Ισπανία

Ξεσηκώθηκαν εναντίον Ρεάλ και «Μπάρτσα»

Σιγόβραζαν τόσο χρονικό διάστημα στο… ζουμί τους και τελικά η έκρηξη έγινε! Οι ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν ξεσηκώθηκαν εναντίον των δύο μεγάλων, δηλαδή, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, λόγω της άνισης κατανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που λαμβάνει η Λίγκα. «Αυτή η ενέργεια δεν έχει… επιστροφή», σχολίασε ο Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο, ο πρόεδρος της Σεβίλλης ο οποίος άρχισε… την επανάσταση!

Σιγόβραζαν τόσο χρονικό διάστημα στο… ζουμί τους και τελικά η έκρηξη έγινε! Οι ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν ξεσηκώθηκαν εναντίον των δύο μεγάλων, δηλαδή, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, λόγω της άνισης κατανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που λαμβάνει η Λίγκα.

Συγκεκριμένα, οι δύο ‘’μεγάλοι’’ του ισπανικού ποδοσφαίρου, λαμβάνουν περίπου το 47% των συνολικών εσόδων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή οι άλλες ομάδες ανάλογα και με το όνομα που φέρουν «μοιράζονται» το υπόλοιπο, αλλά σαφώς με τις διαφορές να είναι πολύ μικρότερες.

Σε ποσά; Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα λαμβάνουν 140 εκατομμύρια, έκαστη, την στιγμή όλες οι άλλες ομάδες μαζί μοιράζονται –ανάλογα και με το όνομά τους- 322 εκατομμύρια.

«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής»
Επικεφαλής της αντίδρασης αυτής ήταν ο πρόεδρος της Σεβίλλης. Ο Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο ήταν ο επικεφαλής στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην οποία έδωσαν το «παρών» συνολικά δώδεκα ομάδες.

Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Μάλαγα, Σαραγόσα, Οσασούνα, Μπέτις, Γρανάδα, Ρασίνγκ Σανταντέρ και Εσπανιόλ. Αμέτοχες έμειναν οι άλλες.

Το ραντεβού δόθηκε στο «Σάνσεθ Πιθχουάν» στην έδρα της Σεβίλλης, σε μια συνάντηση που τέθηκε επί τάπητος η ανισότητα στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

«Μετά από την ενέργεια αυτή δεν υπάρχει δρόμος… επιστροφής», δήλωσε αποφασιστικά ο Ντελ Νίδο σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στην οποία ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις στις οποίες θα κληθούν να έχουν αντιπρόσωπο και οι δύο μεγάλοι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ο Ντελ Νίδο επεσήμανε ότι οι… επαναστάτριες ομάδες σέβονται τους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά ξεκαθάρισαν ότι οι όροι των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί είναι άδικοι, τασσόμενος εναντίον στο καθεστώς που επικρατεί στο ζήτημα αυτό τα τελευταία χρόνια.

Μεγάλο βάρος έδωσε ο πρόεδρος της Σεβίλλης και στις ομάδες της Σεγούντα Ντιβισιόν υποστηρίζοντας ότι σκοπεύουν να δίδονται περισσότερα χρήματα και σε αυτές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x