Ελλάδα

Ζούρος: «Διδακτική ήττα»

Χρήσιμη και διδακτική χαρακτήρισε την ήττα από την Ιταλία ο Ηλίας Ζούρος στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής εν όψει του Ευρωμπάσκετ.

Χρήσιμη και διδακτική χαρακτήρισε την ήττα από την Ιταλία ο Ηλίας Ζούρος στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής εν όψει του Ευρωμπάσκετ.

«Ήταν ένα πολύ χρήσιμο και ίσως το καλύτερο παιχνίδι προπόνησης για μας, για να βγάλουμε συμπεράσματα και να δούμε κάποια λάθη πριν τα επίσημα ματς. Το μόνο που θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο είναι η συγκέντρωση. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε πολλά κρίσιμα σημεία, αλλά και αυτό είναι ένα μάθημα. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ή το τελευταίο χαμένο ριμπάουντ, ένας τομέας στον οποίο πήγαμε καλά σήμερα. Είχαμε ανοικτά σουτ και τα χάσαμε, χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες κι από όλους κερδίσαμε κάτι», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος και περήφανος από την ομάδα. Έχει κάνει πολύ καλή διαδρομή. Εμείς ψάχνουμε τα καλύτερα δυνατά σχήματα για να αντιμετωπίζουμε όλες τις καταστάσεις. Η καλή άμυνα μάς βοήθησε να γυρίσουμε ένα ματς που πήγαινε να ξεφύγει, μας κράτησε στο ματς, αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μάς στοίχισε τη νίκη. Μου άρεσε που μπήκε ο Σλούκας στα κρίσιμα και πήρε κάποιες προσπάθειες, παρότι αστόχησε. Έτσι θα μάθουν οι παίκτες. Είναι μικροί και πρέπει να πάρουν την εμπειρία. Θα κάνουμε λάθη και θα μάθουμε. Έχουμε μάθει να παλεύουμε και είμαι σίγουρος πως η άμυνά μας θα είναι όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζάνι, τόνισε: «Ήταν το καλύτερο δυνατό παιχνίδι για να τελειώσει η προετοιμασία. Δεν μετρά το αποτέλεσμα, αλλά είναι θετικό για μας ότι κλείσαμε με νίκη. Μου άρεσε που είδα από την ομάδα που έδειξε μαχητικό πνεύμα και πάλεψε ως το τέλος, παρότι μας έλειψε ο αρχηγός μας (Μορντέντε). Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, δυνατή και αυτό το παιχνίδι ήταν σίγουρα ο καλύτερος επίλογος για να κλείσουμε την προετοιμασία. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για το Ευρωμπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x