Χρήστος Ρομπόλης

Οι υπερηχητικοί και... o Κουφός

Η καλή ομάδα φαίνεται από την αντίδραση στις ήττες και η ανανεωμένη εκ βάθρων Εθνική απέδειξε πως αν δεν είναι ήδη, έχει τη μαγιά για να γίνει τέτοια.

Η καλή ομάδα φαίνεται από την αντίδραση στις ήττες και η ανανεωμένη εκ βάθρων Εθνική απέδειξε πως αν δεν είναι ήδη, έχει τη μαγιά για να γίνει τέτοια. Άλλωστε σημασία δεν έχει αν θα πέσεις, αλλά αν θα ξανασηκωθείς. Και η Εθνική μετά τη «ζαλάδα» της σφαλιάρας από τα Σκόπια σηκώθηκε, στύλωσε τα πόδια της κι απέδειξε σε όλους-καλοπροαίρετους και μη-αλλά πρωτίστως στον ίδιο της τον εαυτό-πως ό,τι συνέβη το Σαββατόβραδο ήταν μία κακή παρένθεση.

Γράφει από το Αλίτους, ο Χρήστος Ρομπόλης

Με όπλο τον Κώστα Κουφό και παίζοντας ασυνήθιστα γρήγορα-έως και... υπερηχητικά πολλές φορές-για... ελληνική ομάδα στο ανοικτό γήπεδο, έφτασε σε μία άνετη νίκη. Το γρήγορο παιχνίδι ταιριάζει στην Εθνική, καθώς διαθέτει γοργοπόδαρους γκαρντ, φόργουορντ με αθλητικά προσόντα και ευέλικτους ψηλούς. Η εξαιρετική άμυνα φρόντισε ώστε κάποια νεκρά επιθετικά διαστήματα να μην αλλάξει η ροή του αγώνα και η επίθεση λειτούργησε καλύτερα από κάθε άλλη φορά στη διοργάνωση. Ο Νικ Καλάθης αρίστευσε οργανωτικά, ο Μάικ Μπράμος έκανε αθόρυβα όλες τις δουλειές, ο Κώστας Βασιλειάδης πήρε το όπλο του την κατάλληλη μέρα και όσοι κλήθηκαν να βοηθήσουν το έκαναν με μάτι όχι θολωμένο από το άγχος, αλλά να γυαλίζει από πάθος.

Μεγαλύτερο κέρδος ίσως και από την ίδια τη νίκη είναι το γεγονός ότι η Εθνική διαχειρίστηκε σωστά την κρίση που έφερε το στραβοπάτημα απέναντι στα Σκόπια, δίχως να στηριχτεί στις παλιοσειρές. Ο Γιάννης Μπουρούσης επηρεασμένος από μία ίωση χρησιμοποιήθηκε λίγο, ο Νίκος Ζήσης ήταν (όπως πάντα) θετικός αλλά άστοχος και μόνο ο Αντώνης Φώτσης από τους τρεις σωματοφύλακες βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν άριστα στις συνθήκες πίεσης και από τη στιγμή που η ήττα από τα Σκόπια δεν μας σκότωσε, μας έκανε πιο δυνατούς.

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε και το παιχνίδι με την Κροατία να είναι τελικός. Η Εθνική θέλει και πάλι τη νίκη, για να μην βρεθεί στην ανάγκη των Σκοπιανών. Μία εμφάνιση αντίστοιχη της Κυριακής θα φέρει σίγουρα την επιτυχία. Το αρνητικό είναι πως η και μαθηματικά εξασφαλισμένη πρόκριση της ΠΓΔΜ στη δεύτερη φάση, θα φέρει την Ελλάδα-εφόσον εξασφαλίσει την παρουσία της στο Βίλνιους-με δύο ή τρεις βαθμούς κι όχι τέσσερις.

Ας μην προτρέχουμε όμως. Ας τρέξουμε στο γήπεδο, όπως κόντρα στο Μαυροβούνιο. Κι όλα θα πάνε καλά.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x