Επικαιρότητα

Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία!

Εξπρές του Μεσονυχτίου! Το «πράσινο φως» για την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, άναψε το υπουργικό συμβούλιο, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, αργά το βράδυ.

Εξπρές του Μεσονυχτίου! Το «πράσινο φως» για την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, άναψε το υπουργικό συμβούλιο, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, αργά το βράδυ.

Είχε προηγηθεί η απειλή – τελεσίγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ότι εάν δεν δώσει το οκέι η Τρόικα, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου των 100 δις, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πέραν των αποκρατικοποιήσων – εξπρές, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξήγγειλε, επίσης, άμεση κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων, επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας» με την θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ και άμεσο άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων.

Από το Δημόσιο, θα δίνονται πλέον οι άδειες ταξί, οι οποίες θα μπορούν να ανανεώνονται κάθε τρία χρόνια, αλλά δεν θα μπορούν να μεταβιβάζονται, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. Από την μεριά τους οι αυτοκινητιστές απειλούν με νέο γύρο κινητοποιήσεων, ξεκινώντας από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής προχώρησε η κυβέρνηση όσον αφορά το ενιαίο μισθολόγιο: Προβλέπεται ενιαίος μισθός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια εργασίας και κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».

Την ανάγκη μιας καθαρής λύσης με προσφυγή σε εκλογές, επανέλαβε η Νέα Δημοκρατία. Πρόωρες εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αντιδρώντας στο πρόγραμμα αναγκαστικών μετατάξεων, οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο εξήγγειλαν στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Πανελλαδική απεργία κήρυξαν επίσης, οι γιατροί, γι’ αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x