Ειδήσεις

Σφαλιάρα!

Την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας γνώρισε η Εθνική ομάδα, στην τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον… δαιμονισμένο Μπο ΜακΚάλεμπ που με 27 πόντους οδήγησε την ΠΓΔΜ στην άνετη επικράτηση με 72-58. Χωρίς συγκέντρωση οι Έλληνες διεθνείς, με τραγικά ποσοστά στην επίθεση και κακή αμυντική λειτουργία έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν ουσιαστικά την πρόκριση.

Την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας γνώρισε η Εθνική ομάδα, στην τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον… δαιμονισμένο Μπο ΜακΚάλεμπ που με 27 πόντους οδήγησε την ΠΓΔΜ στην άνετη επικράτηση με 72-58.

Χωρίς συγκέντρωση οι Έλληνες διεθνείς, με τραγικά ποσοστά στην επίθεση και κακή αμυντική λειτουργία έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Φώτσης με 16 πόντους κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Την Κυριακή στις 18:00 κόντρα στο Μαυροβούνιο το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής.

Το ματς

Από έναν… γνώριμο της Ελλάδας ήρθαν οι πρώτοι πόντοι του ματς. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ, Τοντόρ Γκετσέφκι, έκανε το 2-0 και στη συνέχεια υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Μπουρούση ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 από τη γραμμή των βολών. Προβάδισμα τεσσάρων πόντων πήραν οι Σκοπιανοί με λέι απ του ΜακΚάλεμπ (2-6). Άμεση ήταν η απάντηση για την Εθνική με τους Καλάθη και Ζήση να δίνουν πλεονέκτημα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για πρώτη φορά (7-6). Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου υπερίσχυσαν στα ριμπάουντ, έπαιξαν χωρίς λάθη (μόλις ένα στα πρώτα 10΄), όμως το χαμηλό ποσοστό στα σουτ (4/12 δίποντα και 1/6 τρίποντα) δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάποια διαφορά, φτάνοντας στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγούμενοι με βραχεία κεφαλή (18-16).

Με διάθεση να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική αυξάνοντας τη διαφορά στο +5 (21-15). Τα πράγματα για την επίσημη αγαπημένη θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα αν εκμεταλλευόταν στην επίθεση ό,τι κέρδιζε στην άμυνα καθώς κράτησε στο «μηδέν» την ΠΓΔΜ για περίπου τέσσερα λεπτά. Ο Ηλίας Ζούρος επέλεξε να αφήσει τον ΜακΚάλεμπ ακάλυπτο στο μακρινό σουτ και δικαιώθηκε, ωστόσο οι παίκτες του Ντοκουζόφσκι βρήκαν τις επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των Στογιανόφκς και Ιλιέφσκι και μείωσαν στον πόντο (23-22). Ο Φώτσης στον αιφνιδιασμό έδωσε ανάσα τεσσάρων πόντων στην Ελλάδα (26-22), αλλά τα πολλά λάθη που ακολούθησαν (7) σε συνδυασμό με το 8-0 των Σκοπίων έφεραν την «γαλανόλευκη» στο -4 (26-30). Με θεαματικό πήγαν στα αποδυτήρια οι Έλληνες διεθνείς. Ο Καϊμακόγλου άφησε την μπάλα στο καλάθι στην εκπνοή των 20’ με άλεϊ ουπ πάσα του Ξανθόπουλου για το 29-30.

Με φόρα από τα… αποδυτήρια μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Φώτσης. Ο «Μπάτμαν» πήρε μπρος και με εννέα δικούς του πόντους στο δεύτερο μέρος ξαναέδωσε προβάδισμα στην Εθνική (38-35). Ορεξάτος όμως μπήκε στο παρκέ και ο Μπο ΜακΚάλεμπ. Ο γκαρντ της Σιένα «απάντησε» με 13 δικούς του πόντους και έφερε την ΠΓΔΜ στο +6 (40-46) ενώ το σερί του συνέχισε ο Άντιτς, ο οποίος με δύο βολές και ένα καλάθι, έδωσε στους Σκοπιανούς το μέγιστο (μέχρι εκείνη τη στιγμή) πλεονέκτημα (+8, 42-50). Με 5-0 απάντησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μειώνοντας με την ολοκλήρωσε των 30’ σε 47-50.

Ο Ξανθόπουλος μείωσε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου στον πόντο 49-50 όμως ο ΜακΚάλεμπ ξανάπιασε δουλειά και με την βοήθεια του Τσεκόφσκι έτρεξαν επιμέρους 20-4 για το +17 (53-68). Απελπιστικά άστοχη η Εθνική η οποία έδωσε από νωρίς το δικαίωμα των ελευθέρων βολών στην ΠΓΔΜ συμπληρώνοντας πέντε ομαδικά φάουλ. Το μόνο που κατάφερε στο τέλος η Εθνική ήταν να μαζέψει τη διαφορά στους 14 με τον Φώτση να πετυχαίνει πέντε πόντους 72-58.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 47-50, 58-72

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10 (10 ριμπάουντ), Ζήσης 9 (8 ριμπάουντ), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 16 (2), Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6.

ΠΓΔΜ (Ντοκουζόφσκι): Ιλιέφσκι 6, ΜακΚάλεμπ 27 (1), Μιρακόφσκι, Σιμονόφσκι, Σοκόλοφ, Στογιανόφσκι Ν. 3, Άντιτς 12 (8 ριμπάουντ), Γκετσέφσκι 11, Τσεκόφσκι 11 (3), Σαμαρτσίσκι, Νικολόφσκι, Στογιανόφσκι Β. 2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x