Ειδήσεις

Κολέ: «Ματς για... αποδείξεις με Ελλάδα»

Η Γαλλία είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο παρκέ αν θέλει να επικρατήσει της Ελλάδας στον προημιτελικό της Πέμπτης, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Βενσάν Κολέ.

Η Γαλλία είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο παρκέ αν θέλει να επικρατήσει της Ελλάδας στον προημιτελικό της Πέμπτης, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Βενσάν Κολέ.

Αποστολή στο Κάουνας, Χρήστος Ρομπόλης

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε σε αυτό το ματς. Ξέρουμε καλά πού θέλουμε να φτάσουμε. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον ημιτελικό. Όλοι λένε πως είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο», τόνισε και πρόσθεσε: «Τα παλιότερα χρόνια ίσως, πραγματικά, να σκεφτόμασταν πολύ για τον επόμενο αντίπαλο, ποιον θα συναντήσουμε, ποιον να αποφύγουμε. Τώρα σκεφτόμαστε αποκλειστικά τον εαυτό μας. Να παίξουμε σκληρά, δυνατά, όπως ξέρουμε και να πετύχουμε το στόχο μας».

Όσο για το αγωνιστικό προφίλ της Ελλάδας, είπε: «Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα χρόνια. Ήμουν παρών το 2003 στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας, ως βοηθός κόουτς της εθνικής και θυμάμαι να παίζει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Και τότε δεν υπήρχε τόσο πολύ ταλέντο...Όπως τότε, όμως, έτσι και τώρα, παίζει με σοβαρότητα και πείσμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι κατάφερε να νικήσει τη Σλοβενία, ενώ με τη Ρωσία ηττήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο επειδή οι Ρώσοι ευστόχησαν σε μερικά μεγάλα σουτ. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, έχει πλάνο και προσπαθεί να το ακολουθήσει με πίστη και συνέπεια».

Για το τι περιμένει να δει στο γήπεδο, είπε: «Είναι προφανές ότι, αν μας αφήσουν να τρέξουμε, έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Έχουμε αποδείξει, όμως, ότι φέτος δεν έχουμε μόνο αυτό...Κι αν ο αντίπαλος πιστέψει ότι θα μας κερδίσει επειδή θα μας κόψει το ρυθμό, μπορεί και να κάνει μεγάλο λάθος. Μπορούμε πλέον να κάνουμε πολλά πράγματα και στην επίθεση "5 εναντίον 5", έχουμε σημαντικά εργαλεία και σε μεγάλα ματς καταφέραμε να σκοράρουμε πολλούς πόντους. Φανταστείτε ότι έχουμε μέσο όρο 80 πόντους. Πρέπει να το αποδείξουμε, όμως, και στα νοκ άουτ παιχνίδια. Και είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα μας πιέσει για να μας βγάλει έξω από το παιχνίδι μας».

Τέλος, για τον αξέχαστο ημιτελικό του 2005, είπε: «Η Ελλάδα τότε κέρδισε εξαιτίας των δικών μας λαθών και φυσικά του Διαμαντίδη και του Παπαλουκά, που έκανε τρομερά πράγματα στα τελευταία λεπτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια μας έχει κερδίσει φορές στα μεταξύ μας παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x