Champions League

«Καθοριστικός για τη Μαρσέιγ ο Ντεσάμπ»

Το μεγαλύτερο «όπλο» της Μαρσέιγ είναι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Ο προπονητής της Ουντινέζε, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει τόσο τη γαλλική ομάδα όσο και την Άρσεναλ, δύο ομάδες που είναι στον ίδιο όμιλο στο Champions League με τον Ολυμπιακό, στάθηκε στην αγωνιστική απραξία των «ερυθρόλευκων», αλλά και την αποδυνάμωση των «κανονιέρηδων».

Το μεγαλύτερο «όπλο» της Μαρσέιγ είναι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν.

Ο προπονητής της Ουντινέζε, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει τόσο τη γαλλική ομάδα όσο και την Άρσεναλ, δύο ομάδες που είναι στον ίδιο όμιλο στο Champions League με τον Ολυμπιακό, στάθηκε στην αγωνιστική απραξία των «ερυθρόλευκων», αλλά και την αποδυνάμωση των «κανονιέρηδων».

Αναλυτικά όσα είπα στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”, ο Ιταλός τεχνικός:

Για το προφίλ της Μαρσέιγ:
«Η αλήθεια είναι ότι η Μαρσέιγ, όπως κι εμείς βρισκόμασταν σε στάδιο προετοιμασίας. Και η ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήταν πιστεύω το 50% εκείνης που μπορεί να παρουσιάσει. Κερδίσαμε στο φιλικό, αλλά και τότε είχα πει ότι αυτή δεν είναι η αληθινή Μαρσέιγ και το γνωρίζαμε. Όμως ήταν ένα πολύ καλό τεστ που θέλαμε για το Champions League. Αλλά δεν μπορώ να έχω την απόλυτα πραγματική εικόνα. Κι αυτό γιατί γνωρίζω ότι η Μαρσέιγ είναι μια δυνατή ομάδα. Πραγματικά δυνατή»

Για τα δυνατά σημεία των Μασσαλών:
«Η Μαρσέιγ παίζει σε ένα ισχυρό πρωτάθλημα, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό και αυτό τη βοηθάει περισσότερο. Σίγουρα έχει αλλαγές σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αφού έφυγαν οι δύο βασικοί της αμυντικοί, Ταϊβό και Χάιντσε και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται προσαρμογή. Όμως έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ντεσάμπ, που έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να διαχειριστεί ανάλογες καταστάσεις. Είναι καθοριστικός για τη Μαρσέιγ. Είναι η δύναμή της».

Για τη σημασία της αγωνιστικής απραξίας του Ολυμπιακού:
«Σίγουρα γιατί ειδικά τα παιχνίδια του Champions League είναι διαφορετικά. Και να σκεφτείτε ότι η Μαρσέιγ έχει ήδη κάνει παιχνίδια».

Για τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Άρσεναλ στα πλέι φο τους Champions League:
«Ήμασταν άτυχοι από την κλήρωση. Το είχα πει. Έλεγα τότε ότι η Άρσεναλ ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει. Οι Λονδρέζοι παραμένουν δυνατοί και είναι ικανοί σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα να δημιουργήσουν κάτι σημαντικό. Χρειάζεται από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό να προσπαθείς και να είναι συγκεντρωμένος. Η φιλοσοφία της Άρσεναλ είναι γνωστή και δεδομένη από καιρό. Παίζει με τον ίδιο τρόπο, είτε στην έδρα της, είτε μακριά από αυτήν. Ήταν καλύτερη και πέρασε. Είναι μια τοπ ομάδα από αυτές της πρώτης σειράς».

Για τις πωλήσεις των Φάμπρεγκας και Νασρί:
«Είναι δυο σημαντικές αποχωρήσεις, γιατί και οι δύο ήταν παίκτες καθοριστικοί. Έχουν νέους σε ηλικία παίκτες που όμως έχουν εμπειρία γιατί παίζουν από μικροί. Αλλά θεωρώ ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη σεζόν για την Άρσεναλ».

Για το αν έχει εικόνα για τους πρωταθλητές Ελλάδος:
«Δεν ξέρω πως είναι αυτήν τη στιγμή, αλλά ξέρω ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα που παίρνει τίτλους και αγωνίζεται συνέχεια στην Ευρώπη. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί βοηθάει τους παίκτες, την ομάδα. Θυμάμαι ότι είχε κάνει σημαντικές νίκες, όπως αυτή με τη Λάτσιο στη Ρώμη και είναι γνωστή η έδρα του. Που κάθε ομάδα πρέπει να εκμεταλλεύεται σε αυτήν τη διοργάνωση».

Για το ενδεχόμενο πρότασης στον ΠΑΟΚ για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια:
«(Μετά από δισταγμό) Όχι, δεν νομίζω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x