Ελλάδα

«Δεν φοβάται τίποτα ο Μάντζαρης»

Είναι μόλις 21 ετών και χρειάστηκε δύο χρόνια στην Α1, με τη φανέλα του Περιστερίου, για να πείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, να τον αποκτήσουν, ενώ το όνομά του ακούστηκε -ακόμα- για τον Παναθηναϊκό και την Μπιλμπάο. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να «διαβάζει» το παιχνίδι, ενώ δεν φοβάται τίποτα, όπως είπε στο www.sport-fm.gr, o Κώστας Μίσσας.

Είναι μόλις 21 ετών και χρειάστηκε δύο χρόνια στην Α1, με τη φανέλα του Περιστερίου, για να πείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, να τον αποκτήσουν, ενώ το όνομά του ακούστηκε -ακόμα- για τον Παναθηναϊκό και την ισπανική Μπιλμπάο.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες και μάλιστα έχει γίνει «συλλέκτης» μεταλλίων και διακρίσεων τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να «διαβάζει» το παιχνίδι, ενώ δεν φοβάται τίποτα, όπως είπε στο www.sport-fm.gr, o Κώστας Μίσσας.

Στα «σαλόνια» του ελληνικού πρωταθλήματος ανέβηκε το 2009, ως πρωταθλητής της σεζόν 2008/09 στην Α2, με το Περιστέρι. Την πρώτη του χρονιά στην Α1, αγωνίστηκε σε 22 ματς, όπου στα 11,2 λεπτά συμμετοχής, είχε κατά μέσο όρο 3,2 πόντους, 1,8 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 0,5 κλεψίματα.

Τη χρονιά που πέρασε, ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε στο πρόσωπό του, τον βασικό πλέι μέικερ της ομάδας των Δυτικών προαστίων. Ο 21χρονος γκαρντ πήρε μέρος σε συνολικά σε 26 αγώνες, όπου είχε κατά μέσο όρο 8,8 πόντους, 3,4 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 24,5 λεπτά συμμετοχής.

Έχει πάρει μέρος σε όλες τις κατηγορίες των Εθνικών ομάδων, με τελευταία αυτή στην Ανδρών, όπου παρόλο που βρέθηκε στην προεπιλογή, «κόπηκε» από τον Ηλία Ζούρο για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το 2008, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αμαλιάδας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Εφήβων. Τον επόμενο χρόνο, στο Πανευρωπαϊκό των Νέων Ανδρών που διεξήχθη στη Ρόδο ανέβηκε και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ αργότερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων, στη Νέα Ζηλανδία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Τα καλύτερα λόγια για το νέο απόκτημα των «ερυθρολεύκων» είπε ένας άνθρωπος που τον είχε υπό τις οδηγίες του, στις «μικρές» Εθνικές ομάδες, ο Κώστας Μίσσας. Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στο www.sport-fm.gr και τόνισε πως πρόκειται για ένα παίκτη, ο οποίος έχει «καρδιά» και δεν φοβάται τίποτα, ενώ υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς, η βελτίωσή του θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Μέσα στο παρκέ δείχνει ωριμότητα, καθώς έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί την οποιαδήποτε κατάσταση, σύμφωνα με τον Έλληνα κόουτς: «Είναι ένα παιδί με πολλά θετικά στοιχεία. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι από τους παίκτες που έχει αντίληψη για την εικόνα του παιχνιδιού, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση και πιστεύω πως αυτό είναι βασικό στοιχείο, ιδιαίτερα για ένα γκαρντ. Μπορεί να παίξει καλή άμυνα στην περιφέρεια, ενώ στην επίθεση -όπως είπα πριν- με την αντίληψη που έχει, του δίνει την ικανότητα να “διαβάζει” τη φάση και να βρίσκει εύκολα το πικ εν ρολ. Εκεί που θέλει κάποια βελτίωση είναι το σουτ του, δηλαδή να μπορεί να απειλεί από μακρινή απόσταση».

Πρόκειται για ένα παιδί που δεν «φοβάται», ενώ συνεργάζεται καλά με τον προπονητή του: «Είναι από του παίκτες που χαρακτηρίζονται “coachable”, δηλαδή ακούει ό,τι του πει ο προπονητής και γι’ αυτό δεν νομίζω να έχει κανένα πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα παιδί που έχει “καρδιά” και δεν φοβάται τίποτα, γι’ αυτό έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Το μόνο που απομένει είναι να βελτιώσει, είναι την “απειλή” του από την περιφέρεια».

Τέλος, το γεγονός ό,τι ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγάλες ομάδες και έχει πληρότητα σχεδόν σε κάθε θέση, ίσως να είναι ένα πρόβλημα. Ωστόσο, το να δουλεύει κανείς με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σημαίνει πως η βελτίωσή του είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη: «Το μοναδικό πρόβλημα πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό, είναι η έλλειψη κενών θέσεων, καθώς είναι μία μεγάλη ομάδα. Αν γυρίσει ο Σλούκας, παραμείνει ο Κατσίβελης και τώρα πάει ο Μάντζαρης θα είναι δύσκολο να παίξουν και οι τρεις. Σίγουρα όμως στον Ολυμπιακό, με ένα πρόγραμμα “Ντούσαν Ίβκοβιτς” θα βελτιωθεί 100%. Παράδειγμα, είναι ο Κατσίβελης, με τη δουλειά που έχει κάνει κοντά στον Σέρβο προπονητή, έχει βελτιωθεί τουλάχιστον κατά 35%».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x