Stoiximan Super League

«Χαλάει την πιάτσα ο Μαρινάκης»

Προσπάθεια να «κοντύνει» ο Μαρινάκης υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας πως γίνεται από μερίδα παραγόντων, ώστε να χαμηλώσει ο πήχης στα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές. Ο γνωστός ποινικολόγος έβαλε κατά της ΑΕΚ και του Κώστα Μανωλά, ενώ έθεσε στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα για την Παναχαϊκή.

Προσπάθεια να «κοντύνει» ο Μαρινάκης υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας πως γίνεται από μερίδα παραγόντων, ώστε να χαμηλώσει ο πήχης στα ποσά που ξοδεύονται για μεταγραφές.

Ο γνωστός ποινικολόγος έβαλε κατά της ΑΕΚ και του Κώστα Μανωλά, ενώ έθεσε στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα για την Παναχαϊκή.

Μιλώντας στην εφημερίδα “ΦΩΣ”, ο Αλέξης Κούγιας είπε:

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου εις βάρος του:
«Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν απάντησα σε ανακοίνωση που με ενοχλούσε. Η ανακοίνωση αυτή ήταν λάθος και αυτοί που τη συνέταξαν εξέθεσαν την ΠΑΕ σε κίνδυνο αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση, διότι έγραφε ότι δυσφήμησα τον κ.Μαρινάκη, πράγμα που δεν ισχύει. Δεν απάντησα, διότι δεν θέλω μια απόσταση που δημιούργησαν μεταξύ εμού και του κ.Μαρινάκη ο Μπέος και ο Κανελλόπουλος, να έχει συνέχεια.

Είχα πει ως ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής ότι για τα 120 χρόνια της Παναχαϊκής η ομάδα που αξίζει να έρθει στην Πάτρα για φιλικό είναι η κορυφαία ομάδα της χώρας, ο Ολυμπιακός. Και θα το επιδιώξω αυτό και πιστεύω ότι θα γίνει! Επίσης, εγώ ως επενδυτής στο ποδόσφαιρο θέλω τον Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο, και είχα πει ότι θα είναι τραγωδία αν τον διώξουν από αυτό! Δεν ήθελα να γίνω η αιχμή του δόρατος σε μια ενορχηστρωμένη επίθεση που πιστεύω ότι γίνεται στον Μαρινάκη, για να μικρύνει το μέγεθος του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σκοπό να λιγοστέψουν τα χρήματα που θα επενδύονται σε αυτό! Κάποιους εξυπηρετεί να “κοντύνει” ο Μαρινάκης διότι είναι ο μόνος που βάζει χρήματα και χαλάει την πιάτσα σε ορισμένους… Οι οποίοι θα ήθελαν να ξαναγυρίσει το ποδόσφαιρο στην εποχή του ημιεπαγγελματισμού, τότε που την έβγαζαν οι παράγοντες με λίγα…»

Για της μεταγραφές του Ολυμπιακού:
«Ήταν καλές μεταγραφές. Δε θεωρώ ότι ο Γέστε, ο Ορμπάιθ, ο Φέισα κλπ. είναι καλύτεροι από τους βασικούς που είχε ο Ολυμπιακός πέρσι, με εξαίρεση τον Μακούν που θα κάνει τη διαφορά. Όμως ήταν πολλές και καλές μεταγραφές για το βάθος του ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε ρόστερ πολύ δυνατό για Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το ποιους παίκτες θα έπαιρνε από τον Ολυμπιακό:
«Τοροσίδη, Ιμπαγάσα, Μιραλάς».

Για την ΑΕΚ:
«Ποδοσφαιρικά, χάλια. Έχω προεδρεύσει στην ΑΕΚ, όταν ο Τροχανάς πούλησε κρυφά στην ENIC και από τότε άρχισε η καταστροφή της ΑΕΚ. Και έχασα 120 εκατομμύρια δραχμές που είχα βάλει ως ταμειακή διευκόλυνση, ήρθε ο Ψωμιάδης και μου έλεγε “δεν έχω να πληρώσω τίποτα”. Τα χάρισα, και ούτε ένα ευχαριστώ δεν είπε. Αυτό που βλέπω ποδοσφαιρικά στην ΑΕΚ είναι ένα πράγμα που δεν έχει ούτε τέλος ούτε αρχή. Η ΑΕΚ είναι ένα συνονθύλευμα μέτριων Ελλήνων παικτών και μέτριων ξένων δανεικών, ορισμένοι είναι και τελειωμένοι. Δεν είναι δικαιολογία η οικονομική στενότητα, ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερα έσοδα από την ΑΕΚ! Στην ΑΕΚ υπάρχει παντελής έλλειψη ποδοσφαιρικής γνώσης, από τους ιδιοκτήτες ως τους διοικούντες. Υπάρχει ένας σοβαρός, νέος άνθρωπος, ο Αδαμίδης, ο οποίος όμως περισσότερη γνώση έχει για τα οικονομικά παρά για το ποδόσφαιρο. Οπότε ο εκάστοτε προπονητής έχει κάνει ό,τι του καπνίσει. Για εμένα η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει μόνο ένα ποδοσφαιριστή στον οποίο μπορεί να οικοδομήσει, τον Γρηγόρη Μάκο».

Για τον Κώστα Μανωλά:
«Είναι ένας υπερεκτιμημένος ποδοσφαιριστής και σε χρήματα και σε ποδοσφαιρική αξία. Είναι ιεροσυλία να τον συγκρίνουν κάποιοι με τον θείο του τον Μανωλά! Απλώς είναι πολύ τυχερός που έχει βρει αυτήν την ΑΕΚ και επειδή έχει μάνατζερ το θείο του… Ποτέ δεν θα έδινα εγώ αυτά τα χρήματα που του έδωσε η ΑΕΚ στη σημερινή κατάσταση. Η διοίκηση της ΑΕΚ λειτουργεί περισσότερο για τις εντυπώσεις παρά για την ουσία».

Για τους στόχους της Παναχαϊκής:
«Άλλαξε ο στόχος γιατί βλέπουμε πόσο δυναμώσαμε, είχαμε δει την ανυπαρξία των άλλων και κρίναμε ότι αξίζει να κάνουμε την υπέρβαση στα έξοδα. Η Παναχαϊκή, αν και νεοφώτιστη στη Β’ Εθνική, έχει βάλει σκοπό να περάσει ως τρένο από την κατηγορία και να ανέβει κατευθείαν στη Σούπερ Λίγκα! Πήραμε παίκτες που είχαν πολλές συμμετοχές στις ομάδες τους, είχαν γεμάτη χρονιά και κοιτάξαμε να μην είχαν τραυματισμούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x