Stoiximan Super League

Μπέος: «Το κράτος παρανομεί»

Σαφή πολιτική απόφαση και παράβαση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας από τις φυλακές του Ναυπλίου. Παράλληλα επανέλαβε πως ο Βασίλης Καρράς είναι μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου από το 2008 και πως η ΠΑΕ είναι «καθαρή». «Υπάρχει παράβαση καθήκοντος. Με έχουν βάλει στο στόχαστρο και θα με κάνουν ήρωα», τόνισε.

Σαφή πολιτική απόφαση και παράβαση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας από τις φυλακές του Ναυπλίου. Παράλληλα επανέλαβε πως ο Βασίλης Καρράς είναι μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου από το 2008 και πως η ΠΑΕ είναι «καθαρή». «Υπάρχει παράβαση καθήκοντος. Με έχουν βάλει στο στόχαστρο και θα με κάνουν ήρωα», τόνισε.

Αναλυτικά, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για:

-τη χθεσινή απόφαση της ΕΕΑ: «Ο κόσμος του Βόλου βιώνει, όπως κι εγώ, μια μαύρη μέρα. Αγωνίζομαι και θα βγω πιο δυνατός από εδώ. Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί το νομό Μαγνησίας και την πόλη του Βόλου, είναι μοντέλο και πρότυπο. Η απόφαση είναι εναντίον αυτόν που την πήραν και δίνει δύναμη στην πόλη. Δεν διαλύουν έτσι τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης πόλης».

«Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει το δικαίωμα σε μια περίοδο που ανθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα να μην επανεξετάζει το θέμα όπως στο παρελθόν. Η ΕΕΑ δεν μπορεί να καταστρέψει μια ομάδα, μια πόλη. Δεν μπορεί να στερήσουν την ομάδα από την πόλη επειδή τα έχουν με τον Αχιλλέα Μπέο. Το 2008 ο Ολυμπιακός Βόλου χρωστούσε και δεν είχε όλα τα δικαιολογητικά και δεν πήρε την άδεια και υποβιβάστηκε. Εκεί έκρινε σωστά. Εδώ τώρα είναι όλα νόμιμα και τέλεια στον φάκελο. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Αν νομίζουν ότι αυτοί δεν θα κριθούν, είναι γελασμένοι. Όλες οι χούντες κάποτε πέφτουν. Ο Ολυμπιακός Βόλου ελέγχθηκε τον Μάιο του 2011 και πήρε την άδεια σύμφωνα με τα όσα ορίζει η UEFA. Η ΕΕΑ δεν μπορεί να τα ακυρώσει αυτά. Αυτό το λάθος που έγινε, υπάρχουν ικανά στελέχη που υπηρετούν τη δημοκρατία, θα βρουν τον τρόπο να ανατρέψουν αυτή την απόφαση».

-το αν υπήρξε πολιτική παρέμβαση: «Την Τρίτη το μεσημέρι, πριν βγάλουν τα μέλη της ΕΕΑ απόφαση, με την οποία θα έδιναν την άδεια και στις 16 ομάδες, τους κάλεσε ο Μπιτσαξής στο γραφείο του και τους είπε πως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν πρέπει να πάρουν άδεια, να βρουν τον τρόπο για να γίνει αυτό. Αυτό έγινε και σας το λέω για να το μάθει και ο κόσμος. Ξέρω ποιοι κρύβονται από πίσω από την κίνηση. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει ανάγκη πλέον κανένα Αχιλλέα Μπέο, μόνο τον κόσμο του. Ουδείς αναντικατάστατος. Δεν με πειράζει αν κάποια μεγάλη οικογένεια βρίσκεται πίσω από την πολιτική παραπομπή μου. Εγώ θα παλέψω νόμιμα. Να πάρουν παράδειγμα ο κ. Καρτάλης και κα Ζήση, από τους πολιτικούς της Κρήτης που κατάφεραν να ανατρέψουν μια κατάσταση για τον ΟΦΗ. Και μάλιστα σε μια περίπτωση που ο ΟΦΗ είχε άδικο και όλοι οι άλλοι δίκιο».

-το διοικητικό καθεστώς του Ολυμπιακού Βόλου: «Πριν από τρία χρόνια ο Βασίλης Καρράς αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον κ. Βασιλειάδη και η μετοχική σύνθεση παραμένει ίδια. Κάποιοι το ανακάλυψαν χθες. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Πρόκειται για παραποίηση της αλήθειας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Εγώ προέτρεψα τον κουμπάρο μου Βασίλη Καρρά να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να αγοράσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Πριν δύο χρόνια είχα πει πως το 60-65% το κατέχει ο Βασίλης Κεσογλίδης (σ.σ. το πραγματικό όνομα του Βασίλη Καρρά) και εγώ με κάποιους επιφανείς επιχειρηματίες. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν προστεθεί περίπου 900-950 άτομα, που έχουν πάρει μετοχές. Σε όγκο το μετοχολόγιο έχει πολλά άτομα. Ο μεγαλομέτοχος όμως είναι ο Βασίλης Καρράς».

-τους λόγους που η ομάδα δεν πήρε προθεσμία: «Η απόφαση της ΕΕΑ είναι παράνομη, είναι φωτογραφική απέναντι σε μένα και τον Ολυμπιακό Βόλου, και αντίθετα με την ΑΕΚ, που είχε πραγματικά πρόβλημα και πήρε προθεσμία, σε εμάς δεν δόθηκε. Παρότι πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις, δεν μας έδωσαν προθεσμία. Την προηγούμενη Δευτέρα διορίστηκαν νέα μέλη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κι επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν πως παρότι είναι πλήρης ο φάκελος, λήγει η φορολογική ενημερότητα και μας ζήτησαν να στείλουμε νέα. Η ΠΑΕ έβγαλε νέα ενημερότητα και την έστειλε. Την Τετάρτη μάς επανέλαβαν πως ο φάκελος είναι πλήρης, αλλά στη συνέχεια διέρρευσε τεχνηέντως πως κάποιες ομάδες έχουν πρόβλημα. Εμείς στείλαμε έγγραφο για να μας πουν τι χρειάζεται, δεν μας απάντησαν ποτέ. Αυτοί νομίζουν πως επειδή ο αρμόδιος υπουργός τούς έδωσε γραμμή, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Εγώ έχουμε παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας».

-το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου: «Θα δείξει ο Πιλάβιος, που έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει, αν θα δεχτεί την ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Το 2008 η ΕΕΑ δεν είχε δώσει άδεια στη Δόξα Δράμας, αλλά τότε η απόφαση δεν είχε γίνει δεκτή από την ΕΠΟ και τη Football League. Το 2003, με υπουργό πολιτισμού τον κ. Βενιζέλο, υπήρχε επίσης πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ του Μπατατούδη κι έκριναν ανενεργές τις μετοχές του, δεν του έδωσαν δικαίωμα να ασκεί διοίκηση και μετά από λίγους μήνες βρέθηκαν οι κ.κ. Γούμενος και Παγώνη και πήραν τις μετοχές. Δεν γίνεται κάθε φορά να λαμβάνονται για τα ίδια θέματα διαφορετικές αποφάσεις. Εδώ γιατί δεν κάνουν το ίδιο; Έχουν πρόβλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τον Αχιλλέα Μπέο. Πρέπει να γίνει δημοκρατική παρέμβαση. Δεν μπορούν να καταστρατηγούν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καθ’ όλα νόμιμος και παρανομεί το κράτος. Καταστρατηγεί συντάγματα, ιδέες και δικαιώματα. Όταν μια κυβέρνηση ασχολείται με τον Αχιλλέα Μπέο, δεν καταλαβαίνει πως τελικά θα με κάνει ήρωα. H ΕΠΟ και η Λίγκα οφείλουν να αντιδράσουν γιατί έχει γίνει πολιτική παρέμβαση. Να ξέρετε πως εγώ ενημερώνομαι για ένα δημιούργημα δικό μου, γιατί την αγαπώ την ομάδα. Μαθαίνω και μιλάω, αλλά δεν ασκώ διοίκηση, όπως νομίζουν».

-τις αντιδράσεις στο Βόλο για την απόφαση: «Αν υπάρχει ένα ποσοστό σεβασμού στο πρόσωπό μου, θα ήθελα να κάνω έκκληση στους φιλάθλους που έχουμε δεθεί, να απέχουν κάθε ενέργεια βίας που στιγματίζει τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε αυτές τις στιγμές αγανάκτησης, χάνουν το δίκιο τους, γιατί χάνονται περιουσίες αυτών που δεν φταίνε. Να διαμαρτυρηθούν ήπια και να μην φτάσουν στα άκρα και να καταστρέφουν περιουσίες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου έχουν κουλτούρα και δεν τους ταιριάζει τέτοια συμπεριφορά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x