Ειδήσεις

Kiitos Suomi

Ή αλλιώς, ευχαριστούμε Φινλανδία. Το συγκρότημα του Χένρικ Ντέτμαν επικράτησε με 87-73 της Γεωργίας και με αυτή τη νίκη η Εθνική μας προκρίθηκε στα σίγουρα στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Ή αλλιώς, ευχαριστούμε Φινλανδία. Το συγκρότημα του Χένρικ Ντέτμαν επικράτησε με 87-73 της Γεωργίας και με αυτή τη νίκη η Εθνική μας προκρίθηκε στα σίγουρα στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Φορτσάτες ξεκίνησαν οι δύο ομάδες. Ήξεραν βέβαια πως το ματς είχε χαρακτήρα «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Στο πρώτο δεκάλεπτο, Γεωργία και Φινλανδία ήταν χέρι-χέρι μέχρι δύο λεπτά πριν την λήξη του. Τότε ήταν που οι Σκανδιναβοί «ξύπνησαν» και με μπροστάρη τον Κοϊβιστο που πέτυχε 5 πόντους έφτασε ένα σερί 9-0.

Στην δεύτερη περίοδο, οι Γεωργιανοί, κυρίως με την συνδρομή του Σερμαντίνι μείωσαν την διαφορά. Άλλωστε, η ομάδα του Κοκόσκοφ πρόσεξε περισσότερο την άμυνα της και περιόρισε τα λάθη της. Γι’ αυτό έληξε και το πρώτο μέρος με τους Φινλανδούς, ναι μεν να έχουν προβάδισμα αλλά μόνο με τρεις πόντους.

Οι Φινλανδοί μπήκαν ορεξάτοι στο δεύτερο μέρος και κυρίως αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς. Αν και οι Γεωργιανοί, με τους Σερμαντίνι, Τσικιτισβίλι και Χέινς να προσπαθούν να κρατήσουν την διαφορά σε λογικά επίπεδα, εντέλει η τρίτη περίοδος είχε χρώμα μπλε, όπως κι αυτό της Φινλανδίας. Με αέρα εννέα πόντων, η ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν δεν είχε πρόβλημα και στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι Κότι, Μούρινεν και Κόπονεν σκόραραν συνεχώς και η νίκη ήρθε φυσιολογικά για τους Φινλανδούς που παραμένουν στο «κόλπο» για την πρόκριση ενώ οι Γεωργιανοί σιγά σιγά μαζεύουν τις βαλίτσες τους για να αποχωρήσουν από την Λιθουανία. Η ομάδα Γεωργίας είχε εναποθέσει τις ελπίδες της στους δύο κύριους μοχλούς της, τους Πατσούλια και Τσιτσάντζε, οι τραυματισμοί των οποίων κόστισαν.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 33-36, 52-61, 73-87

Γεωργία (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Γκαμγκρέλιτζε 7, Μπόισα 2, Σερμαντίνι 13, Μαρκοϊσβίλι 15, Χέινς 8, Σανικίτζε 16, Σενγκέλια 12, Τσικιτισβίλι 5

Φινλανδία (Χένρικ Ντέτμαν): Κοϊβίστο 14, Νίκιλα 4, Μούρινεν 11, Χαφ 10, Λι 5, Σάλιν 7, Κότι 12, Κόπονεν 12, Μακαλάινεν 2, Ράνικο 10

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x