Champions League

Για την ανατροπή ο ΑΠΟΕΛ

Το 1-0 με το οποίο ηττήθηκε στην Πολωνία θέλει να ανατρέψει σήμερα κόντρα στη Βίσλα Κρακοβίας ο ΑΠΟΕΛ, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Τον ίδιο στόχο έχει και η Βιγιαρεάλ κόντρα στην Οντένσε (1-0), όπως και η Γκενκ κόντρα στη Μακάμπι (2-1). Η Μπάγερν Μονάχου από την άλλη καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 στην έδρα της Ζυρίχης, όπως και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ το μεγάλο προβάδισμα που έχει με 4-1 επί της Μάλμε.

Το 1-0 με το οποίο ηττήθηκε στην Πολωνία θέλει να ανατρέψει σήμερα κόντρα στη Βίσλα Κρακοβίας ο ΑΠΟΕΛ, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Τον ίδιο στόχο έχει και η Βιγιαρεάλ κόντρα στην Οντένσε (1-0), όπως και η Γκενκ κόντρα στη Μακάμπι (2-1). Η Μπάγερν Μονάχου από την άλλη καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 στην έδρα της Ζυρίχης, όπως και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ το μεγάλο προβάδισμα που έχει με 4-1 επί της Μάλμε.

ΑΠΟΕΛ-ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ

Το γκολ του Πάτρικ Μαλέτσκι 20 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου αγώνα είναι αυτό που χωρίζει ΑΠΟΕΛ και Βίσλα Κρακοβίας. Οι παίκτες καλούνται να ανατρέψουν αυτό το 1-0, όπως ακριβώς είχαν κάνει και πριν δύο χρόνια κόντρα στην Κοπεγχάγη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, όπως και τον Σολωμού, σε αντίθεση με τους Σολάρι και Αντόρνο, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Στο στρατόπεδο της πολωνικής ομάδας είναι αμφίβολος ο Μέλικσον λόγω τραυματισμού, ενώ επιστρέφει ως δεξί μπακ ο Λαμέι. Στα ύψη η ψυχολογία του Μαλέτσκι, ο οποίος κλήθηκε και πάλι στην εθνική ομάδα της χώρας του, με τον Ρόμπερτ Μάασκαντ να ξεκουράζει αρκετούς βασικούς στο ισόπαλο 0-0 με την Κορόνα Κίελτσε για το πρωτάθλημα το Σάββατο.


ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΟΝΤΕΝΣΕ

Στην πανίσχυρη έδρα της βασίζεται η Βιγιαρεάλ για να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση πρόκριση. Οι Ισπανοί έχασαν ένα… κάρο ευκαιρίες στον αγώνα της Δανίας και αν καταφέρουν και βάλουν τις μισές στην έδρα τους, θα περάσουν κι εύκολα. Άλλωστε στην τελευταία συνάντησή τους το 2004 στο «Μαδριγάλ» είχαν επικρατήσει 2-0 και τρέχουν ένα σερί οκτώ σερί νικών. Ο αμυντικός Άχνελ Λόπεθ αναμένεται να είναι και η μοναδική απουσία για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Τα εκπληκτικά στατιστικά των Ισπανών στο «σπίτι» τους μπορεί να είναι αποθαρρυντικά για την ομάδα του Χένρικ Κλάουσεν, ωστόσο ο προπονητής της Οντένσε περιμένει μία φάση σαν κι αυτή του Αντρέασεν στο 84’ για να κάνει τη ζημιά στη Βιγιαρεάλ. Ο Ουτάκα παραμένει αμφίβολος λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο, με τον Μόρτεν Σκούμπο να είναι ο αντικαταστάτης του σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει.


ΓΚΕΝΚ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Πιερ Ντενιέ στον πάγκο της, αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει τον αντικαταστάτη του Φρανκ Βερκότερεν, η Γκενκ θέλει μόλις ένα γκολ για να μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα και να βρεθεί σε ομίλους για πρώτη φορά μετά το 2002/2003. Το 2-1 του πρώτου αγώνα είναι πολύ καλό σκορ για τους Βέλγους, αρκεί να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Ο πρωταθλητές Βελγίου προέρχονται από ήττα και στη χώρα τους, 3-2 από τη Σερλκ Μπριζ και οδεύουν στη ρεβάνς χωρίς τους τραυματίες Ντε Μπρουίν και Ογκουντζίμο, ενώ ο Σαντομιέρκσι δεν έχει δηλωθεί για την παρούσα φάση της διοργάνωσης.

Οι Ισραηλινοί από την άλλη πλευρά στηρίζουν πολλά στον Αμάσα, ο οποίος σκόραρε τέσσερις φορές στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Μακάμπι Νετάνια. Ο τεχνικός της Χάιφα μπορεί να μην έχει προβλήματα στην επίθεση, κάτι που δεν ισχύει και στα μετόπισθεν. Ο Γιούριτσα Μπούλιατ μπορεί να μείνει μέχρι και δύο μήνες εκτός λόγω εξάρθρωσης στον ώμο, ενώ ο Πιλιάβσκι είναι επίσης στα πιτ με πρόβλημα στον αστράγαλο.


ΜΑΛΜΕ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Το γκολ του Μεχμέτι στον πρώτο αγώνα διατηρεί ζωντανές κάποιες ελπίδες πρόκρισης για τη Μάλμε, αν και τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε στην Κροατία είναι δύσκολο να ανατραπούν. Οι Σουηδοί δεν πρόκειται να πετάξουν λευκή πετσέτα και θα προσπαθήσουν κάνουν άλλο ένα «μπαμ» μετά τον αποκλεισμό της Ρέιντζερς στην προηγούμενη φάση. Ο Ρίκαρντ Νέρλινγκ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του αρχηγού του, Ντάνιελ Άντερσον, ο οποίος υπέστη κάταγμα στα πλευρά στον πρώτο αγώνα, με τον Γιάγκο Φερνάντεζ να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του, ενώ και ο Ρικαρντίνιο επιστρέφει από τιμωρία

Η Ντιναμό έχει ταξιδέψει στη Σουηδία με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αφού προέρχεται από δεύτερη σερί τεσσάρα επί της Όσιγιεκ για το πρωτάθλημα Κροατίας. Οι Αλισπάχιτς και Αντέμι προστέθηκαν στη λίστα τραυματιών μαζί με τους Μπίσκαν και Τσάγκο.


ΖΥΡΙΧΗ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Το θαύμα καλείται να κάνει η Ζυρίχη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για να περάσει αυτή στους ομίλους του Champions League και όχι μόνο λόγω του 2-0 με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα, αλλά κυρίως λόγω της φόρμας των δύο ομάδων. Οι Βαυαροί προέρχονται από την πεντάρα επί του Αμβούργου για την Bundesliga, τη στιγμή που οι Ελβετοί ηττήθηκαν με 2-0 από την προτελευταία Ξαμάξ στο πρωτάθλημα Ελβετίας.

Απουσίες δεν έχουν οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με την ομάδα του Γιουπ Χάινκες όπου τραυματίστηκε ο Όλιτς και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους δύο μήνες.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x