Games

NBA 2K12: Η απάντηση στο lock out!

Η φετινή κατηγορία των τίτλων basket φαίνεται πως δε θα είναι δύσκολη, αφού το NBA 2K12 και η 2K Sports παίζουν ως μοναδικοί πρωταγωνιστές σε ένα έργο που σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν. Η απόφαση της ΕΑ να βάλει στο ψυγείο μέχρι νεοτέρας τη σειράς NBA Live αφήνει την αντίπερα όχθη μόνη της, ωστόσο φαίνεται πως δεν την αφήνει και στάσιμη. Κατά τη διάρκεια της Gamescom είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πρώτο δείγμα της νέας παραγωγής και του κορυφαίου αθλητικού τίτλου για το άθλημα.

Η φετινή κατηγορία των τίτλων basket φαίνεται πως δε θα είναι δύσκολη, αφού το NBA 2K12 και η 2K Sports παίζουν ως μοναδικοί πρωταγωνιστές σε ένα έργο που σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν. Η απόφαση της ΕΑ να βάλει στο ψυγείο μέχρι νεοτέρας τη σειράς NBA Live αφήνει την αντίπερα όχθη μόνη της, ωστόσο φαίνεται πως δεν την αφήνει και στάσιμη. Κατά τη διάρκεια της Gamescom είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πρώτο δείγμα της νέας παραγωγής και του κορυφαίου αθλητικού τίτλου για το άθλημα, χωρίς ωστόσο να έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το χειριστήριο στα χέρια μας.

O υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης μας ανέφερε πως φέτος οι βελτιώσεις έχουν γίνει σε συγκεκριμένους τομείς. Ο πρώτος αγώνας που είδαμε ήταν ανάμεσα στους Dallas Mavericks και τους Miami Heat και στο ξεκίνημά του είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα αφιερωματικό video με πλάνα από τους αθλητές, το γήπεδο και τους θεατές γενικότερα. Οι μεγαλύτεροι αστέρες του αμερικάνικου πρωταθλήματος έχουν καταγραφεί πλήρως και εμφανίζονται όσο το δυνατόν πιο πειστικά, με μοντέλα που δείχνουν πιο ανθρώπινα και λεπτομέρεια που αγγίζει τα όρια του ρεαλισμού. Το σύστημα επαφής των αθλητών έχει βελτιωθεί, ενώ με το δεξί αναλογικό μοχλό ο παίκτης που ελέγχει τη μπάλα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του.

Μάλιστα, για να προσθέσει ακόμη περισσότερο στην αληθοφάνεια, η ομάδα ανάπτυξης έχει κάνει όλη την πρώτη γραμμή καθισμάτων εκτός γηπέδου interactive. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ένας παίκτης κινηθεί για να σώσει τη μπάλα πριν βγει και βρίσκεται ένα βήμα πριν πέσει στον πάγκο, οι συμπαίκτες του θα σηκωθούν να τον κρατήσουν. Αντίστοιχα, αν βρεθεί προ των διαφημιστικών πινακίδων, θα τις προσπεράσει ή θα ανέβει πάνω τους, αφήνοντας έτσι για πάντα πίσω το αόρατο τείχος που συναντούσαμε στα περισσότερα basketball games του παρελθόντος. Πέραν του Michael Jordan, το NBA 2K12 φέρνει στο προσκήνιο και πάρα πολλούς άλλους μεγάλους αστέρες του παρελθόντος, όπως ο Larry Bird, ο Scottie Pippen, ο Magic Johnson και άλλοι.

Συγκεκριμένα, 15 θρυλικοί αθλητές του NBA θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα από συγκεκριμένες στιγμές της καριέρας τους. Αντίστοιχα, η ομάδα ανάπτυξης έχει εργαστεί, έτσι ώστε να προσφέρει αυτές τις στιγμές όπως μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, δηλαδή με την τότε κατάσταση της τηλεοπτικής εκπομπής (ασπρόμαυρη μετάδοση πχ.) και τα τότε γραφικά. Όσο οι παίκτες ολοκληρώνουν αυτές τις… αποστολές, θα φανερώνουν ολοένα και περισσότερες κλασικές ομάδες του παρελθόντος, τις οποίες και θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε φιλικές αναμετρήσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και ανακοινώσεις για το multiplayer τμήμα, οπότε περιμένουμε νέα στοιχεία με αγωνία…



Πηγή: Enternity.gr

Για απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με videogames, gadgets και ψηφιακή διασκέδαση γενικότερα, στείλτε mail στο tech@sport-fm.gr. Απαντήσεις στην εκπομπή "Enter" του NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Κάθε Παρασκευή βράδυ από τις 21.00 έως τις 22.00 με τους Παύλο Παπαπαύλου, Διονύση Καππάτο και Νικόλα Ακτύπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x