Ειδήσεις

Κορωνιός: «Μην δώσουμε ρυθμό στους Γάλλους»

Να αποφύγουν να δώσουν γρήγορο ρυθμό γιατί θα διευκολύνουν το παιχνίδι των Γάλλων συνέστησε στους διεθνείς ο Άγγελος Κορωνιός μιλώντας στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ». «Είναι σίγουρα το φαβορί αλλά η Εθνική έχει τις πιθανότητές της», πρόσθεσε.

Να αποφύγουν να δώσουν γρήγορο ρυθμό γιατί θα διευκολύνουν το παιχνίδι των Γάλλων συνέστησε στους διεθνείς ο Άγγελος Κορωνιός μιλώντας στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ». «Είναι σίγουρα το φαβορί αλλά η Εθνική έχει τις πιθανότητές της», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Κορωνιού στην «Ώρα των Σπορ» ενόψει του αγώνα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με την αντίστοιχη της Γαλλίας.

-Για την πορεία της Γαλλίας στο Ευρωμπάσκετ:
«Θεωρώ ότι η Ισπανία και η Γαλλία είναι πολύ καλές ομάδες. Μέχρι τώρα έχουν παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Ειδικά οι Γάλλοι με έχουν εκπλήξει. Δεν περίμενα ότι θα εμφανιστούν έτσι. Είναι σίγουρα το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι η Εθνική έχει και αυτή τις δικές της πιθανότητες».

-Για τον τρόπο αντιμετώπισης της Γαλλίας:
«Είναι πολύ ώριμη και συνεσταλμένη ομάδα, με πολλούς αξιόλογους παίκτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει απόλυτα το ρόλο τους είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η ελληνική ομάδα θα πρέπει να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι, να σταματήσει το ρυθμό των Γάλλων, να παίξει με υπομονή και να ψάξει την πάσα κοντά στο καλάθι. Αν δει ότι δεν είναι ανοιχτή η διάβαση προς τη ρακέτα, τότε να αναζητήσει τα σωστά σουτ, τα οποία θα προκύψουν από τα κατάλληλα plays.
Ο ηγέτης της είναι σίγουρα ο Πάρκερ, ένας παίκτης που τα κάνει όλα, ωστόσο έχει δίπλα του παίκτες πολύ καλούς, όπως ο Μπατούμ, ο Νοά, ο Τραορέ που διαθέτουν καλό περιφερειακό σουτ. Πρόκειται γενικά για ένα συγκροτημένο σύνολο».

-Για το τι πρέπει να αποφύγει η Ελλάδα:
«Επ’ ουδενί οι παίκτες της Εθνικής δεν πρέπει να επιδιώξουν να τρέξουν, γιατί οι Γάλλοι είναι γρήγοροι, αθλητικοί, πηδάνε όλοι στα ριμπάουντ και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει οι διεθνείς να παίξουν δυνατή και καλή άμυνα, να επιδιώξουν -αν μπορούν- το εύκολο καλάθι και από εκεί και πέρα χρειάζεται μυαλό, διότι απαιτείται να μην αφήσουν τη Γαλλία να βρει ρυθμό».

-Για την πορεία της Εθνικής:
«Είναι μια διαφορετική ομάδα η φετινή, που θέλει το χρόνο της. Παρ’ όλα αυτά έχει φθάσει σε ένα ματς για να μπει στους «4». Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και ο στόχος του προ-ολυμπιακού τουρνουά είναι ακόμα ανοιχτός. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο. Ο Μπουρούσης έκανε αυτή τη δήλωση για να αποβάλει το άγχος από τους παίκτες και καλά έκανε».

-Για τις απουσίες:
«Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό. Ο κάθε παίκτης για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να μη δώσει το παρών. Η κλήση στην Εθνική είναι τιμή για τον κάθε παίκτη. Δείτε και το παράδειγμα του Νοβίτσκι, που παρά τα λεφτά που έχει αποκτήσει και όσα έχει κατακτήσει στην καριέρα του, θεωρεί μέγιστο καθήκον να βρίσκεται στην εθνική ομάδα».

-Για το Ευρωμπάσκετ:
«Έχουμε δει πολύ καλούς αγώνες και ομάδες που εξέπληξαν με την παρουσία τους όπως η Γαλλία, η Ρωσία, τα Σκόπια. Η Σερβία δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. Επίσης η Λιθουανία παίζει καλά. Αυτές οι ομάδες πιστεύω ότι θα διεκδικήσουν το μετάλλιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x