Πόλο

Το «παρέακι»… ξαναχτυπά

Στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπάλα δεν είναι μόνο μία» βρέθηκαν οι «χάλκινοι» Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Εθνικής πόλο Νέων Ανδρών, Μάριος Καπότσης και Κυριάκος Ποντικέας. Οι δύο εκπρόσωποι από το «παρεάκι», όπως αυτοαποκαλούνται οι παίκτες του Περικλή Δαμάσκου, μίλησαν για την εμπειρία τους στο Βόλο, τους προσωπικούς τους στόχους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις προτιμήσεις τους στο Ευρωμπάσκετ.

Στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπάλα δεν είναι μόνο μία» βρέθηκαν οι «χάλκινοι» Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Εθνικής πόλο Νέων Ανδρών, Μάριος Καπότσης και Κυριάκος Ποντικέας. Οι δύο εκπρόσωποι από το «παρεάκι», όπως αυτοαποκαλούνται οι παίκτες του Περικλή Δαμάσκου, μίλησαν για την εμπειρία τους στο Βόλο, για τους προσωπικούς τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις προτιμήσεις τους στο Ευρωμπάσκετ και στον… κινηματογράφο.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι Μάριος Καπότσης (Μ.Κ.) και Κυριάκος Ποντικέας (Κ.Π.):

Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που διεξήχθη στο Βόλο:

Μ.Κ.: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Υπάρχει χαρά αλλά και λύπη. Χαρά για την κατάκτηση της τρίτης θέσης αλλά και λύπη γιατί αυτή ήταν η τελευταία χρονιά αυτής της ομάδας, με αυτή τη σύσταση. Το «παρεάκι» τελείωσε. Τώρα ελπίζουμε νε ξανασυναντηθούμε σε μερικά χρόνια στην Εθνική ομάδα των Ανδρών».

Κ.Π.: «Η διοργάνωση ήταν φοβερή ο κόσμος μας βοήθησε πολύ. Ήταν ο 14ος παίκτης μας. Η θέση που κατακτήσαμε αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για το που οφείλεται η επιτυχία της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών:

Μ.Κ.: «Αυτή η ομάδα είχε ένα μαγικό συστατικό. Υπήρχε αγάπη στην ομάδα. Ήμασταν 13 κολλητοί. Καταλυτικός ήταν και ο ρόλος τόσο του προπονητή, Περικλή Δαμάσκου που τον βλέπαμε σαν πατέρα μας, όσο και του άμεσου συνεργάτη του, Θοδωρή Μπερδέ. Του «κακού δαίμονα» αφού έπαιζε το ρόλο του κακού ώστε να μας επαναφέρει στην τάξη. Τους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστό».

Για την αναχώρηση του Κώστα Γεννηδουνιά για τις Η.Π.Α. όπου θα σπουδάσει με υποτροφία, σενάριο ανοικτό και για το Μάριο Καπότση:

Μ.Κ.: «Του κάναμε ένα πάρτι-έκπληξη. Πήγαμε όλοι στο σπίτι του για τον αποχαιρετίσουμε. Μας έχει ήδη λείψει. Όσο για την δική μου περίπτωση, καθώς και εγώ έχω αθλητική υποτροφία από Αμερικανό Πανεπιστήμιο (στην Καλιφόρνια), θα πρέπει να περάσω το τεστ και να καταφέρω να πάω είτε το Δεκέμβριο είτε του χρόνου το Σεπτέμβριο. Νομίζω ότι θα είναι το καλύτερο για’ μένα. Μέχρι τότε πάντως θα αγωνίζομαι στον Πανιώνιο».

Για την μετακίνηση του Κυριάκου Ποντικέα στον ΠΑΟΚ:

Κ.Π.: «Απομένουν τα τυπικά με τον ΠΑΟΚ. Για μένα αποτελεί σκαλοπάτι η συγκεκριμένη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αν και η είσοδος στην τετράδα θα είναι δύσκολη υπόθεση καθώς φαβορί για φέτος είναι Ολυμπιακός, ΝΟΧ, Βουλιαγμένη και Παναθηναϊκός».

Για το πώς επέλεξαν το πόλο:

Μ.Κ.: «Οι γονείς μου… φταίνε. Ξεκίνησα από μικρός με κολύμβηση όμως γρήγορα με κέρδισε το πόλο στο οποίο έβρισκα μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Κ.Π.: «Έψαχνα να αθλούμαι. Δοκίμαζα για 1-2 χρόνια την τύχη μου σε διάφορα αθλήματα ώσπου τελικά ο πατέρας μου με ‘έσπρωξε’ στο πόλο στα Ιλίσια και εκεί… έμεινα».

Για το πώς επηρεάζει η οικονομική κρίση την ελληνική υδατοσφαίριση και για το ρόλο των οικογενειών τους σε αυτό τον τομέα:

Μ.Κ.: «Τα πράγματα είναι δύσκολα και τα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η αφαίρεση των προνομίων στους αθλητές από την πολιτεία. Δεν υπάρχει πλέον κάτι να κρατήσει τους νεαρούς αθλητές, οι οποίοι ‘ζυγίζοντας» τα πράγματα επιλέγουν να δώσουν πανελλαδικές για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Αυτό πρέπει να αλλάξει, τα προνόμια πρέπει να υπάρχουν».

Κ.Π.: «Δεν υπάρχει οικονομική ενίσχυση από τις ομάδες. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό συνεπάγεται ότι μεγάλο βάρος πέφτει στους γονείς, ειδικά στα παιδιά της ηλικίας μας».

Για τις θυσίες που απαιτούνται όταν κάποιος κάνει πρωταθλητισμό:

Κ.Π.: «Η προσωπική ζωή και η διασκέδαση περιορίζονται. Τα καλοκαίρια πλέον είναι δεσμευμένα με τις Εθνικές ομάδες. Οι διακοπές είναι ‘ρεπό’ και διαρκούν 3-4 ημέρες, όμως δεν μετανιώνουμε για όλα αυτά καθώς η Εθνική μας έχει δώσει μεγάλες χαρές».

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται στην Λιθουανία. Για τον ποιον προβλέπουν να κατακτά τη διοργάνωση αλλά και για τον Έλληνα παίκτη που ξεχωρίζουν έως τώρα:

Μ.Κ..: «Έχω δει τα παιχνίδια της Εθνικής και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσει καλά. Φαβορί για τον τίτλο είναι η Ισπανία, ενώ από τους Έλληνες διεθνείς ξεχωρίζω τον Ζήση και τον Μπουρούση».

Κ.Π.: «Κι εγώ έχω παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις της Ελλάδας. Σήμερα παίζουμε με τη Ρωσία και ελπίζω να πάρουμε την πρόκριση στους ‘8’. Για μένα φαβορί είναι η Λιθουανία. Όσο για τους παίκτες; Οι παλιοί, Ζήσης και Φώτσης, είναι αυτοί που ξεχωρίζω».

Για το πώς περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο:

Μ.Κ.: «Βόλτες με την παρέα. Βγαίνω αλλά δεν μου αρέσει το πολύ στριμωξίδι. Και ταινίες, βλέπω πολλές ταινίες. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια που να είδα πρόσφατα και να μου άρεσε, όμως μπορώ να πω πως δεν με ενθουσίασε το ‘Κόναν ο Βάρβαρος’».

Κ.Π.: «Μία από τα ίδια. Όσο για την ταινία που είδα πρόσφατα και μου άρεσε, ήταν το ‘Blitz’».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x