Ειδήσεις

Δούλεψαν για τους γείτονες

Τα συμφέροντα της Γεωργίας εξυπηρέτησε η Ουκρανία κόντρα στο Βέλγιο. Οι πρώην Σοβιετικοί επικράτησαν με 74-61 των αντιπάλων τους, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τον τέταρτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και βοήθησαν τους γείτονές τους να προκριθούν στους «12» της διοργάνωσης, αφού ευνοήθηκαν από την τριπλή ισοβαθμία με Ουκρανούς και Βούλγαρους. Αντίθετα, οι Βέλγοι ήταν αποκλεισμένοι πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Τα συμφέροντα της Γεωργίας εξυπηρέτησε η Ουκρανία κόντρα στο Βέλγιο. Οι πρώην Σοβιετικοί επικράτησαν με 74-61 των αντιπάλων τους, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τον τέταρτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και βοήθησαν τους γείτονές τους να προκριθούν στους «12» της διοργάνωσης, αφού ευνοήθηκαν από την τριπλή ισοβαθμία με Ουκρανούς και Βούλγαρους. Αντίθετα, οι Βέλγοι ήταν αποκλεισμένοι πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Οι νικητές αντιμετώπισαν πρόβλημα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως, στη συνέχεια επέβαλαν τον ρυθμό τους και έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, φτάνοντας μέχρι και στο +21. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Πετσέροφ και Κράβτσοφ, ενώ από τους ηττημένους διακρίθηκε ο Βαν Ρόσσομ.

Οι Βέλγοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και δημιούργησαν προβλήματα στους αντιπάλους τους. Έχοντας αποκτήσει από την αρχή ένα +5, το έφτασαν μέχρι το +9 στο πεντάλεπτο, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Ο Βαν Ρόσσομ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδηγούσε επιθετικά την ομάδα του, έχοντας απέναντι ως αντίπαλο «δέος» μόνο τους Κολτσένκο και Πετσέροφ. Τελικά, ένα επιμέρους σκορ των Ουκρανών στο τελευταίο δίλεπτο τους βοήθησε να ολοκληρώσουν την τρίτη περίοδο στο -3.

Όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Ουκρανοί μπήκαν «φουριόζοι» και έκαναν ένα μεγάλο σερί, που τους έφερε μπροστά με διψήφια διαφορά, η οποία αυξανόταν σταδιακά και τους έδωσε και ένα +16. Οι Πετσέροφ και Κράβτσοφ έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, έχοντας τη συμπαράσταση των Κολτσένκο και Μπερτ επιθετικά. Τα 21 ριμπάουντ έναντι εννιά των Βέλγων σε αυτό το διάστημα έδειχναν τη διαφορά που υπήρχε, αφού οι Ουκρανοί σκόραραν συνεχώς σε δεύτερες επιθέσεις μέσα στο αντίπαλο καλάθι, την ώρα που ο Βαν Ρόσσομ ήταν μόνος του στην απέναντι πλευρά. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +17.

Στην τρίτη περίοδο, συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο, με τους Ουκρανούς να βρίσκουν επιθετικές λύσεις και από άλλους παίκτες τους και να διατηρούν τη διαφορά κοντά στα επίπεδα των 20 πόντων, έχοντας την κυριαρχία και στα ριμπάουντ και δίνοντας και περισσότερες ασίστ οι γκαρντ στους συμπαίκτες τους μέσα και έξω από τη ρακέτα. Η διαφορά έφτασε στο +20, αφού από την απέναντι πλευρά υπήρχε μόνο ο Βαν Ρόσσομ. Έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +17.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Ουκρανοί «κατέβασαν» ρυθμούς, όμως διατήρησαν τη διψήφια διαφορά που είχαν αποκτήσει, έχοντας τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ντε Ζεέουβ άρχισε να βοηθάει επιθετικά τον Βαν Ρόσσομ και, έτσι, οι Βέλγοι κατάφεραν να «ρίξουν» τη διαφορά κοντά στους 15 πόντους. Οι Βέλγοι κατάφεραν να μαζέψουν περισσότερα ριμπάουντ, όμως οι Ουκρανοί βρήκαν ξανά την ευκαιρία να κάνουν ένα σερί και να ξεφύγουν προσωρινά με +17, τελειώνοντας την υπόθεση νίκη. Οι προσπάθειες των Βέλγων στο τέλος απλά έφεραν το τελικό +13.


Τα δεκάλεπτα: 13-16, 43-26, 56-39, 74-61

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πουστοζόζνοφ 4, Λουκάσοφ 8, Μπερτ 9, Κολτσένκο 10, Λιπονίι 5, Ζαμπιρτσένκο 4, Σάλτοβετς 2, Πετσέροφ 15, Λίστσουκ 2, Φεσένκο 2, Κράβτσοφ 13

ΒΕΛΓΙΟ: Βαν Ρόσσομ 17, Λάουερς 13, Μίγια 2, Ντε Ζεέουβ 10, Βαν Ντε Σπίγκελ 5, Μπέγκα 9, Φαϊζόν 5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x