ3.

Στο επίπεδο ραδιοφωνίας αναβαθμίζεται το ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8, το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ οι τρεις κρατικοί ραδιοσταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν.
Καταργούνται, όμως, 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία, ενώ οι πέντε διατηρούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ξεχωριστή σημασία έχει, επίσης, η απόφαση να σταματήσει η έκδοση του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», η οποία ήταν ζημιογόνα με ετήσιο κόστος 1,2 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί άμεσα στο υπουργείο Οικονομικών το οικόπεδο 700 στρεμμάτων της εταιρίας στην Περαία Θεσσαλονίκης, ενώ το κτίριο της οδού Κατεχάκη στην Αθήνα θα παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, ενώ συστήνεται η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για την διαχείριση του ανταποδοτικού τέλους.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x