Ειδήσεις

«Φρέσκαρε» τα γαλλικά της κι… έφυγε

Τώρα πάμε... Κάουνας. Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή της, η Εθνική επικράτησε της Γεωργίας με σκορ 73-60 στο τελευταίο παιχνίδι για τον έκτο όμιλο και πλέον έχει μπροστά της το… ραντεβού του προημιτελικού κόντρα στη Γαλλία. Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση, κάτι που δεν συνεχίστηκε στο τελευταίο, όπου «πάτησαν το γκάζι» και με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βασιλειάδη έφτασαν στην επικράτηση.

Τώρα πάμε... Κάουνας.

Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή της, η Εθνική επικράτησε της Γεωργίας με σκορ 73-60 στο τελευταίο παιχνίδι για τον έκτο όμιλο και πλέον έχει μπροστά της το… ραντεβού του προημιτελικού κόντρα στη Γαλλία.

Στα πρώτα τρία δεκάλεπτα οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση, κάτι που δεν συνεχίστηκε στο τελευταίο, όπου «πάτησαν το γκάζι» και με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βασιλειάδη έφτασαν στην επικράτηση.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι Βασιλειάδης, Μπουρούσης και Φώτσης με 15, 13 και 10 πόντους αντίστοιχα, με τον Σερμαντίνι από τους Γεωργιανούς να «παλεύει» μόνος του με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το ματς

Δυνατό το ξεκίνημα της Εθνικής στην αναμέτρηση, με τους Μπουρούση και Καλάθη να κάνουν ένα γρήγορο σερί 4-0. Ωστόσο στη συνέχεια, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έχασαν τη συγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα η Γεωργία να «απαντήσει» με ένα σερί 5-0 (4-5), ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης να υποπίπτει στο τρίτο του φάουλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέκτησε το προβάδισμα με τους Καλάθη και Φώτση (8-5), ενώ αργότερα, εκμεταλλευόμενο την αστοχία και τα λάθη των αντιπάλων του, η διαφορά πήγε στο +5 (12-7), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Όμως, το «μπλακ άουτ» των διεθνών στα εναπομείναντα λεπτά, έδωσε την ευκαιρία στους Γεωργιανούς να κάνουν ένα σερί 6-0 και να πάνε προηγούμενοι με 12-13 στη διακοπή.

Οι Γεωργιανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, διευρύνοντας το σερί τους σε 8-0, με το ξεκίνημα (12-15). Ένα 4-0 με ισάριθμους πόντους από τον Φώτση έφερε και πάλι την Εθνική μπροστά στο σκορ (16-15), για να ακολουθήσουν δύο τρίποντα, ένα για κάθε ομάδα (19-18). Η άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν ήταν η… ιδανική, με αποτέλεσμα, η ομάδα της Γεωργίας πάει στο +3 (19-22). Με την είσοδό του στο παρκέ, ο Δημήτρης Μαυροειδής έφερε το ματς στα ίσα (22-22), όμως οι Μαρκοϊσβίλι και Χέινς έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα τους (22-26). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου «κυνηγούσαν» το σκορ. Μάλιστα, οι Γεωργιανοί με «όπλο» τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ έφτασαν μέχρι και στο +5 (30-35), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Ο Κώστας Καϊμακόγλου με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 32-35, με αυτό να είναι και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιάννης Μπουρούσης με τρίποντο έκανε το 35-35, αλλά οι Γεωργιανοί με τους Σερμαντίνι και Μαρκοϊσβίλι πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (35-39). Αργότερα, ο σέντερ της Αρμάνι έκανε το 39-41, ενώ ο Νικ Καλάθης με τρίποντο έδωσε και πάλι στο προβάδισμα στην Εθνική (42-41). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έδειξαν περισσότερη σοβαρότητα, με αποτέλεσμα το σκορ να πάει στο υπέρ τους 48-43. Ο Χέινς μείωσε προσωρινά για την ομάδα του (48-45), για να λάβει την «απάντηση» από τον Ζήση (50-45). Τώρα, ήταν η σειρά των Γεωργιανών να «κυνηγούν» το σκορ, με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 51-47 υπέρ της Ελλάδας.

Με την ίδια σοβαρότητα που είχε στο τρίτο δεκάλεπτο, ξεκίνησε στο τελευταίο η Εθνική, όπου με ένα σερί 6-0 έκανε το 57-47. Σχεδόν στα μισά της περιόδου, οι Γεωργιανοί έκαναν το 57-51. Όμως, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έδειξαν τη διάθεση να τελειώσουν… θετικά την αναμέτρηση, με τον Γιάννη Μπουρούση να πηγαίνει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (69-58), περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Εκεί, ουσιαστικά το παιχνίδι «κλείδωσε», με τον Κώστα Κουφό να διαμορφώνει το τελικό 73-60.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-35, 51-47, 73-60

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 13, Ζήσης 5, Βασιλειάδης 15 (3), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 10, Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 6, Μπράμος, Κουφός 6, Καϊμακόγλου 4

Γεωργία (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Γκαμγκρέλιτζε 9 (1), Μπόισα Β, Μπόισα Α. 2, Πατσόυλια, Τσιντσάντζε, Σερμαντίνι 10 (14 ριμπάουντ), Παργκάλαβα, Μαρκοϊσβίλι 8, Χάινς 11 (1), Σανικίτζε 6, Σενγκέλια 11 (1), Τσικισβίλι 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x