Κώστας Νικολακόπουλος

«Κύριε Βαρδινογιάννη, για το Ξάνθη-ΠΑΟ έχετε ακούσει τίποτα;»

Εσύ δεν ήθελες. Μάλιστα. Μπράβο σου κιόλας. Μαγκιά σου. Η ομάδα σου, όμως, πώς δεν μπόρεσε να βάλει ένα γκολ σε 270 λεπτά μέσα στη Λεωφόρο;…

Οι συνεντεύξεις Τύπου ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου. Ανέκαθεν προτιμούσα να τις ακούω στο Σπορ Εφ Εμ, ή να τις έβλεπα στο παλιό Μάτζικ, όταν μετέδιδε του Κόκκαλη.

Αλλά χθες θα ήθελα από μια μεριά να ήμουν στην πρες κόνφερανς του Τζίγγερ! Για να τον ρωτούσα κάτι, εκεί που είπε για το πρωτάθλημα του 2008, υπονοώντας ότι ο Ολυμπιακός το πήρε με την ένσταση για τον Βάλνερ, θυσιάζοντας τον Πέτρο Κόκκαλη.

Πρώτα, όμως, να θυμίσω στους φίλους Παναθηναϊκούς, που είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουν ξεχάσει, σε αντίθεση ίσως με τον μέχρι χθες ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, πώς έχασε εκείνο το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Διότι, μόνο από την ένσταση του Ολυμπιακού μετά την ήττα του στην Καλαμαριά δεν το έχασε.

Το έχασε διότι στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο της σεζόν, το μήνα Μάρτιο, μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές και δη υποτίθεται όχι δύσκολες, έχασε οκτώ ολόκληρους βαθμούς, την στιγμή που προπορεύονταν στη βαθμολογία έως και την 24η αγωνιστική.

Έχασε 2-3 στην Ξάνθη, έφερε 1-1 με τον Ηρακλή μέσα στην Αθήνα κι έφαγε 1-4 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο!!! Αυτά τα αποτελέσματα έφερε-ενδιάμεσα έσωσε μία νίκη επί του Πανιώνιου (2-1) με δύο πέναλτι… Κι έτσι έφτασε στην 28η αγωνιστική τέσσερις πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό.

Δηλαδή, έστω τον Ηρακλή εντός έδρας να είχε κερδίσει και να είχε πάρει μία κωλοισοπαλία με το…ξαδελφάκι τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός θα ισοβαθμούσε με τον Ολυμπιακό και θα έπαιζαν μπαράζ, διότι είχαν φέρει ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Είμαι πουθενά λάθος; Διότι, πρέπει να μιλάμε με στοιχεία κι όχι αέρα μπανά. Κι εγώ βάζω στοιχεία πάνω στο τραπέζι.

Όπως επίσης μίλησε ο Τζίγγερ και για το πρωτάθλημα του 2005, ενθυμούμενος ότι η ομάδα του έφερε προς το τέλος της σεζόν τρεις ισοπαλίες μέσα στο γήπεδό της και έτσι δεν πήρε τον τίτλο.

Για καθίστε ρε παιδιά, κι έφταιγε ο Ολυμπιακός που ο Παναθηναϊκός δεν είχε μπορέσει να κερδίσει μέσα στη Λεωφόρο τον Ηρακλή (0-0), τον Άρη (0-0) και την ΑΕΚ (0-0);

Ένα γ… γκολ να έβαζε σε εκείνα τα τρία ματς, θα ήταν πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, αφού ο Ολυμπιακός το είχε πάρει το πρωτάθλημα με ένα βαθμό διαφορά, τελευταία αγωνιστική στο Καυταντζόγλειο. Ένα γκολ σε 270 λεπτά χρειαζόταν στον Παναθηναϊκό. Μέσα στο γήπεδό του. Και δεν το έβαλε. Ένα.

Και βγαίνει τώρα ο ιδιοκτήτης του, έξι χρόνια μετά και λέει, σε επίσημη συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στο πρωτάθλημα του 2005: «στην Ελλάδα πληρώνεις και παίρνεις τα αποτελέσματα. Πληρώνεις προέδρους, διαιτητές και παίρνεις τα αποτελέσματα. Αλλά εγώ δεν ήθελα να το κάνω».

Εσύ δεν ήθελες. Μάλιστα. Μπράβο σου κιόλας. Μαγκιά σου. Η ομάδα σου, όμως, πώς δεν μπόρεσε να βάλει ένα γκολ σε 270 λεπτά μέσα στη Λεωφόρο;…

Ξέχασα, όμως, την ερώτηση που θα έκανα στον Τζίγγερ, εάν ήμουν ρεπόρτερ Παναθηναϊκού. Θα ρωτούσα, όταν μνημόνευσε το πρωτάθλημα του 2008, «κύριε Βαρδινογιάννη, για το ματς Ξάνθης-Παναθηναϊκού 3-2, τι έχετε να σχολιάσετε; Τι ξέρετε; Ακούσατε τίποτα;».

Γιατί τέτοια ερώτηση, πάντως, χθες δεν έγινε…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x