Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Γράφει ιστορία στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ!

Κάνω μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσω τη στάση του Μανόλο Χιμένεθ, να εξηγήσω στον εαυτό μου τον λόγο της δημόσιας συμπεριφοράς του, η οποία παραμένει προσβλητική προς το κλαμπ που τον χρυσοπληρώνει, για την εποχή, και προς τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα δουλέψει (κάποιος να του εξηγήσει ότι έληξε ουσιαστικά η μεταγραφική περίοδος) στη σεζόν που έχει ήδη αρχίσει.

Κάνω μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσω τη στάση του Μανόλο Χιμένεθ, να εξηγήσω στον εαυτό μου τον λόγο της δημόσιας συμπεριφοράς του, η οποία παραμένει προσβλητική προς το κλαμπ που τον χρυσοπληρώνει, για την εποχή, και προς τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα δουλέψει (κάποιος να του εξηγήσει ότι έληξε ουσιαστικά η μεταγραφική περίοδος) στη σεζόν που έχει ήδη αρχίσει.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Διαβάζω αυτό το «δεν θέλω να μιλήσω για τα μεταγραφικά, σίγουρα δεν έγιναν κάποιες μεταγραφές που ζήτησα, αυτό όμως δεν είναι δικό μου θέμα, είναι της διοίκησης» και προσπαθώ να θυμηθώ αν υπήρξε άλλος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία των μεγάλων ελληνικών ομάδων που να έχει αδειάσει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο τη διοίκηση στη σέντρα της νέας σεζόν. Σε αυτό το επίπεδο ναι, ο Χιμένεθ γράφει ιστορία στην ΑΕΚ!

Το μόνο λογικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς είναι ότι αυτή την τέχνη, της αποποίησης των ευθυνών, την οποία κατέχει μια χαρά ο Μανόλο, την επιλέγει ο Ισπανός επειδή δεν νιώθει καθόλου σίγουρος για τη δουλειά που έκανε στη διάρκεια της προετοιμασίας. Μοιάζει να έχει τρομάξει με τις σκέψεις του τι θα συμβεί, τι θα ακολουθήσει στα επίσημα παιχνίδια, τι θα μας δείξει σε αυτά και προετοιμάζει το περιβάλλον, για να βγάλει από την τσέπη το «τα ‘λεγα εγώ» επιχείρημα όταν θα βρεθεί υπό πίεση λόγω των κακών αποτελεσμάτων. Φαίνεται ότι όσοι, εντός και εκτός ΑΕΚ, έχουν προσπαθήσει να του εξηγήσουν ότι αυτή η συμπεριφορά τον βάζει απέναντι στους ποδοσφαιριστές του δεν τα έχουν καταφέρει. Φαίνεται επίσης ότι στην ΑΕΚ δεν υπάρχει ουδείς για να του τραβήξει το αφτί και να τον βάλει απέναντι στην ευθύνη του.

Δέκα μήνες μετά την άφιξή του, με μια προετοιμασία πλέον στην πλάτη του, ο Χιμένεθ παρουσιάζει ως στιγμής, σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια, την πιο μέτρια έκδοση της ΑΕΚ των τελευταίων 10ετιών. Και το μόνο που βρίσκει να πει είναι ότι δεν έγιναν όλες οι μεταγραφές που ζήτησε. Δέκα μήνες τώρα δεν έχει καταφέρει να φέρει ούτε ένα παράδειγμα που πείθει ότι κάνει τη δουλειά που του ζητήθηκε, ότι δημιουργεί ή βελτιώνει – εξελίσσει ποδοσφαιριστές. Δεν μας παρουσίασε κανένα νέο πρόσωπο από την ακαδημία, δεν μας έχει πείσει ότι στα χέρια του έγινε καλύτερος έστω ένας εκ των ποδοσφαιριστών που παρέλαβε. Και η πλάκα είναι ότι η ΑΕΚ γι' αυτό τον προσέλαβε, για να επενδύσει στους νέους και όχι για να συγκεντρώνει έτοιμους ποδοσφαιριστές και να μοντάρει τέτοιου είδους ομάδα.

Με τόσο πιπίλισμα, η «δεν μου κάνανε τις μεταγραφές που ζήτησα» καραμέλα θα έπρεπε να έχει λιώσει στο στόμα του, θα έπρεπε να έχουμε ήδη πάει στο παρακάτω, στο «κι εσύ δεν κάνεις τη δουλειά που της έταξες της ΑΕΚ ότι μπορείς να κάνεις» κεφάλαιο. Ποιος να τον αναγκάσει όμως τον Χιμένεθ να πάει παρακάτω;

Τον δρόμο του Χιμένεθ πήγε για λίγο να τον ακολουθήσει και ο Λάζλο Μπόλονι, αφού προηγουμένως φρόντισε να δώσει καλά δείγματα δουλειάς με τον ΠΑΟΚ. Εκεί όμως υπάρχει διοίκηση, η οποία τον έβαλε απέναντι στην ευθύνη και στις υποχρεώσεις του. Και τέλος. Στην ΑΕΚ ο μόνος που μπορεί να αναγκάσει τον Χιμένεθ να αλλάξει τροπάριο είναι ο καθρέφτης του, η αυτοκριτική. Δυστυχώς όμως ο καθρέφτης παραμένει θολός. Και η ώρα της ρήξης με τους ποδοσφαιριστές του πλησιάζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x