Ειδήσεις

Κουφός: «Πρώτος στόχος η οκτάδα»

Η είσοδος στους «8» του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας είναι ο πρώτος στόχος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, όπως δήλωσε ο Κώστας Κουφός στην εφημερίδα «SportDay». «Θέλουμε πρώτα απ' όλα να περάσουμε στους "8", που είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική. Αν τα καταφέρουμε, θα θέσουμε τον επόμενο στόχο, που είναι η εξάδα», τόνισε ο διεθνής σέντερ.

Η είσοδος στους «8» του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας είναι ο πρώτος στόχος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, όπως δήλωσε ο Κώστας Κουφός στην εφημερίδα «SportDay». «Θέλουμε πρώτα απ' όλα να περάσουμε στους "8", που είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική. Αν τα καταφέρουμε, θα θέσουμε τον επόμενο στόχο, που είναι η εξάδα», τόνισε ο διεθνής σέντερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κουφός στη «SportDay»

Για τους αγώνες της Εθνικής με την Σλοβενία, την Ρωσία και τη Σερβία,στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης:

«Αυτό και μόνο με νοιάζει. Να νικάει η Εθνική και να προχωράει. Χαίρομαι όταν βοηθάω και εγώ από την πλευρά μου να έρχονται οι νίκες. Αλλά ξέρω καλά πως στο τέλος της μέρας δεν μετράει η προσωπική απόδοση. Ακόμα και αν έχω παίξει πολύ καλά, αν η ομάδα δεν έχει κερδίσει, είμαι και εγώ ένας χαμένος. Γι' αυτό λέω πως στο μπάσκετ πάνω απ' όλα μετράει να είναι ευχαριστημένη όλη η ομάδα. Και αυτό έρχεται μέσα από τις νίκες, όχι τις προσωπικές διακρίσεις.

Εχουμε, λοιπόν, μπροστά μας τρία σημαντικά παιχνίδια. Αν όλα πάνε καλά, θα προκριθούμε στα προημιτελικά. Και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος και εκεί είμαστε συγκεντρωμένοι. Ομως, δεν κοιτάμε μαζί και τα τρία παιχνίδια, αλλά κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτα απ' όλα τη Σλοβενία. Μετά θα ασχοληθούμε με τη Ρωσία και στο τέλος με τη Γεωργία
».

Για την πρώτη αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τη Σλοβενία:

«Πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα, με παίκτες που έχουν εμπειρία από την Ευρώπη και άλλους από το ΝΒΑ. Εκανε και αυτή μόνο μία ήττα στην πρώτη φάση, άρα βρίσκεται στην ίδια θέση μ' εμάς. Αν τους νικήσουμε, έχουμε το πλεονέκτημα και κάνουμε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Θέλει προσοχή το παιχνίδι και συγκέντρωση για 40 λεπτά. Τα δύο ματς με το Μαυροβούνιο και την Κροατία είναι το παράδειγμα για εμάς. Αν παίξουμε το ίδιο καλά, μπορούμε να νικήσουμε τη Σλοβενία. Είναι καλή ομάδα, έχασε στις λεπτομέρειες το τελευταίο της ματς στην πρώτη φάση με τη Ρωσία και θέλει τη νίκη όσο και εμείς. Αρα και οι δύο θα έχουμε το ίδιο κίνητρο».

Για τους στόχους της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ:

«Θα πω αυτό που λένε όλοι μέσα στην ομάδα. Θέλουμε πρώτα απ' όλα να περάσουμε στους "8", που είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική. Αν τα καταφέρουμε, θα θέσουμε τον επόμενο στόχο, που είναι η εξάδα. Δεν φοβόμαστε τίποτε, αλλά δεν ξεχνάμε πως είμαστε μια νεανική ομάδα, που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα και προχωράει βήμα βήμα. Εχουμε τους τρεις παλιούς, τον Φώτση, τον Ζήση και τον Μπουρούση, που μας καθοδηγούν και τους σεβόμαστε απεριόριστα. Ομως, οι υπόλοιποι δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες, μαθαίνουμε κάθε μέρα. Αυτό, λοιπόν, που ήδη έχουμε μάθει είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά και να βελτιωνόμαστε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μόνο κέρδος θα έχουμε. Λάθη γίνονται, αλλά το ζήτημα είναι να μην τα επαναλαμβάνουμε».

Για τον Ηλία Ζούρο και τους συνεργάτες του:

«Κάνουν πολύ καλή δουλειά και μας προετοιμάζουν σωστά. Ξέρουμε τους αντιπάλους μας και εμείς έχουμε απλά να εκτελέσουμε τις εντολές τους. Τα πάντα στο μπάσκετ ξεκινούν από την άμυνα και αυτή είναι δεν είναι υπόθεση μόνο του ενός. Είναι ομαδική δουλειά η άμυνα και οι προπονητές μάς προετοιμάζουν άριστα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x