Ελλάδα

Δίδαξε… μπάσκετ

Με νίκη… εκπαιδευτικού χαρακτήρα ξεκίνησε η Εθνική ομάδα στο τουρνουά «Ακρόπολις», επικρατώντας του πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ με σκορ 83-54 . Σε ρόλο «καθηγητή» ο Κώστας Κουφός, ο οποίος σημείωσε συνολικά 24 πόντους, που αποτελούν νέο ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ανδρών. Άξιοι συμπαραστάτες του σέντερ των Νάγκετς ήταν οι Βασιλειάδης και Φώτσης, που πρόσθεσαν 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Με νίκη… εκπαιδευτικού χαρακτήρα ξεκίνησε η Εθνική ομάδα στο τουρνουά «Ακρόπολις», επικρατώντας του πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ με σκορ 83-54.

Σε ρόλο «καθηγητή» ο Κώστας Κουφός, ο οποίος σημείωσε συνολικά 24 πόντους, που αποτελούν νέο ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ανδρών.

Άξιοι συμπαραστάτες του σέντερ των Νάγκετς ήταν οι Βασιλειάδης και Φώτσης, που πρόσθεσαν 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν σεφτέ στο παιχνίδι με τον Ρότζερς, ωστόσο η…. χαρά τους δεν κράτησε για πολύ. Με καλή άμυνα και τον Φώτση σε κέφια η Εθνική πήρε γρήγορα κεφάλι. Σε συνδυασμό με τους θεαματικούς συνδυασμούς στην επίθεση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτρεξε σερί 17-0 (!) και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 16 πόντων (28-12).

Με ένα γρήγορο 4-0 ξεκίνησε η Εθνική ομάδα στη δεύτερη περίοδο, με το επιμέρους σκορ στα τρία πρώτα λεπτά να είναι στο 21-4 (32-18). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση (με τον Ηλία Ζούρο, όμως, να μην εφησυχάζει και να φωνάζει διαρκώς στους παίκτες του), όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιζε πολύ καλά στην άμυνα και διατηρούσε με άνεση τη διαφορά στο +19 (45-26), σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Αμερικανοί δεν ήταν σε θέση να μειώσουν, με αποτέλεσμα το σκορ του πρώτου μέρους να κλείσει στο 52-26, με την ελληνική ομάδα να «τρέχει» ένα σερί 11-0. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν -μέχρι εκείνο σημείο- οι Βασιλειάδης (13), Κουφός (12) και Φώτσης (10).

Νωθρό και άστοχο το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Αμερικανούς να κάνουν ένα σερί 6-0 (52-32). Τους πρώτους πόντους για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σημείωσε, με δύο εύστοχες βολές, ο Ίαν Βουγιούκας, ακριβώς τρεισήμισι λεπτά μετά την έναρξη (54-32). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τέσσερις «αναπάντητους» πόντους μείωσαν και άλλο το σκορ (54-36). Το κακό δεκάλεπτο της ομάδας του Ηλία Ζούρου επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι το πρώτο καλάθι μπήκε ένα λεπτό πριν τη λήξη, με τον Κώστα Κουφό (μέχρι εκείνο το σημείο είχε πετύχει τρεις πόντους μόνο από βολές). Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγείται με 59-38.

Σε αντίθεση με το τρίτο δεκάλεπτο, η Εθνική ομάδα στο τέταρτο αποφάσισε να «πατήσει το γκάζι». Συγκεκριμένα, με ένα σερί 11-0, με οκτώ πόντους του Κουφού και ένα τρίποντο από τον Βασιλειάδη, η διαφορά έφτασε στο +29 (73-44). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία. Το τελικό 83-54 αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ξεκινά με το δεξί το 25ο τουρνουά «Ακρόπολις».


Τα δεκάλεπτα: 28-12, 52-26, 59-38, 83-54

Ελλάδα(Ηλίας Ζούρος): Βασιλειάδης 16 (3), Μπουρούσης 9 , Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 13 (1), Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Κουφός 24, Βουγιούκας 2, Σλούκας 2, Μπράμος 6 (2), Μάντζαρης 3 (1).

Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ (Ντέιβ Ρόουζ): Αμπουό 16, Κούσικ, Ζίλστρα 8, Μαρτινό, Γουίντερ, Ρότζερς 20 (3), Χάρισον 3, Χάρτσοκ 4, Σαρπ 3 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x