Ειδήσεις

C’ est la vie…

Όλα στην ζωή, άρα και στο μπάσκετ, είναι θέμα επιλογών! Έτσι, Γάλλοι και Ισπανοί έκαναν τις δικές τους εν όψει των προημιτελικών του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, μετατρέποντας το μεταξύ τους παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Οι «τρικολόρ» προτίμησαν να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα τώρα και να αποφύγουν Λιθουανία ή Ρωσία στην «4άδα» σε περίπτωση πρόκρισης και απλά… κοίταζαν τους Ισπανούς να επικρατούν με σκορ 96-69 παίρνοντας την πρωτιά στον 5ο όμιλο.

Όλα στην ζωή, άρα και στο μπάσκετ, είναι θέμα επιλογών! Έτσι, Γάλλοι και Ισπανοί έκαναν τις δικές τους εν όψει των προημιτελικών του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, μετατρέποντας το μεταξύ τους παιχνίδι σε τυπική διαδικασία.

Οι «τρικολόρ» προτίμησαν να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα τώρα και να αποφύγουν Λιθουανία ή Ρωσία στην «4άδα» σε περίπτωση πρόκρισης και απλά… κοίταζαν τους Ισπανούς να επικρατούν με σκορ 96-69 παίρνοντας την πρωτιά στον 5ο όμιλο.

Οι «φούριας ρόχας» που στο πρώτο ημίχρονο ακολούθησαν σε… χαλαρότητα τους Γάλλους αλλά στην συνέχεια πάτησαν λίγο το γκάζι παίζοντας ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο – ο Γάλλος ομοσπονδιακός, Κολέ, δεν έβαλε ούτε λεπτό Πάρκερ και Νοά στο ματς – θα «σταυρώσουν» στα προημιτελικά με Σλοβενία ή Φινλανδία (σ.σ θα μάθουν αύριο).

Από την Γαλλία, που ξεκούρασε ουσιαστικά όλα τα βασικά της στελέχη, ξεχώρισαν Σεραφέν και Τραορέ με 18 και 16 πόντους ενώ από την πλευρά της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρούντι και Ναβάρο χρειάστηκε να ασχοληθούν σοβαρά με το ματς για ένα πεντάλεπτο ο καθένας για να φτάσουν τους 15 και 16 αντίστοιχα.

Το ματς:

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μπήκε «ζεστός» στο ματς και με εξαιρετικά ποσοστά και οκτώ γρήγορους πόντους έβαλε σε θέση οδηγού την Ισπανία. Οι Γάλλοι από την άλλη μεριά, είχαν διάθεση να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με πιο «κοντό» σχήμα. Το ματς πήρε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα. Αυτό ευνόησε τους Γάλλους που με καλές επιθετικές επιλογές έφτασε στο 22-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί έδειξαν ένα… υπερβολικά χαλαρό πρόσωπο και αυτό τους κράτησε σε τόσο χαμηλή επιθετικά συγκομιδή. Με εξαίρεση τον Ναβάρο που έβλεπε ξανά το καλάθι σαν… βαρέλι, οι υπόλοιποι των «φούριας ρόχας» ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Από την Γαλλία, Σεραφέν και Τραορέ, επικρατούσαν κατά κράτος κάτω από τα καλάθια και έτσι το ντέρμπι καλά κρατούσε μέχρι και το ημίχρονο που έληξε με σκορ 39-38 για τους Ισπανούς.

Η Ισπανία μπήκε «εκρηκτικά» στο τρίτο δεκάλεπτο. Δύο κλεψίματα που μετουσιώθηκαν σε καρφώματα και ένα τρίποντο από τον Ρούντι ανέβασαν την διαφορά στο +9 για πρώτη φορά στο ματς και κάπου εκεί φάνηκε ότι οι παίκτες του Σκαριόλο πήραν το ματς στα σοβαρά. Αντίθετα, οι Γάλλοι αποδεικνύοντας ότι ήταν… αδιάφοροι εξακολουθούσαν να μην δίνουν χρόνο συμμετοχής σε Πάρκερ και Νοά. Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ρούντι να εκτελεί και τους Γάλλους να… κοιτάνε για να φτάσουμε στο τελικό 96-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 38-39, 48-68, 69-96

Γαλλία (Κολέ): Μπατούμ 9 (2ριμπ, 2ασ), Σεραφέν 18 (2ριμπ), Αλμπισί 8, Καουντί 1, Τραορέ 16 (4ριμπ), Πιετρούς 2, Ντε Κολό 10 (4ριμπ), Ντιό 5 (5ριμπ), Τσικαμπούντ.

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 11 (3ριμπ), Ρ. Φερνάντεθ 15 (4ριμπ, 6ασ), Ρούμπιο, Ναβάρο 16 (2ριμπ), Καλντερόν, Ρέγιες 10 (4ριμπ), Κλαβέρ 8, Σαν Εμετέριο 4, Γιουλ 9 (2ριμπ, 5ασ), Μ. Γκασόλ 9 (4ριμπ, 1ασ), Ιμπάκα 10 (7ριμπ), Σάδα 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x