Games

Need for Speed: The Run (preview)

Είναι γεγονός πως ο γράφων έφυγε με ιδιαίτερα αρνητικές σκέψεις για το φετινό τίτλο της σειράς Need for Speed μετά την παρουσίαση της παραγωγής από την ΕΑ στη φετινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ε3. Εκεί, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος publisher παρουσίασε σκηνές με τον πρωταγωνιστή να τρέχει να ξεφύγει σε ένα κτίριο από αυτούς που τον καταδίωκαν. Οι αρνητικές σκέψεις είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τίτλος απομακρυνόταν επικίνδυνα από τον πυρήνα του gameplay που έχει κάνει τη σειρά γνωστή.

Είναι γεγονός πως ο γράφων έφυγε με ιδιαίτερα αρνητικές σκέψεις για το φετινό τίτλο της σειράς Need for Speed μετά την παρουσίαση της παραγωγής από την ΕΑ στη φετινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ε3. Εκεί, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος publisher παρουσίασε σκηνές εκτός οχημάτων με τον πρωταγωνιστή να τρέχει να ξεφύγει σε ένα κτίριο από αυτούς που τον καταδίωκαν. Οι αρνητικές μας σκέψεις είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τίτλος απομακρυνόταν επικίνδυνα από τον πυρήνα του gameplay που έχει κάνει τη σειρά γνωστή.

Ευτυχώς, η φετινή Gamescom μας έφερε αντιμέτωπους με τον τίτλο, τον οποίο είχαμε και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε με τα χέρια μας σε ένα ειδικό χώρο που είχε ετοιμάσει η ΕΑ για τους επισκέπτες της έκθεσης. Η Black Box εργάστηκε σκληρά και έκανε πολλές αλλαγές μέσα σε δύο μήνες, όπως μάθαμε από εκπροσώπους της εταιρίας, αφού οι κριτικές που δέχτηκε η έκδοση που παρουσιάστηκε στο Los Angeles ήταν ιδιαίτερα αρνητικές. Η Frostbite 2 engine της DICE (την οποία θα δούμε και στο Battlefield 3) εμφανίζεται και στην εν λόγω παραγωγή με έναν απλό τρόπο. Μιας και οι αγώνες διεξάγονται πλέον εκτός πόλεως, στους ανοιχτούς δρόμους των ΗΠΑ, στη διαδρομή Σαν Φρανσίσκο-Νέα Υόρκη, το περιβάλλον επιφυλάσσει ιδιαίτερες παγίδες για τους παίκτες.



Τι σημαίνει αυτό; Πως ενώ θα αγωνίζεστε έναντι ενός άλλου οδηγού σε μια χιονισμένη βουνοπλαγιά, θα δείτε μία φωτοβολίδα να ξεκινάει μια χιονοστιβάδα, η οποία θα σκάσει πάνω στο δρόμο και θα σας μειώσει το οπτικό πεδίο στο ελάχιστο… αν είσαστε τυχεροί και δε δείτε το χιόνι να πλακώνει το αμάξι σας. Σε μία δεύτερη πίστα που λάμβανε χώρα στην έρημο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε το πώς οι κατολισθήσεις και οι πτώσεις μεγάλων βράχων στο δρόμο μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ανάμεσα και σε δύο οδηγούς διαφορετικών ικανοτήτων. Το εξαιρετικό της υπόθεσης είναι πως οι καταστροφές του περιβάλλοντος δεν διακόπτουν τη ροή του αγώνα, δεν πετσοκόβουν το ρυθμό ανανέωσης των καρέ και εν τέλει δεν ενοχλούν τον αγωνιζόμενο.

H αίσθηση της ταχύτητας παραμένει εξαιρετική με τη βασική κάμερα να ακολουθεί το όχημα από πίσω και ψηλά. Στις περιπτώσεις ιδιαίτερων στιγμών, όπως τρακαρισμάτων ή απότομου φρεναρίσματος, το πλάνο αλλάζει κάνοντας ζουμ, ενώ ο κλασικός μηχανισμός blurring καταφέρνει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αίσθηση της αξιοποίησης του boost. Όπως φαίνεται η σειρά θα υποδεχτεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι που δεν έρχεται απλά να γεμίσει το κενό μέχρι την επόμενη κυκλοφορία της Criterion, αλλά που θα μείνει στην ιστορία ως ξεχωριστή έκδοση…

Το Need for Speed: The Run αναμένεται σε εκδόσεις για PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo 3DS, iPhone, iPod touch και iPad από τις 15 Νοεμβρίου.

Πηγή: enternity.gr

Για απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με videogames, gadgets και ψηφιακή διασκέδαση γενικότερα, στείλτε mail στο tech@sport-fm.gr. Απαντήσεις στην εκπομπή "Enter" του NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Κάθε Παρασκευή βράδυ από τις 21.00 έως τις 22.00 με τους Παύλο Παπαπαύλου, Διονύση Καππάτο και Νικόλα Ακτύπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x