Euro 2016

Live: Λετονία-Ελλάδα 1-1 (Τελικό)

Ούτε του… παπά δεν πρέπει να το πει η Εθνική! Οι παίκτες του Σάντος άργησαν να ξυπνήσουν από το «όνειρο» του Ισραήλ -αλλά όταν το έκαναν, κατάφεραν να σώσουν μια πολύτιμη (όπως μπορεί ν’ αποδειχθεί στο μέλλον) ισοπαλία στη Λετονία (1-1). «Κλειδί» ο Κυριάκος Παπαδόπουλος -δεν απέτρεψε την απώλεια της κορυφής από την Κροατία, αλλά έστειλε αήττητη την Εθνική στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μαζί της στο «Καραϊσκάκη».

Ούτε του… παπά δεν πρέπει να το πει η Εθνική!

Οι παίκτες του Σάντος άργησαν να ξυπνήσουν από το «όνειρο» του Ισραήλ -αλλά όταν το έκαναν, κατάφεραν να σώσουν μια πολύτιμη (όπως μπορεί ν’ αποδειχθεί στο μέλλον) ισοπαλία στη Λετονία (1-1).

«Κλειδί» ο Κυριάκος Παπαδόπουλος -δεν απέτρεψε την απώλεια της κορυφής από την Κροατία, αλλά έστειλε αήττητη την Εθνική στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μαζί της στο «Καραϊσκάκη».



93': Λήξη της αναμέτρησης

90': Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

89': Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη της Εθνικής μας, ο οποίος χάνει το επόμενο παιχνίδι με την Κροατία.

87': Ο Σαμαράς μπαίνει ωραία από αριστερά στην περιοχή, κάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

83' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!: Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά και σύγχυση στην περιοχή της Λετονίας, ο Παπαδόπουλος εκμεταλλεύεται τις κόντρες και με ωραίο γυριστό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

82' - Αλλαγή για τη Λετονία: Ο Ζιγκάγιεβς αντικαθιστά τον Βισνάκοβς.

81' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Μάκου μπαίνει ο Γεωργιάδης.

75': Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Λετονίας, η μπάλα στρώνεται στον Μανιάτη, εκείνος πιάνει το δυνατό σουτ -από πλάγια θέση και δεξιά- αλλά ο Βάνινς πέφτει στην κλειστή του γωνία και μπλοκάρει.

73': Κι άλλη καλή φάση για την Εθνική! Μετά από ωραία σέντρα του Ζαραδούκα από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος πιάνει "καρφωτή" κεφαλιά μέσα από την περιοχή, που φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι!

71' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Ο Μανιάτης αντικαθιστά τον Βύντρα.

67' - Αλλαγή για τη Λετονία: Στη θέση του Βερπακόφσκις περνάει ο Ρούντνεβς.

65': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική! Σε εξαιρετική σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Σαμαράς πιάνει δυνατή κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάνινς!

64' - Κίτρινη κάρτα για τη Λετονία: Τη βλέπει ο γκολκίπερ Βάνινς για καθυστέρηση.

56' - Κίτρινη κάρτα για την Ελλάδα: Τη βλέπει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για μαρκάρισμα εκτός φάσης που θεωρείται ότι έκανε από τον διαιτητή. Με αυτή την κάρτα, ο νεαρός στόπερ χάνει το κρίσιμο προσεχές παιχνίδι στην Κροατία.

49': Ευκαιρία για την Εθνική! Έπειτα από σέντρα του Σαμαρά από αριστερά και κεφαλιά-πάσα του Λυμπερόπουλου, ο Σαλπιγγίδης πιάνει το σουτ (από πλάγια θέση και δεξιά στην περιοχή) αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

47': Με την αλλαγή του Φετφατζίδη με τον Τζιόλη, ο Σάντος επανέρχεται στο αγαπημένο του 4-3-3. Ενώ, λοιπόν, η τετράδα της άμυνας παραμένει ίδια, στα χαφ βρίσκονται πλέον οι Μάκος, Τζιόλης, Καραγκούνης και μπροστά τους -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Σαλπιγγίδης.

46': Έναρξη του β' μέρους

46' - Αλλαγή για την Ελλάδα: Ο Τζιόλης θ' αντικαταστήσει τον Φετφατζίδη.

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

45'+1' - Κίτρινη κάρτα για την Ελλάδα: Ο Ζαραδούκας ανατρέπει τον Βερπακόφσκις, για να μην του επιτρέψει να φύγει στην αντεπίθεση.

43': Δεν φτάνει που έχει "στραβώσει" το δικό μας παιχνίδι, χαλάει και η... δουλειά στην Κροατία. Η ομάδα του Μπίλιτς ανέτρεψε την κατάσταση και πλέον προηγείται 3-1 του Ισραήλ (που αγωνίζεται και με δέκα παίκτες).

41' - Κίτρινη κάρτα για τη Λετονία: Τη βλέπει ο Λάιζανς για δυνατό μαρκάρισμα στον Παπαδόπουλο.

38': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική! Απόκρουση -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- "στρώνει" την μπάλα στον Μάκο, το τεχνικό πλασέ που κάνει εκείνος στην κίνηση αποκρούεται από τον Βάνινς και πριν ο Παπαδόπουλος πάρει την επαναφορά και σκοράρει, κόβεται τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς!

33': Μετά από ωραία κίνηση που κάνει -μέσα στην περιοχή και δεξιά- ο Φετφατζίδης πιάνει το συρτό σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και κατέληξε κι εκείνο στην αγκαλιά του Βάνινς!

31': Ο Καραγκούνης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Βάνινς μπλόκαρε χωρίς μεγάλη δυσκολία την μπάλα.

30': Ευκαιρία για τη Λετονία! Έπειτα από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Μίχατζουκς έπιασε δύσκολη κεφαλιά και ανάγκασε τον Σηφάκη να "απογειωθεί" και ν' αποκρούσει δύσκολα στην αριστερή του γωνία!

27': Προσπαθεί να συνέλθει από το μίνι-σοκ η Εθνική και να ξαναπάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

19' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ!: Έπειτα από σύγχυση έξω από την περιοχή και τάκλιν του Φετφατζίδη, η μπάλα στρώνεται... από το πουθενά στον Κάουνα κι εκείνος δεν χάνει την ευκαιρία να πλασάρει εύστοχα τον Σηφάκη!

17': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη -λίγο έξω από την περιοχή- αναγκάζει τον Βάνινς ν' αποκρούσει (για καλό και για κακό) σε κόρνερ.

16': Υπέροχα μαντάτα από την Κροατία! Το Ισραήλ (το οποίο η Εθνική έχει αφήσει ήδη αρκετά πίσω) προηγείται 1-0 στο "Μάξιμιρ", γεμίζοντας άγχος τη -βασική μας πλέον αντίπαλο- για την πρόκριση.

14': Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική! Έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα του Σαμαρά από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά το απευθείας σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

10': Πήρε σταδιακά την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού η Εθνική. Τον παθητικό ρόλο που αναμενόταν δείχνουν πως θα έχουν οι Λετονοί.

4': Καλή φάση για τη Λετονία. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ και "τυφλό" γέμισμα του Λάιζανς, ο Βερπακόφσκις βγήκε (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν πλάσαρε καλά απέναντι στον Σηφάκη.

1': Έναρξη του αγώνα



ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόφσκις (67' Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82' Ζιγκάγιεβς), Λουκιάνοβς

Στον πάγκο: Ντόροσεβς, Σμιρνόβς, Περεπλότκινς, Ρούγκινς, Γκάουρατς

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα (71' Μανιάτης), Μάκος (81' Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46' Τζιόλης), Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Πέτσος, Α. Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιβάν Βάλτσεφ, Ίβο Κόλεφ (Βουλγαρία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Σκόντο Στάντιον»



Τεράστια νίκη, που την διατήρησε στην κορυφή του 6ου ομίλου -αλλά κυρίως ξεκαθάρισε στους υπολοίπους ποιος κάνει… κουμάντο σε αυτόν πέτυχε στο Ισραήλ η Εθνική. Το γκολ του Νίνη στο 60’ αποδείχθηκε αρκετό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ώστε να πάρει το τεράστιο «διπλό» (0-1) και να αφήσει αρκετά πίσω έναν από τους δύο άλλους διεκδικητές της πρόκρισης.



Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

ΕΛΛΑΔΑ 17 (9-3), σε 7 αγ.
Κροατία 16 (13-4), σε 6 αγ.
Ισραήλ 13 (10-8), σε 8 αγ.
Γεωργία 9 (5-6), σε 7 αγ.
Λετονία 4 (6-9), σε 6 αγ.
Μάλτα 0 (3-16), σε 6 αγ.

Πολύτιμοι οι βαθμοί στο Ισραήλ, αλλά -αλήθεια είναι πως- τους πλήρωσε αρκετά ακριβά η Εθνική. Οι τραυματισμοί του Νίνη και του Καφέ θα τους αφήσουν (ειδικά τον πρώτο) για αρκετό καιρό εκτός δράσης, στερώντας πολύτιμες μονάδες από τον Φερνάντο Σάντος (και φυσικά απ’ τους συλλόγους τους). Οι κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν, δε, στο ίδιο παιχνίδι οι Τοροσίδης και Κατσουράνης τους αφαίρεσαν επίσης (ως τιμωρημένους) από τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού για το αποψινό ματς.

Αντίπαλο επικίνδυνη σε περίπτωση… υποτίμησης αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική. Το εμπέδωσε για τα καλά, άλλωστε, στις 8 Οκτώβρη στο «Καραϊσκάκη» (στο παιχνίδι του α’ γύρου), όταν έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά επικράτησε τελικά με το «φτωχό» 1-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x