Πορτογαλία

«Πέταξαν» όσο χρειάστηκε

Όσο χρειάστηκε έπαιξε κόντρα στη Νασιονάλ η Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας επικράτησαν με 2-0 της αντιπάλου τους στη Μαδέιρα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν στην κορυφή μαζί με την Μπράγκα, που νίκησε νωρίτερα 1-0 τη Σετούμπαλ. Έτσι, οι περυσινοί ημιφιναλίστ του Europa league βρίσκονται ένα βαθμό μπροστά από την Πόρτο, που έχει ένα αγώνα λιγότερο.

Όσο χρειάστηκε έπαιξε κόντρα στη Νασιονάλ η Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας επικράτησαν με 2-0 της αντιπάλου τους στη Μαδέιρα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν στην κορυφή μαζί με την Μπράγκα, που νίκησε νωρίτερα 1-0 τη Σετούμπαλ. Έτσι, οι περυσινοί ημιφιναλίστ του Europa league βρίσκονται ένα βαθμό μπροστά από την Πόρτο, που έχει ένα αγώνα λιγότερο και περιμένουν, μπας και οι «δράκοι» χάσουν βαθμούς στην έδρα της Λεϊρία στις έξι του μήνα, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή. Αντίθετα, οι ηττημένοι παρέμειναν κοντά στις τελευταίες θέσεις και, αν συνεχίσουν έτσι, θα έχουν προβλήματα στη συνέχεια.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραν δίκαια τη νίκη, χάρη στα τέρματα των Καρντόζο το 22’ και Θέσαρ στο 95’. Βοηθήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και από την αποβολή του Αουρέλιο στο 62’.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Αρτούρ, Εμερσον, Λουϊζάο, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Χάβι Γκαρσία, Αϊμάρ (79' Ενζο Πέρεζ), Γκαϊτάν (91' Ρούμπεν Αμορίμ), Βίτσελ, Καρντόζο, Νολίτο (46' Θέσαρ)



Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής:


Σάββατο 27/08

Ζιλ Βιθέντε – Ακαντέμικα 2-0


Κυριακή 28/08

Ρίο Άβε – Ολιανένσε 0-1

Φεϊρένσε – Πάσος Φερέιρα 0-0

Γκιμαράες – Μπέιρα Μαρ 0-3

Σπόρτινγκ Λισ.- Μαρίτιμο 2-3


Δευτέρα 29/08 (20:45)

Σετούμπαλ – Μπράγκα 0-1

Νασιονάλ – Μπενφίκα 0-2


Τρίτη 6/09 (22:15)

Λεϊρία – Πόρτο


Το πρόγραμμα της επόμενης (τέταρτης) αγωνιστικής:


Κυριακή 11/09 (18:00)

Ακαντέμικα-Νασιονάλ
Μπέιρα Μαρ-Λεϊρία
Μπενφίκα-Γκιμαράες
Πόρτο-Σετούμπαλ
Μαρίτιμο-Ρίο Άβε
Ολιανένσε- Φεϊρένσε
Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα-Ζιλ Βιθέντε


Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x