Stoiximan

Ντιέγκο Φορλάν, το «παλτό» που έγινε επιθετικάρα!

Το νέο επεισόδιο του El Sobrero Stories με τους Γιάννη Τσαούση και Κώστα Βαϊμάκη.

Ένα κακό γύρισμα της τύχης έκανε τον Ντιέγκο Φορλάν να παρατήσει το τένις και ν’ ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Άλλο ένα, καλό αυτή τη φορά, τον έφερε από την Γιουνάιτεντ στη Βιγιαρεάλ. Όπου όμως, κι αν λατρεύτηκε, η καρδιά του χτυπούσε πάντα μόνο για την Πενιαρόλ.

Πόσα χιλιόμετρα απέχει η αμφισβήτηση από την απόλυτη καταξίωση; Η θέση του επιθετικού είναι αμείλικτη. Δεν γίνεται να κοροϊδέψεις. Ή κάνεις ή δεν κάνεις. Ο Ντιέγκο Φορλάν, που σάρωσε τη δεκαετία του 2000 με τη Βιγιαρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, έζησε και περίοδο που «δεν έκανε»!

Η παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν από αδιάφορη έως κακή, αφού η παραγωγικότητά του ήταν στα τάρταρα. Οι στιγμές της χαράς υπήρξαν ελάχιστες, σε μια ομάδα που φυσικά ήταν πολύ πιο ισχυρή από το σημερινό 10ετές κακέκτυπο που συχνά εκθέτει την ιστορία της.

Όταν μετακόμισε το 2004 στη Βιγιαρεάλ, η πληθώρα των Λατίνων που τον πλαισίωνε, τον έκανε να βρει τον εαυτό του. Σορίν και Ρικέλμε, συμπορεύονται μαζί του, με αρχηγό στρατιάς τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και η μικρή κεραμούπολη με τους πορτοκαλεώνες της Ανατολικής Ισπανίας, φτάνει ένα βήμα από τον τελικό του Champions League το 2006.

Με το «κίτρινο υποβρύχιο» έβαλε 54 γκολ σε 106 συμμετοχές, για να «κυκλωθεί» ως η ιδανική επιλογή για αντικαταστάτης του Τόρες στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2007. Εκεί υπηρξε ακόμα πιο παραγωγικός με 74 γκολ σε 134 συμμετοχές.

Το Φορλάν, μέσα σε όλα τα άλλα, συνέβαλε ώστε η Ουρουγουάη να γίνει και πάλι σοβαρός παίκτης στα διεθνή τουρνουά, αποσπώντας μερίδιο αγοράς και δημοφιλίας από τους δύο κολοσσούς, της σάμπα και του τανγκό, στη Λατινική Αμερική. Ουδείς άλλωστε λησμονεί την 4η θέση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι του 2010.

Το μόνο που ίσως έλειπε στον χαρισματικό φορ που διέπρεψε μιάμιση δεκαετία πίσω, ήταν ίσως λίγη περισσότερη διάρκεια. Ήδη, στη χαραυγή του 2010, ο Φορλάν είχε αρχίσει να κατεβάζει στροφές. Τα nerazzurri της Ίντερ, τα ενδύθηκε μόλις στα 32 του, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο. Τη σεζόν 15-16, θα κλείσει και την εκκρεμότητα του να αγωνιστεί ως επαγγελματίας στην αγαπημένη του Πενιαρόλ.

Σήμερα, ο Φορλάν, κουβαλάει μια σπουδαία καριέρα πίσω του, κάνει δοκιμαστικές βολές στην προπονητική και θυμίζει πως στη δική του εποχή ακμής, είχε πολύ σοβαρό λόγο στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η αφήγηση της διαδρομής του, γίνεται από τον Γιάννη Τσαούση και τον Κώστα Βαϊμάκη, στο τελευταίο επεισόδιο El Sombrero Stories by Stoiximan, στο Spotify.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x