Τένις

«Τζόκο» τρέλανες τους αριθμούς!

Την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του αθλήματος διανύει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας έχει 64 νίκες σε 66 αγώνες. Αυτό σημαίνει, με απλά μαθηματικά, πως ο 24χρονος άσος έχει ποσοστό νικών 96,97%. Με την επίδοση αυτή έριξε από την κορυφή της σχετικής λίστας τον Τζον Μακ Ενρό, ο οποίος έχει 96,47% (82 νίκες 3 ήττες).

Την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του αθλήματος διανύει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας έχει 64 νίκες σε 66 αγώνες. Αυτό σημαίνει, με απλά μαθηματικά, πως ο 24χρονος άσος έχει ποσοστό νικών 96,97%.

Με την επίδοση αυτή έριξε από την κορυφή της σχετικής λίστας τον Τζον Μακ Ενρό, ο οποίος έχει 96,47% (82 νίκες 3 ήττες).

Ο «Τζόκο» με τις φετινές του εμφανίσεις έχει καταφέρει να «εκθρονίσει» από το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης τόσο τον Φέντερερ όσο και τον Ναδάλ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον Ισπανό τον έχει νικήσει 6 φορές, ενώ τον Ελβετό 4.

Εκτός από τις 64 νίκες σε 66 αγώνες (2 ήττες λόγω τραυματισμού), έχει κατακτήσει 12 τουρνουά, ανάμεσα στα οποία το US Open, το Wimbleton,το Rome Masters.

Ακόμα και αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη παραδοχή για το επίτευγμα του Σέρβου από τις δηλώσεις του θρύλου του αθλήματος, Τζον Μακ Ενρό στο BBC: «Έχει κάνει την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του αθλήματος. Η σημασία του επιτεύγματός του φαίνεται και από το γεγονός ότι το άθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό στις μέρες μας από ότι πριν κάποια χρόνια».


Κώστας Γιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x