Champions League

ΑΠΟΕΛ, μαγεία… Βραζιλία!

Δεν έχει σκοπό να σταματήσει να γράφει ιστορία ο φετινός ΑΠΟΕΛ, καθώς με συγκλονιστική ανατροπή νίκησε 2-1 τη Ζενίτ στην πρεμιέρα του εβδόμου ομίλου και απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα στο Champions League. Δύο λεπτά ήταν αρκετά για τους βραζιλιάνους Μαντούκα και Αίλτον να σκοράρουν και να οδηγήσουν την κυπριακή ομάδα στην πρώτη της νίκη στην φάση των ομίλων. 2-1 νίκησε η Πόρτο τη Σαχτάρ στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου.

Δεν έχει σκοπό να σταματήσει να γράφει ιστορία ο φετινός ΑΠΟΕΛ, καθώς με συγκλονιστική ανατροπή νίκησε 2-1 τη Ζενίτ στην πρεμιέρα του εβδόμου ομίλου και απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα στο Champions League.

Δύο λεπτά ήταν αρκετά για τους βραζιλιάνους Μαντούκα και Αίλτον να σκοράρουν και να οδηγήσουν την κυπριακή ομάδα στην πρώτη της νίκη στην φάση των ομίλων.

2-1 νίκησε η Πόρτο τη Σαχτάρ.

Το «ΓΣΠ» διψούσε για τη νίκη και ο παλμός του κόσμου έδωσε τη δυναμική στον ΑΠΟΕΛ να ξεκινήσει δυνατά. Στο 25ο λεπτό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία με την κάθετη του Πίντο, να βγάζει τον Αίλτον σε θέση τετ α τετ, όμως ο Μαλαφέεφ κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Οι Ρώσοι έδειχναν αιφνιδιασμένοι από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ και απείλησαν για πρώτη φορά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με τον Σιρόκοφ να μην βρίσκει στόχο.

Και στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με επιθετικούς προσανατολισμούς όμως σςτο 63ο λεπτό μια αδράνεια της άμυνας στοίχισε. Ο Ντάνι έκανε την κούρσα χωρίς να μπορεί κανείς να τον σταματήσει την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Ζιριάνοφ που δεν αστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στη Ζενίτ.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδειξε να τα έχει χαμένα στα πρώτα λεπτά μετά το γκολ, όμως στο 73΄με το Μαντούκα μετά από φάση διαρκείας κατάφερε να ισοφαρίσει. Δύο λεπτά αργότερα ο Πίντο με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Αίλτον, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 2-1 με το ΓΣΠ να απογειώνεται.

Η Ζενίτ έμεινε με δέκα και προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν κατάφερε τίποτα με τον ΑΠΟΕΛ να μετατρέπει την Τρίτη και 13 στην πιο γούρικη μέρα του συλλόγου, αφού αυτή συνδυάστηκε με την ιστορική πρώτη νίκη σε φάση ομίλων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης (74'Σολωμού), Μποαβεντούρα, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Μοράις, Πίντο, Μαρσίνιο (64'Γιάχιτς), Μαντούκα (89'Αλεξάνδρου), Τρισκόσκι, Άιλτον.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Κρισίτο, Άλβες, Λομπάερτς, Ζιριάνοφ (80'Λάζοβιτς), Χουμποκάν (89'Μπουκαρόφ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ντάνι, Κερζάκοφ.



szolj hozza: A2-1Z

Στην άλλη αναμέτρηση η Πόρτο έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Χουλκ στα πρώτα λεπτά. Στο πέμπτο λεπτό μετά από σουτ και κόντρα η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 10 με εκτέλεση πέναλτι έστειλε και πάλι την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά το πλήρωσε αφού η Σαχτάρ σκόραρε στο 12΄με τον Λουίζ Αντριάνο και έβαλε δύσκολα στους «δράκους»!

Στο 28΄ο Χούλκ με εκτέλεση φάουλ από το...σπίτι του έφερε το παιχνίδι στα ίσια και στο 40΄ ο Ρακίτσκι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε με δέκα τη Σαχτάρ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά και μόλις στο 51΄ο Κλέμπερ σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και να οδηγήσει την Πόρτο στη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Φούτσιλε, Οταμέντι, Μουτίνιο, Φερνάντο (61΄Μπελούσι), Ντεφούρ, Ροντρίγκεζ, Κλέμπερ, Χουλκ (78’ Βαρέλα)

Σαχτάρ: Ρίμπκα, Τσιγκρίνσκι, Ρατ, Ρακίτσκι, Σρνα, Φερναντίνιο, Ζάντσον (65΄ Τεσέιρα), Βιλιάν (82’ Χούμπσμαν), Μκιταριάν, Αντριάνο, Εντουάρντο (42’ Κούτσερ)




szolj hozza: P0-1S



szolj hozza: P1-1S


szolj hozza: P2-1S

Η βαθμολογία

Πόρτο 3
ΑΠΟΕΛ 3
Ζενίτ 1
Σαχτάρ 0

Η επόμενη αγωνιστική (28/09)

Ζενίτ-Πόρτο
Σαχτάρ- ΑΠΟΕΛ

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x